Movie Tank

Évértékelés 2012: TOP5 Legjobb Animációs Filmek

2013. január 22. - Sparrow

Azért készítek külön listát az animációs filmeknek, mert a bivalyerős éves termés miatt a TOP25 Legjobb Film listába majd csak egy fog közülük beférni. Meg persze azért is, mert a szokottnál több igazán színvonalas animációs produkciót láthattunk 2012-ben.

5. Madagaszkár 3.

madagascar3_fullsize_story1.jpgNagyon színvonalas, szórakoztató filmecske lett ez, ami annak ellenére nagy szó, hogy a történetben lévő potenciál már az első rész vége felé kezdet elfogyni. Az alkotóknak ezúttal azonban sikerül újult erővel és fantáziával feltölteni a cselekményt. A régi ismerősök mellett számtalan jól megírt mellékszereplővel találkozhatunk, a vicces sztori elbeszélését pedig fantasztikus látvány, csodálatos színvilág kíséri.

 

 

4. Merida, a bátor

brave_merida.jpgKétségtelen, hogy a Pixar már csak árnyéka önmagának, de ez nem azt jelenti, hogy csak azért mert most már zseniális helyett mindössze csupán nagyon jó filmeket csinálnak, máris el kéne ásnunk őket. A Meridában nincsen jelen a stúdiótól megszokott, és kedvelt eredetiség, viszont van helyette pörgős és szórakoztató történet, szerethető karakterek, jó poénok, szép betétdalok, és gyönyörű szép látványvilág.

 

3. Hotel Transylvania

hotel-transylvania.jpgPazar, és nagyon szórakoztató kikapcsolódást nyújt ez a másfél órás ökörködés, amelyben a horrormitológia összes neves alakjának remekül megszerkesztett karikatúrájával találkozhatunk, miközben Drakula balfaszkodásait nézhetjük. Az Alkonyatra tett csípős megjegyzés pedig minden pénzt megér.

 

 

 

2. Paranorman

paranorman_full_600.jpgMeglepően komoly tartalommal rendelkező film lett a Paranorman. Persze, nem mellékeli a vicces jeleneteket, de összességében ez mégiscsak egy rémmese, ami egyszerre tiszteleg néhány klasszikus előtt, de közben felhőtlen szórakoztatást is biztosít. Mindeközben az alkotók nem félnek néha erőteljesen beszólni a társadalomnak, ami nálam nagyon jó pont.

 

 

1. Frankenweenie

Frankenweenie.jpgNem is kérdés, hogy Tim Burton agymenésének kell megkapnia az első helyet, hiszen a Frankenweenieről csak úgy süt a stílus. Öröm nézni a különböző érdekes megoldásokat, ötletes fordulatokat, és a nagyon színvonalas stop motiont. A fekete-fehér fényképezés külön jó pontot érdemel, így sokkal frankensteinesebb az összkép. A filmet záró Godzilla ( 1954 )-hangulatú finálé pedig óriási élmény!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr535033154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.22. 10:50:53

hát ezek közül a frankenwiniet láttam csak az jó volt.
a Madagaszkár 3at meg fogom nézni a pingvinek miatt, de a többi nem érdekel igazán. :S

viszont a jégkorszak 4 egész jó volt, és azt hiszem az is 2012es volt.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2013.01.22. 17:44:32

@Swarm: Moziban nem tudtam megnézni, a DVD-re meg nem akartam már várni tavaszig, és őszintén szólva nem is nézek ki belőle annyit, mint amennyire jónak mondják sokan. Persze, ha tényleg jó, akkor majd utólag lecseszem magamat, amiért kihagytam. :D

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.01.22. 18:17:26

@Swarm: Egyet értek, a Rontó Ralph szerintem is nagyon hiányzik a listáról. Nem csak, hogy 2012 legjobb animációs filmjének tartom, de az utóbbi évek legjobbjának is.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2013.01.23. 16:58:41

@Sparrow: Miért a Madagaszkár vagy a Hotel Trans jónak tűnt? A Frankenweenie-t nem láttam, de a Rontó Ralph simán az év animációs filmje. Szerintem pótold, sokat nem vesztesz vele.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.01.23. 18:22:10

Még elfelejtettem megemlíteni a Kalózok!-A kétballábas banda című animációs filmet, ami nekem nagyon kellemes meglepetést okozott.

Jerryco 2013.02.19. 16:29:00

A Paranorman-t azonnal cserélheted is a Rontó Ralph-ra, mert mindkettő iróhikus, de a Rontó Ralph-ban több az ötlet és jobb a témája.

Jerryco 2013.02.19. 16:29:44

@Jerryco: És a Rontó-t végig bírtam nézni, de a ParaNorman-nál feladtam a vége felé. Nem kötött le.
süti beállítások módosítása