Movie Tank

Hannibal - 2X05

2014. március 31. - Sparrow

Bryan Fuller sorozatától óriási húzás volt, hogy az első évad végén megcserélték a szerepeket a Hannibal-mozifranchisehoz képest, és a pozitív alakot, esetünkben Will Grahamet helyezték olyan helyzetbe, amilyenben a korábbiakban csak Anthony Hopkins Hannibalját láthattuk. Ez a rendkívül hatásos fordulat az új részben tovább fokozódik, hiszen amikor Beverly Katz ügynök holttestét megtalálják, Jack kiviteti Willt a helyszínre. Felkerül a kényszerzubbony, a srácot gurulós állványhoz kötözik, és a szája elé maszkot tesznek. Nem azt a fajtát ugyan, amit Hopkinson láthattunk, de még így is baromira ütősek ezek a jelenetek. Fuller és brancsa alaposan kavarja a szart, és összefut a nyál a számban, hogyha belegondolok abba, hogy mi lesz még ebből!

hanni05.jpg

És ha már Katz holttesténél tartunk, ne felejtsük el, hogy mégis mennyire zseniálisan elborult módon beteg már az, amit a jó Dr. Lecter művelt a nővel. Némi operatőri kreativitással fokozzák a hányingert keltő hatást, ahogy egyik pillanatról a másikra kiderül, hogy az bizony nem egy darab, hanem... több. Persze a jó doktor, Mads Mikkelsen továbbra is brutálisan hidegvérű tálalásában, kellemes zenei aláfestés kíséretében süt-főz, üt-vág, kloffol, présel, és jól érzi magát. Szinte röhögnek rajtunk a készítők, mert tudják, hogy mennyire elszörnyedt arcot vágunk, amikor ennek a pazarul megírt, minden ízében őrült karakternek a cselekedeteit követjük nyomon.

A komplett epizód cselekményvezetése amúgy kissé lassúra sikeredett. Ez nem feltétlenül rossz, mert a hangulat így kifejezetten sejtelmessé válik, annyi csupán a gond, hogy néha unalmassá válik egy-egy túlnyújtott jelenet. Persze, azért érdekességek is akadnak bőven, ugyanis tisztázódik a korábbi epizódok rejtélyes gyilkosságai körül kirajzolódott rejtély. Kiderül ki a gyilkos, és hogy mennyi köze van Hannibalnak az esetekhez. Kifejezetten ijesztő a változás, amin Will keresztülmegy, mintha kezdené elveszíteni a józan eszét, egyre inkább hajlandó bármire, hogy végre elkapja, a rácsok mögül, Dr. Lectert. Visszatér Abel Gideon, aki kicsit kever-kavar a dolgokon, de az igazán fontos momentumok az epizódfináléban érkeznek, ugyanis a széria során először láthatjuk a jó doktort igazán sebezhetőnek, és ugyanakkor az is nyilvánvalóvá válik, hogy ennek a történetnek két főhőse van: Will Graham, a pozitív arc, és a fantasztikusan megírt Dr. Hannibal Lecter, aki igazi antihős, és aki ezt még nem volt hajlandó beismerni, ezen 40 perc után kénytelen lesz megtérni, ugyanis a rész végén igenis aggódunk a doktorért. Én legalábbis beszartam, amikor hátba kapta azt a kábítólövedéket, hát még ami azután következett...

Hát-hát, nagyon alakul ez a sorozat, és kezd felkúszni az igazán nagy kedvenceim közé. Eddig is szívesen néztem, ez természetes, de a széria indulása óta először érzem azt, hogy megveszek, ha nem láthatom zárós határidőn belül a folytatást, annyira kíváncsi vagyok rá. 8,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr265886689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.01. 09:52:59

nagyon jó rész volt.

Sose értettem, hogy minek ilyen esetekben muszájdzseki, meg maszk, mint mikor kivitték Willt. Mégis mire gondoltak, hogy a rendőrökből kiharap egy darabot? miért nem elég kéz meg lábbilincs?!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.04.01. 16:43:01

@doggfather: Szerintem leginkább azért kellett, hogy megidézzék A bárányok hallgatnakot. De amúgy bármikor ráfoghatják, hogy ez az előírás, ha szállítanak egy ennyire veszélyesnek nyilvánított foglyot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.01. 18:08:42

@Sparrow: világos, hogy itt miért csinálták, az nem világos, hogy vajh miért előírás?!

Mert mikor a gijoe-ban kígyószemet így vezetik azt mondom oké, mert bárkit lenindzsáz, de will?! please.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.04.01. 18:14:09

@doggfather: Jó, de most gondold el, hogy milyen unalmas lett volna, hogyha csak egyszerűen bilincsben viszik? :D
süti beállítások módosítása