Movie Tank

Batman a Piros Sisak ellen ( 2010 )

2012. szeptember 25. - Sparrow

Habár a DC Comics képregényeiből adaptált mozifilmek mennyiségben elmaradnak a nagy vetélytárs, a Marvel mögött, de az animációs színtéren előbbi kiadó hősei jelennek meg többször, évente nem is egy mozgóképen. A legkedveltebb figura ilyen téren is Batman, 2010-es animációs produkciójában egy rejtélyes, piros sisakot viselő alvilági vezérrel csap össze, akiben furcsán ismerős jellemvonásokat vél felfedezni. A történet nagyban merít fontos, és rendkívül zseniális képregényekből, cím szerint A gyilkos tréfából és a Hushból, viszont az ezekből származó alapot rendesen megbolondítja Judd Winick forgatókönyvíró fantáziája.

batman-under-the-red-hood-jason-todd-robin-bruce-wayne.jpg

A film igazi csemege a képregényrajongók számára, a történet elbeszélési stílusa állati csábítóra sikeredett, aki kicsit is kedveli Batmant, rögtön elveszik ebben a színvonalasan összeállított kalandban. A cselekmény lépcsőzetesen van felépítve, a feszültséget fokozatosan adagolják az alkotók, durván a film felétől előkészítve a brutálisan nagyot ütő fordulatot. Az akciójelenetek animációja kiváló, a képsorok gördülékenyen, dinamikusan, változatosan peregnek le a néző szemei előtt. A produkció színvilága is dicséretet érdemel, mely Batman éjfekete világát pazarul adja vissza. Egyetlen negatívumként elmondható, hogy időnként egy-egy üresjárat felüti a fejét, és ez az alig több, mint 70 perces játékidő során azért annyira nem kívánatos.

Batman Under Red Hood.jpg

A film nagy pozitívuma a karakterábrázolás. Batmant elrontani igazából nem lehet, annyira a nagybetűs JÓ. Piros Sisak maga még nem kelt túl nagy feszültséget, de az alatta rejtőző személy kilétére való utalgatások már annál inkább. Aki viszont eszméletlenül nagyot üt, az Joker. Ez a figura, kérem, egyszerűen sátáni. Gyilkos rosszindulat, morbid világnézet, és megállás nélkül az a hidegrázást előidéző kacaj. Az őrült bohóc csak mellékszereplő, de mégis a legsúlyosabb karakter a filmben, főleg, hogy a fináléban is fontos szerepe van. A szereplő összeállításra az előbb felsorolt, legfontosabb figurákon kívül sem lehet panaszunk, hiszen a mindig enyhén, és szerethetően szarkasztikus, továbbá "halhatatlan" Alfred, az egykori Robinból lett Éjszárny, és Ra's al Ghul is jelen vannak, ráadásul egy képkocka erejéig még Gordon felügyelő is feltűnik.

A Batman a Piros Sisak ellen remek film, pazar történettel és cselekményvezetéssel, remek karakterábrázolással. 9/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr504802734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.26. 13:06:39

az egyik legjobb egész estés batman animáció az biztos.

Aleka 2012.09.29. 19:26:02

Most kedved kaptam megnézni :) de ilyenkor sajnálom, hogy tudom ki Red Hood, pedig mekorrát üthet ilyen formában megtudni.

Aleka 2012.09.29. 19:29:49

@Aleka: *kedvet

Amúgy tudsz ajánlani még jobbfajta Dc animációs filmeket? Mert eddig nem igazán követtem őket, de az új Drak Knight Returns-t megnézve egyre jobban érdekel a téma. :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.09.30. 10:55:18

@Aleka: Engem is csak mostanában kezdtek el foglalkoztatni, de amiket látok, azokról fogok írni, szóval figyeld a blogot. A The Dark Knight Rreturns tényleg zseniális lett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.30. 20:02:30

amit mindenképpen lessetek meg az Batman: mask of the phantasm. Ez annyira jó, és korszakalkotó, hogy a Batman: TAS-t emiatt kezdték el csinálni.

www.imdb.com/title/tt0106364/

Aleka 2012.10.01. 16:12:04

@Sparrow: Köszi, figyelni fogom. :)
@doggfather: ezt, pedig mindenképpen megnézem, a TAS-t imádom!
süti beállítások módosítása