Movie Tank

Believe - Pilot

2014. március 12. - Sparrow

Na szóval, itt van ez az Alfonso Cuarón nevű ipse. Tudjátok, az a fickó, aki sokkolta a világot Az ember gyermekében bemutatott életszerű és megrázó poszt-apokaliptikus világgal, tavaly pedig elhozta minden idők egyik legnagyobb moziélményét a Gravitáció formájában. Most úgy gondolta, hogy a vásznak után a tévéképernyőket is meghódítja, és Mark Friedmannel közösen kikreálta a Believe című sorozatot. Bemutatták a pilotot, és mit ne mondjak, eléggé meggyőző 40 percet hoztak össze kezdésnek az alkotók!

believe.jpg

A történet középpontjában Bo ( Johnny Sequoyah ) áll, aki az életre keltője által viselt név ellenére egy kislány, ráadásul még különleges képességekkel is rendelkezik. Azonban rejtélyes, és ami még ijesztőbb, minden jel szerint nagy emberek vadásznak rá. Így a kislány védelmezője, Milton Winter ( Delroy Lindo ) kiszabadít a börtönből egy halálraítéltet, Tate-et ( Jake McLaughlin ), akit aztán azzal bíz meg, hogy maradjon Boval, és védje is meg őt.

Az egyelőre nem derült ki, hogy Milton miért zárkózik el attól, hogy ő vigyázzon a kislányra, ahogy az sem, hogy Tate miért nem hordhat magánál fegyvert. Azonban ez csak jó, hiszen így már most akadnak érdekes rejtélyek, amik felkelthetik a nézőközönség figyelmét. Bo alakját rejtélyek veszik körül, egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy különleges képességei vannak, de, hogy pontosabban mik is ezek, és hogy mennyire erősek, az még eléggé homályos. Mindenesetre a főszereplők összeállítása rendkívül kreatív, hiszen a menekülő kislány-szökött fegyenc kombó előreláthatólag sok vicces jelenetet és drámai momentumot fog produkálni. Ráadásul az epizód végén érkezik egy nagyon fasza fordulat, amivel a készítők még érdekesebbé teszik Bo és Tate kezdődő kapcsolatát.

believe-.jpg

A Pilotot Cuarón rendezte, és ez abszolút meg is látszik, elsősorban az operatőri munkán. A kamera követi a szereplőket, ráhangolódik az adott jelenet mozgásvilágára, dinamikájára, ennek megfelelően ritka a vágás, ami különös egyediséget kölcsönöz a látottaknak. Ráadásul még nagyon izgalmas, és eszméletlenül feszült is ez a nyitórész, nincs megállás, negyven percen át megállás nélkül pörögnek az események, és a magával ragadó atmoszférára még az egyszerű, de nagyon hatásos zene is rátesz egy lapáttal.

A színészi játékok témakörét egyelőre zsákbamacskának érzem. A férfi főszereplő, Jake McLaughlin így elsőre nem tűnik nagy tehetségnek, bár időnként megcsillan valamifajta fény, például a Bo ágyán ülve való érzelmi kisülésnél. Johnny Sequoyah Bo szerepében az egyik fő oka lesz annak, hogyha a Believe végül elbukik, ugyanis az a rossz előérzetem van, hogy sok nézőnek nagyon nem lesz szimpatikus ez a kiscsaj. Először én is vacilláltam, de végül arra jutottam, hogy Johnny nem is annyira irritáló, inkább nevezném sejtelmesnek, titokzatosnak.

Akárhogy is nézzük, a Believe azért elég erősen bekezdett, akár még sikersorozat is lehet belőle. Meglátjuk! Én mindenesetre kíváncsian várom a folytatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr85857428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása