Movie Tank

Célegyenesben az Interkozmosz!

2014. március 14. - Sparrow

Megtisztelőnek érzem, hogy Bánhegyi Béla filmrendező már a munkálatok kezdete óta információval lát el engem, és ezáltal a Movie Tank olvasóit is a készülő, illetve most már hamarosan bemutatásra kerülő magyar sci-fi rövidfilmmel, az Interkozmosszal kapcsolatban. Korábbi eme művel kapcsolatos posztok itt és itt. Örömmel értesültem róla, hogy a forgatás lezajlott, a főszereplő Szőke András. Kaptam néhány képet, és egy rövid, de annál tartalmasabb összefoglalót. Mindezt az alábbiakban megosztom veletek!

unnamed6.jpg

Az első képek Szőke András új filmjéből

Napvilágot láttak a Bánhegyi Béla rendezésében, Szőke András főszereplésével készült új magyar rövidfilm, az Interkozmosz első képkockái. Ahogy korábban már a hazai sajtóban olvasható volt, a történet szerint Bandi (Szőke) megszállott sci-fi rajongó, aki magányosan éli mindennapjait egy kis magyar faluban és a filmnek köszönhetően megismerhetjük szokatlan napi rutinjait, egyéni látásmódját és zárt világát. Az Interkozmosz az első film, ami egy sci-fi rajongóról szól, ráadásul önköltségen készült, és nem utolsó sorban magyar gyártású. A független filmes csapat munkáját az egy éves előkészület során közvetve vagy közvetlenül közel 30 ember segítette, a forgatásra pedig november végén került sor Taliándörögdön.

A felvételek során a stáb az alábbiakat használta fel:

352 sci-fi könyv

40 könyv űrkutatás/csillagászat témakörben

Egy DeLorean DMC-12

300 VHS kazetta

Bakelitlemezek, magnókazetták

Magazinok a 60-as, 70-es, 80-as évekből és számtalan retró műszaki cikk: szalagos magnók, tv-k, videójátékok, …

 

Néhány héten belül az előzetes is megérkezik, de addig is az interkozmosz.com weboldalon megismerkedhetünk a stábbal, a film kellékeivel és hozzájuthatunk háttérinformációkhoz is. Érdekesség, hogy a terjesztési stratégia részeként a filmet nem lehet majd megtekinteni videómegosztó oldalakon, kizárólag moziban, fesztiválokon, és televízióban - itthon és külföldön. A vetítések helyszíneiről és időpontjáról a weboldalon lehet majd tájékozódni.

 

A film a korábban tervezettekkel megegyezően a színészi játékra, a képi világra, és a zenére épült, így nyelvtől független, ami elősegíti az alkotók számára a nemzetközi terjesztést.

unnamed4.jpg

unnamed2.jpg

unnamed.jpg

unnamed3.jpg

unnamed5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr335860581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása