Movie Tank

Trónók harca - 3X10 ( a harmadik évadzárás )

2013. június 11. - Sparrow

Őszintén szólva kissé csalódott vagyok. Az előző írásban magabiztosan jósoltam meg a regényből általam már ismert királyvári fordulópont az évadzáró epizódban való bekövetkeztét, de a várt események elmaradtak. Úgy néz ki, hogy az alkotók a kilencedik részt szánták az évad csúcspontjának, mert ez a tizedik erősen levezető hatású. 

game-of-thrones-s03e10-02.jpg

Ettől függetlenül történnek azért fontos dolgok Királyvárban, a záróepizód legerősebb szála lett ez az eseménysor. Peter Dinklage Tyrionja parádézik, személyes kedvencemmé vált a tanácsteremben lefolytatott, hosszú megbeszélés. Az Ördögfióka végre egyáltalán nem riad vissza Joffrey hatalmától, bár sosem tette igazán, hanem nyíltan, mondhatjuk, megalázza a hülye gyereket, és ennek csak örülhetünk. Ezt követi a szintén nagyon erős párbeszéd Tywin és Tyrion között.

Királyvár mellett még Ser Davos kap nagyobb teret, aki úgy próbálja megóvni Gendry életét, hogy közbe a sajátja se vesszen oda. Ehhez az Éjjeli Őrségbe visszaérkező Sam hírei adnak támpontot, ugyanis Aemon mester segítséget kérő levelet intéz Stannishez. Davos ravaszsága lenyűgöző, terve pedig átgondolt.

Ettől a két száltól eltekintve azonban borzasztó módon töredezett az epizód cselekménye. Minden szereplővel foglalkozni akar, mivel évadzáróról van szó, de ez csak úgy megy, hogy sokakra csupán néhány perc jut. Jon és Ygritte között láthatunk egy rövid konfliktust, ami nem tud kibontakozni, Bran és csapata összefutnak Sammel és Szegfűvel, majd átkelnek a Falon - mondjuk ez utóbbi történetileg fontos, hangulatilag pedig hatásos. Amin viszont felháborodtam, az Jaime. Két epizódon át mellékelték, és ezúttal is csak másfél percre láthatjuk, amint hazaérkezik Cerseihez. Az előző két évadhoz hasonlóan ezúttal is Daeneryssel ér véget az évadzáró rész. Technikailag pazar, ám szintén nagyon rövid jelenetről van szó. Ugyanígy Aryát és a Vérebet is csak pár pillanatra láthatjuk, de ettől függetlenül ez a tizedik rész egyértelműen legjobb jelenete.

Várom a negyedik évadot, hiszen a nagy királyvári fordulat, úgy tűnik, a következő évad elejére csúszott. Nem gondoltam volna, hogy az évadzárót fogom a legalacsonyabb pontszámmal illetni. 7/10.

Az egész harmadik szezon amúgy egészen kiváló volt, ez a rész az egyetlen, ami 8-nál kevesebb pontot kapott. Mivel az összes epizódról írtam, ezért a pontos átlagot kiszámolva 8,7/10 a harmadik évad értéke, ami piszkosul jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr945355534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.11. 14:49:53

jó kis lezárása volt az évadnak, mindenki története eljutott valahova az évadon belül.

Az elején a tanács jelenet nagyon jó volt.
süti beállítások módosítása