Movie Tank

Egy levegővel #37

2013. november 27. - Sparrow

Tudom, hogy nemrég volt a legutóbbi egy levegős bejegyzés, de a következőkben kitárgyalandó két film egyike sem biztosít elegendő alapanyagot egy önálló nagy íráshoz, ezért kénytelen vagyok róluk a szokásos néhány mondatban megemlékezni.

Hupikék törpikék 2. ( 2013 )

Annak idején az első részről is ejtettem néhány szót, és már azon is alaposan kiborultam. Az idén bemutatott második felvonás jóformán semmilyen irányba nem mutat változást, maximum annyi különbség van a két film között, hogy az új rész még feledhetőbbre sikerült. Azért azt meg kell említeni, hogy az első epizód már tényleg annyira szar volt, hogy érdemes volt megnézni, mert ennyire alja minőséggel ritkán találkozik az ember. Viszont másodszorra már ennyi elfajzott, mutáns, korcs bája sincs az összképnek. A történetben az egyik legismertebb SMURFS-2-Image-.jpgHupikék törpikék-sztorit veszik elő, mely szerint Törpilla Hókuszpók ( Hank Azaria ) teremtménye, akit Törpapa változtatott szőkévé és naivvá. A film kezdetén az emberi világban varázslataival nagy népszerűségre szert tevő gonosz varázsló kifogyóban van a törpesszenciából, ezért egyik teremtménye elrabolja Törpillát, akiből ezt követően megpróbálják kikényszeríte... najó, hagyjuk. Érdekel bárkit is a történet? Nem, ugye? Engem sem, pedig én végignéztem a filmet. A lényeg az, hogy a sztori még az első résznél is érdektelenebb, szánalmasabb, és idiótább. Erre mondhatnátok, hogy nadehogy mármégis ezt kisgyerekeknek készítették. Én meg erre visszakérdezhetnék: Akkor meg miért csodálkoztok azon, hogy ennyi a hülyegyerek? Ott tartunk, hogy a kicsiket már első éveikben, sőt, első hónapjaikban elkezdik hülyíteni agyatlan, ferde erkölcsöt tanító, és a mondanivalót teljes mértékben mellőző fércművekkel. A szülők pedig örülnek, hogy jó másfél óráig nem kell foglalkozni a gyerekkel. Azok az idők, amikor a kicsik még Az oroszlánkirályt, vagy a Beethovent nézték, rég elmúltak. A törpök CGI-je továbbra is annyira ronda, hogy még én is megijedek ezektől az elfajzott szörnyetegektől, akik elvileg annyira, de hű, de mennyire aranyosak! A színészi játékok kimerülnek az erőltetett ripacskodásban. Én sose néztem az Így jártam anyátokkalt, így nem vagyok elfogult Neil Patrick Harrissel kapcsolatban, és nyugodtan mondhatom, hogy szarul alakít. Jayma Mays kapcsán csupán egy jó nagydarab kérdőjel jut eszembe, Azaria pedig hozza az első részből ismert, elképesztően irritáló, minősíthetetlenül pocsék, vicsorgó agymenését. Brendan Gleeson háza táján pedig valami nagyon nincs rendben, hogyha ilyen filmekre mond igent, ettől függetlenül azért neki örülhetünk, és meg kell hagyni, hogy egy-két jó poén is fűződik hozzá. Továbbá azért meg kell említenem azt a néhány önironikus megszólalást, amik jelzik, hogy maguk az alkotók is csak a pénzért vetemedtek erre a borzadályra. Ez egy nagy rakás, hupikék színű szar. 3/10.  

Nagyfiúk 2 ( 2013 )

grown-ups-2-03.jpgEme mű esetében már annyira rossz a helyzet, hogy még a film szót is nehezemre esik használni. Ne számítsatok történetleírásra, mert esküszöm, ennek a valaminek nincsen értelmes sztorija. Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James, és David Spade reggeltől estig ide-oda járkálnak, oltogatják egymást, néha összehányják magukat, este pedig összeverekednek Taylor Lautnerrel és bandájával, közben pedig még a kibaszott Steve Austin is feltűnik néhány jelenet erejéig. Ezek teljesen véletlenszerű szituációk, nulla mögöttes tartalommal, nulla értelemmel, és minimális összefüggéssel. A forgatókönyv egy-két óra alatt készülhetett, a színészgárda tagjai ripacskodnak, Salma Hayek mellei pedig nagyok ( ez persze azért nem olyan nagy baj ), és mindez borzasztóan érzékelhető módon csak a pénzért, az érthetetlen módon magas bevételért. Felháborító! Ha erre van igény, akkor tényleg érünk a pusztulásra. Hogyha valaki mégis beteges kényszert érez arra, hogy megnézze a Nagyfiúk 2 - t, annak annyi biztatást tudok nyújtani, hogy néha olyan szintű baromságba megy át ez a filmféleség, ami tényleg kihajtja az emberből a nevetést. Azonban azt is el kell mondani, hogy az ilyen jellegű poénok a youtube-os fail-válogatásokba valók, nem pedig egy mozifilmbe. Szomorú, de erről tényleg nem lehet többet írni. 2/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr425660214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.27. 19:11:26

egyiket se szabadott volna megnézni már az első részek alapján se. :S

mirigy187 2013.11.27. 20:09:27

Nem mondom, hogy a Nagyfiúk 2-nél nem láttam viccesebbet de nekem nem volt vele különösebb bajom.Különben is egy Adam sandleres filmnél mégis mit gondolt a blogíró? A törpös bigyókat meg elvből nem néztem meg.

agika88 2013.11.28. 02:51:24

@mirigy187: mit gondol az, aki képes végig nézni egy mostani Adam Sandleres filmet... agyhalál mind.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.28. 08:17:39

@agika88: nem csak a mostaniak a régiek se jobbak.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2013.11.28. 08:46:37

@doggfather: Azért a vizesnyolcas, Happy, Az 50 első randi elég szórakoztatóak, Az üres város egészen egyedi filmélmény ( hú, az a mély szomorúság!), valamint a Távkapcs is nagyon jól sikerült.

agika88 2013.11.28. 16:34:28

@doggfather: Utálom ezt az embert, meg amit csinál, de konkrétan én a Spangol-ra gondoltam, mint az egyetlen nézhető filmre tőle, mivel nem igazán az ostoba szintű vígjáték kategóriába tartozik.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.28. 17:55:43

@Sparrow: @agika88: elhiszem, hogy van 1-1 filmje ami nézhető, de azok is csak a többi sandler filmhez képest.

Ha jó vígjátékot akarsz mondani nem ő jut az eszedbe azonnal, nem?!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2013.11.28. 20:11:25

@doggfather: Persze, nyilván nem. A jó vígjátékról nekem Kevin Smith, Amerikai pite, és Seth MacFarlane jut eszembe, na meg persze a Nagy Lebowski és a Terminál.

De azért egy-egy unalmas estén, néhány régebbi Sandler-film egészen jól be tud válni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.28. 21:51:56

@Sparrow: hát nekem eddig akkor még nem volt olyan unalmas estém. :D
süti beállítások módosítása