Movie Tank

Egy levegővel #22

2012. szeptember 20. - Sparrow

Men in Black - Sötét zsaruk 3 ( 2012 )


men_in_black_3_01.jpgAz első rész minden bizonnyal azért vált alapfilmmé, és milliószor idézett darabbá, mert remekül ötvözte a kreatív sci-fit a vígjátékkal. A második felvonást már össze sem lehet hasonlítani az elődjével, elképesztően gyenge próbálkozás sikeredett belőle. Az idei, a franchiset trilógiává bővítő rész valahol a kettő között helyezkedik el, de színvonalban sajnos inkább húz a második epizód felé, hiszen kreatív története ellenére igencsak vérszegény lett a végeredmény. A forgatókönyv a megunhatatlan időutazós sémát aknázza ki. Vadállat Boris ( Jemaine Clement ), a valaha volt egyik legveszedelmesebb galaktikus bűnöző megszökik negyven év óta tartó fogságából, és egy eltitkolt időugró szerkezettel visszautazik a múltba, hogy még ott végezzen letartóztatójával, K ügynökkel ( Tommy Lee Jones, de amúgy ki nem tudja ). A terv sikerrel zárul, így K társára, J-re ( Will Smith ) vár a feladat, hogy Boris után utazzon, és megmentse partnere fiatalabbik énjét ( Josh Brolin ). A forgatókönyvvel tényleg nincs semmi baj, a rendezés terén már annál inkább sántítanak a dolgok. Barry Sonnenfeld a lehető legrosszabb megoldásokat alkalmazza, pocsékak a helyszínválasztások, a fényképezés pedig egyenesen förtelmes, a hangulat pedig vészes sebességgel zuhan a padló felé. Az első epizódban a könyörtelenül domináló fekete szín alapozta meg az atmoszférát, de ezúttal az égvilágon semmi sem viseli ezt a színt, kivéve persze a főszereplőket. Nyilván azért a helyzet nincs teljesen elveszve, hiszen a színészgárda tagjai remekelnek, persze ezt Jonestól és Smithtől már megszokhattuk, de Brolin is marha jól hozza a fiatal K-t. A remek alakításokat pazar poénvilággal fejelik meg, és így egy élvezhető, de messze nem tökéletes filmet kapunk végül. 6/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr494790292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jackass99 2012.09.20. 16:41:15

Nekem is jobban bejött az első mint a második. A kettő szerintem erőltetett volt. Ezt meg még nem láttam de majd meg nézem. A 4 - évad következő vidije mikor jön? Már elég kiváncsi vagyok.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.21. 08:10:19

szerintem inkább az elsőhöz áll közelebb, semmint a másodikhoz, ebben nem értek veled egyet.

Sorrend természetesen, első, aztán ez és végül a második.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.09.21. 20:04:29

@jackass99: Hát, elemző videó még nem tudom, mikor lesz, de hamarosan egy top10 vidivel örvendeztetem meg azokat, akiket érdekel.

jackass99 2012.09.22. 14:08:45

Na azok mindig tök jók.
süti beállítások módosítása