Movie Tank

Supernatural/Odaát - 8X02

2012. október 11. - Sparrow

Folytatódik a 8. évad, a színvonal pedig nagy örömömre, az amúgy sem gyenge kezdéshez képest, ível felfelé. Szépen alakulnak a történeti szálak, az első részben talán egy kicsit alaplángon égő dráma is felerősödni látszik, a hangulat pedig továbbra is a szériától megszokott módon, egyedien dark, a poénok is ütnek, Acklesék pedig még mindig lubickolnak a szerepekben. Szóval minden a legnagyobb rendben van.

supernatural 8_02 episode stills_0002_595_SpoilerTV Watermark Large.jpg

A történet középpontjában ezúttal Kevin mamája áll, akihez az Isten prófétája címet akaratlanul viselő fiú követelte a látogatást. A mamit figyelő démonok kiirtása után hőseink szembesülnek vele, hogy egy igazi tökös asszonysággal hozta össze a sors őket, hiszen a nő többé már nem hajlandó elmozdulni csemetéje mellől, sőt, inkább csatasorba áll az Isten igéjének megszerzéséért folytatott harcban, mely a kapzsiság istenének, Plutusnak az árverésére vezet, ám feltűnik Crowley is, aki alaposan megkavarja a szart.

Az epizód főszála remekül működik, végig izgalmas, ahol kell akciódús, és nagyon érdekes, ráadásul rendesen felkavarja az állóvizet, és úgy igazából is beindítja az évad cselekményét. Ám egy másik főszál is kibontakozni látszik, hiszen Dean továbbra is visszaemlékezik a Purgatóriumra, és így végre megtudhatjuk, hogy hová is tűnt Castiel az előző szezon végén, azaz, igen, végre újra köszönthetjük Misha Collinst a neki különösen jól álló szerepkörben. Azt viszont, hogy Castiel miért is nem tért vissza Deannel, még homályos, balsejtelmű rejtély veszi körül, ami az idősebb Winchester fiú erkölcsi értékrendjét, továbbá eredendő jóságát kérdőjelezi meg. Ez utóbbi, ha belegondolunk, a sorozat kezdete óta az atmoszférában lebegő témakör, sokszor előkerült már a Deanben rejtőzködő sötétség, különösen, mióta visszatért a Pokolból a 4. évad elején. Ha minden jól megy, ez fogja okozni az évad egyik fő dilemmáját, és ha ilyen remek előadásmód fog a továbbiakban is társulni hozzá, egyáltalán nem is fogom bánni. Nagy dicséret illeti még a szövegkönyvet is, hiszen rendkívül hosszú, és nagyon tartalmas párbeszédeket élvezhetünk.

Nagyban beindult a 8. évad, ehhez nem is fér kétség, azért csak erőteljes 8/10, mert ha a továbbiakban is így emelkedik a színvonal, lesznek még bőven 9-10-es epizódok.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr424833575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása