Movie Tank

Gondolkodási idő

2012. június 13. - Sparrow

Nem is olyan régen még egyáltalán eszembe se jutott volna, hogy én valaha is ilyen posztot fogok írni, de mégis. A helyzet az, hogy egy hajszálra vagyok attól, hogy befejezzem a Movie Tank készítését. Ezen szituáció okaira rá is térek gyorsan. Először is: 21 hónapja készítem ezt a blogot szívvel-lélekkel, gyakorlatilag ez az elmúlt majdnem két év számomra csak e körül forgott. Viszont akárhogy teltek a hónapok, akárhány bejegyzést publikáltam ( pedig publikáltam bőven, eddig több, mint 710-et ), akárhány híres blognak kerültem ki az ajánlójába, a látogatók csak nem akartak jönni. Ha nem számoljuk az elmúlt két nap Indexes rohamát, akkor az egy napra jutó legtöbb látogató 163 volt, de mindössze egyszer. Legtöbbször 100 körül, az utóbbi időben 120-130 körül alakultak a napi összesítések. Szerintem egy majdnem két éve működő blognál ez édeskevés. Ráadásul ezen látogatók nagy része nem hajlandó kommentelni, kb. három állandó hozzászólóm van. A harmadik dolog a Facebook csoport, ahol 23-man vették a fáradságot, hogy rányomjanak a Tetszik gombra. Már ne is haragudjon senki, de mi értelme van ennek az egész weboldalnak úgy, hogy 21 hónap után 23 ember szereti. Én egy ekkora közönségnek nem fogok blogot csinálni, mert fölösleges. Igyekszem nem elszállni magamtól, régebbi bejegyzéseket visszaolvasva elismerem, hogy az elején még nagyon amatőr voltam, de mostanra szerintem egy egészen kiemelkedő színvonalat sikerült elérnem. Az utóbbi másfél hónapban kiszélesítettem a blog repertoárját, sokkal többet posztoltam, mint korábban. Egy kicsit emelkedett a látogatottság ennek következtében, de nem számot tevően. A legrosszabb, hogy azt veszem észre, hogy a közönség sokkal színvonaltalanabb blogokat látogat, ráadásul több olyan is van, melyek a Movie Tank után alakultak, mégis több a látogatójuk, pedig kb. ugyanazt csinálják, mint én. Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor a jó másfél órán át, gondosan megszerkesztett sci-fi mérföldköves listámat publikálták az Indexen. Kezdetben megörültem az 55 látogató/5 perc aránytól, de aztán elkezdtek jönni a kommentek. Igen, tudom, hogy sok az internet névtelenségébe burkolózó troll, aki csupán szórakozásból basztat másokat, mert tudja, hogy nem tudok mit csinálni vele, de azért az már elgondolkodtató, mikor 118 kommentből 112 elküld a picsába.

A lényeg: Nem igazán látom értelmét továbbra is blogot csinálni olyan filmes ízlésvilággal, ami az emberek nagy részének látásmódjával ellentétes. Félre ne értsetek, nem csak a múltkori indexes faszok miatt mondom ezt, korábban is előfordultak hasonló esetek kisebb mértékben, például mikor lehúztam a Mechanikus narancsot, vagy a Ragyogást, vagy mikor mertem viccesnek nevezni a Pault. ( Ezeket a címeket meglinkelném a hozzájuk tartozó írásokhoz, de úgyse fog senki rákattintani. ) Jöttek a cinikus beszólogatások, gyakran olyantól is, akitől egyáltalán nem vártam volna.

Elértem arra a pontra, hogy ez a blog teher nekem, és kiszívja minden lelki erőmet. A gondolataim 90%-át ez tölti ki, a nyaralásról is elsőre az jutott eszembe, hogy Úristen, hogy fogok azalatt publikálni! Pedig úgyse olvassa szinte senki a blogot, miért baj, ha nem írok egy hétig, de ennek ellenére mégis idegesítem magam, mert elhiszem, hogy csak idő kérdése és megugrik a látogatottság. Pedig reklámozni is próbáltam, ahogyan csak tudtam, de semmi. Szóval végül rájöttem, hogy hiába áltatom magam, mert ez a blog nem a sikerre született, és ha tovább folytatom, teljesen le fog nyomni, és azt nem akarom. Egyre többet gondolok arra, milyen jó volt, mikor még úgy néztem filmeket, hogy nem azon járt végig az agyam, hogy mit fogok róla írni majd a kritikámban. Jó lenne újra önfeledten szórakozni egy film nézése közben, és úgy véleményt formálni a produkcióról, hogy nem kell attól félnem, hogy a következő pillanatban jön az okostojás anyuci garázsában elhízva a székbe ragadt kommentelő, és elküld a picsába. Elegem van abból, hogy gyakorlatilag nincs visszajelzés a munkámat illetően, vagy ha van is, az döntő többségben negatív.

Most egy kis gondolkodási időre van szükségem, hiszen benne van a pakliban, hogy ez csak valami hirtelen rossz kedv, bár ennek kicsi a valószínűsége. Július elején jelentkezem újra, addig kitombolom magam egy Tankcsapda koncerten, és nyaralok egy hetet valahol messze a számítógépemtől, kiszellőztetem a fejemet. Utána, jövő hónap első napjaiban elmondom, hogy a Movie Tank bezárja e a kapuit, vagy folytatom. 90%-os valószínűséggel mondhatom, Lukács Lacit idézve: " A történet vége, ennyi és kész."

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr354586193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.06.13. 18:21:14

Ez mindig nehéz döntés. Az ilyen Index trollok előfordulnak, rohadtul idegesítőek, de azt nem szabad hagyni, hogy ennyire felkúrják az ember agyát, mert akkor sajna ők nyertek.

A blogolás meg olyan dolog, hogy kell bele energia. Nekem is volt olyan, hogy egyből azon agyaltam, ha elmegyek valahova több napra mi lesz a bloggal, de erre vannak az időzített bejegyzések. Ki kell tudni kapcsolni magad, ha már stresszként kezeled akkor tényleg nincs értelme folytatni.

A látogatottság meg fura dolog. 3 éve nyomatom a blogolást és bár nem néznek olyan sokan (7-900 ember között van a napi átlag) azért elégedett vagyok. Kommentelők viszont csak hébe-hóba jönnek, amit szintén nem értek.

Summázva nehéz ezzel, de ha kicsit is szereted csinálni akkor folytasd. Ha viszont tényleg ennyire stresszel, akkor abba kell hagyni. Kár...

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.06.13. 21:33:12

Én megtapasztaltam a helyzetet, amelyben most vagy jelenleg, én abbahagytam. Aztán rájöttem, hogy enélkül már nem is tudok netes életet élni, vágytam arra egy film megnézése -, vagy egy sorozat epizódja után, hogy kiadjam a véleményem.

Mindenesetre ez a te döntésed, csak te tudhatod mennyit ér meg neked a blogolás. Viszont ha tényleg ennyire stresszel a dolog, inkább vonulj el egy kis pihenőre, aztán újult erővel térhetsz majd vissza.

Rozmár Úr · http://rozmarkodjunk.blog.hu/ 2012.06.13. 23:20:51

Édesapám nevében is mondhatom, hogy sajnálnánk ha a főszerkesztő úr felhagyna a kritikákkal. Másfelől édesapám már élezi a bozótvágó kését, hogy vérgőzös leszámolást tartson az indexes kommentelők között.. a tetszésnyilvánítók száma pedig igazán szimbolikus (23).

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.14. 12:04:22

Én anno úgy voltam vele, hogy egyáltalán nem érdekel a látogatottság, a lényeg, hogy addig kell csinálni, amíg van kedvem.
Én is lassan öt éve nyomom, ehhez képest alig kommentelnek. Megértem, hogy ez rosszul esik.

Az indexről betévedt hivatásos beszológatóművészekkel nem kell törődni. Azok jönnek és mennek, örülnek a fejüknek, hogy bosszúságot okozhattak. Megújulni se tudnak, folyamatosan ugyanazokat a baromságokat adják ki magukból:)

Egyébként én is abbahagytam volna a sajátom, az utolsó pillanatban jött egy lehetőség, amivel némi pénz állhatott a házhoz. Csakis ezért blogolok még.

Más részről pedig elég kevés az esély arra, hogy jelentősen felfusson egy mozis blog látogatottsága, hiszen megszámlálhatatlanul sok van már belőlünk.

Szóval pihend ki magad, gyűjts erőt, a lelkesedésed is biztosan emelkedik, aztán újult erővel folytasd. Ha szereted csinálni, akkor ne hagyd abba. Ha már csak nyűgnek érzed, akkor vágj bele egy másik blogba. Mondjuk távol-keleti filmes oldalból nincs ezer:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.14. 15:32:08

én csak mostanában találtam ide, de sajnálnám ha nem lenne többet.

(fácsém nincs nem tudnék lájkolni. :D)

2012.06.14. 16:47:25

Szerintem ne törődj ilyen hülyeségekkel hogy hányan látogatják, mi a vélemény stb. Ahogy Frog is mondja a blog arra jó hogy megírd ott a véleményed a filmekről ki add magadból azt amit egy film után érzel. Nem ezzel fogsz kitörni abból ahonnan vagy és nem ezzel a bloggal leszel híres. Ha nem tudod élvezetből csinálni csak azért csinálod hogy több legyen a látogató akkor ne csináld tovább. Ha az ellenkezőjét érzed akkor go!

koocsoog 2012.06.14. 22:25:52

A többiek elmondták a lényeget, de hozzá szeretnék tenni valamit. FOJTASD A VIDEÓZÁST! Nem hiszem el, hogy pont akkor hagytad abba amikor már kezdtél ráérezni.

klaci86 2012.06.14. 23:19:17

Na látod, egy kis "dühkitörés" és máris megugrik a népszerűség:) Egyébként megértem, hogy frusztrálnak ezek a dolgok, de ennek ellenére én is bátorítanálak, hogy ne hagyj fel az oldallal. Esetleg ne ölj bele annyi időt, energiát, de szerintem se húzd le végleg a függönyt. És továbbra is tartom én is: VIDEÓKAT újra!!:)
És még valami: Én egy könyvet írtam bő egy éve és épp ezért pontosan tudom, milyen szar érzés az hogy akárhány követ megmozgatsz, megteszel mindent de hátszél, anyagiak, miegymás nélkül egyszerűen nem tudsz akkora hype-ot teremteni, hogy elég széles körben megismerjék. De ez tényleg nem okvetlenül a minőség indikátora, úgyhogy az a 90-10% legyen inkább 50/50.
Amit mellesleg meg kéne már néznem:)

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.06.15. 20:45:21

Én, mint a 23 ember egyike emlékeztetni szeretnélek arra, hogy a blogolás egy hobbi, aminek elsődleges célja az, hogy Neked örömet szerezzen, és nem az, hogy sztárblogger legyél 17 évesen. Ne veszítsd szem elől a valódi célt, ne az internetet akard meghódítani (vagy hogy is mondtad), de hajítsd ki az irreális elvárásokat, és a látogatók mennyisége helyett a posztok minőségére koncentrálj! Az index-trollokat meg moderáld ki a p*csába.

Monrowia 2012.06.30. 15:38:10

Szerintem marha jó az oldal, egyik nap az indexen találtam rá, és külön tetszenek a toplistás rovatok. Ami pedig a trollokat illeti, mindenhol vannak, szánalmas életüket próbálják jobbá tenni, hogy a másikat is lepróbálják húzni a sárba. Egyébként, csak ezért regisztráltam, hogy elmondjam, nagyon tetszik az oldal. Amit viszont nem értek, miért kell minden egyes helyen regisztrálni, ahhoz hogy kommentet írhassak. Biztos többen szólnának hozzá, ha nem kéne regisztrálni. És még annyi, hogy már az elején lájkoltam az oldalt, mert tetszett, de ez a pofámba tolják, hogy lájkoljak dolog marhára nem jön be, főleg úgy, hogy lájkolás után is megmaradt. Remélem a kritikai észrevételemet nem veszed sértésnek.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.30. 17:35:04

@Monrowia: Nagyon örülök, hogy tetszik a blog! Sajnos a regisztrálást nem én döntöm el, hanem a blog.hu üzemeltetői. Szerintem is többen szólnának hozzá, ha szabadon lehetne. A likeolásra szólító doboz minden nap feljön egy IP-nek, majd lehet hogy ritkábbra veszem az időközöket, elhiszem, hogy idegesítő, de látod, hogy sokan még így sem nyomnak a Tetszikre.
süti beállítások módosítása