Movie Tank

Hannibal - 2X09

2014. április 27. - Sparrow

Ez a sorozat tényleg egyre jobb. Bryan Fuller és csapata olyan élménnyel ajándékoznak meg bennünket hétről hétre, amire lassan már nem lesznek megfelelő dicsérő szavak. Ezúttal pazar nyitójelenettel indít a banda, konkrétabban Will egyik álmával, vagy inkább látomásával. Zseniális tálalásban köszönthetjük, immáron sokadszorra, a szarvas-szimbólumot, ami továbbra is elképesztően ütős. A színvilág fakó, a két zseni, Will és Dr. Lecter, pedig úgy állnak egymással szemben, mintha egyazon személyiség két oldalát képviselnék. És ki tudja. Talán nem alaptalanul.

hanni209.jpg

Legutóbb egy kommentelő, név szerint A Sötét Utas felrótta nekem, hogy nem említettem meg a kibontakozóban lévő új szálat. Teljesen jogos volt a hozzászólás tartama, és máris megmagyarázom a dolgokat. Én nem olvastam a Hannibal című regényt, ahogy Ridley Scott filmadaptációját sem láttam még, így nem tudtam hová tenni azokat a rövid képsorokat. Most azonban felkészültem, utána olvastam a dolgoknak, és azt kell, hogy mondjam, valóban érdekes dolgok alakulnak a háttérben. A Verger-szál tovább épül a legfrissebb epizódban, Will is bevonódik a dolgokba, és bizony, lesz itt még haddelhadd.

De ami egyelőre fontosabb, az továbbra is Will és Hannibal kapcsolata, ami már olyannyira feszült, hogy lassacskán felhagyhatok a körömvágással. Természetesen téma a két férfi között a múltkori rész befejezése, ami ugye tudjuk, milyen ütős volt. Nem is csoda, hiszen Hannibal ezzel elérte eddigi legnagyobb győzelmét a Willel vívott harcban. Teljesen átakarja formálni a férfit, ám a dolgok állása szerint nem is lesz szükség túl nagy energiabefektetésre Lecter részéről, hiszen Willben, úgy tűnik, eredendően benne rejtezik a démon. Az átalakulás bizony fontos momentum ebben az epizódban, hiszen, mint kiderül, a jó doktor kifejezetten szeret páciensei agyával játszani. Imádja formálni őket. Imádja szabadjára engedni a rettenetet.

És hogy az átalakulás motívuma kellően meglegyen támogatva, érkezik egy újabb, szokás szerint kreatív gyilkos, leleményes pszichopata, aki saját állatias ösztöneit úgy engedi szabadjára, hogy vadállat módjára gyilkol, méghozzá nem is akárhogy, hanem ragadozók kövületeit magára öltve. Elképesztően beteg ötlet, de kiváló alapanyag a hangulatteremtéshez, ugyanis a készítők a sorozat történetének eddigi leghorrorisztikusabb epizódját tudták általa összerakni.

A zárójelenet ezúttal is ütős, és tulajdonképpen rokon az előző rész záróképével. Tovább alakul a démoni zsenik párharca, és a közelgő vihar, minden jel szerint, az eget is a fejünkre zúdítja majd vadállatias tombolásának közepette. 9/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr636090200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.27. 16:01:51

nagyon jó rész volt ismét, nagyon tetszik, hogy Lecter betegei "kiscsoportoznak" mindenféle felállásban lassan. :D
süti beállítások módosítása