Movie Tank

Legendák téren és időn át - A sci-fi film mérföldkövei

2012. június 10. - Sparrow

Ha már úgyis minden filmrajongó fel van izgulva a Prometheustól, arra gondoltam, összeszedem a filmtörténelem legfontosabb természettudományos fikcióit, melyek valamilyen módon hozzájárultak a műfaj fejlődéséhez, és fontos építőelemnek számítanak a sci-fi templomában. A bejegyzést a top címkével láttam el, de ezúttal nem rangsoroláson alapuló toplistáról van szó, hanem időrend szerinti felsorolásról. Olyan filmek is fognak szerepelni, melyeket egészükben nézve nem szeretek, de mérföldkő titulusuk elvitathatatlan. Épp ezért a filmekről két részre bontottam a melléjük szegezett kis írást. Leírom, hogy miért is számít fontos sci-finek az adott film, majd azt is, hogy egészében nézve milyen, és mindkét kategóriában pontozom az alkotást tízes skálán. A kép alatt találjátok a tovább linket!

et.jpg

 

Utazás a Holdba ( 1902 ) - Írás

Rendezte: Georges Méliès


triptothemoon.jpgAmiért mérföldkő:
A francia lángelmének, mely lefektette gyakorlatilag az egész filmművészet alapjait, ez a legismertebb, legjobb, és legfontosabb filmje. A közismert Verne regényen alapuló történet adaptálásában Méliés az embernek az űrutazással kapcsolatos vágyait lovagolja meg, elsőként a filmtörténelemben. A megszemélyesített Hold a szemébe fúródott űrhajóval azóta a sci-fi műfaj jelképévé vált.

Amúgy a filmről: Korához képest egyszerűen zseniális látványvilággal rendelkezik. A Holdat játszó díszletek, és az űrlényeket alakító színészek jelmezei pazar hangulatot teremtenek, továbbá a cselekmény is nagyon izgalmas. A teljes film mindössze 14 perc, vidám zenei aláfestéssel, úgyhogy még annak is érdemes megnézni, aki annyira nem rajong a régi filmekért.

Mérföldkő-skála: 10/10

A film egésze: 9/10

 

Godzilla ( 1954 )

Rendezte: Ishirô Honda

Gojira1954.jpgAmiért mérföldkő: Atomfegyverek, kapjátok be! Honda mozija nem csak a szörnyfilm forradalma, hanem egy ártatlan japán szív mélyéből jövő, ellentmondást nem tűrő ítélet a nukleáris hadviselés irányába. Az atombombát szimbolizáló, Jura-kori dinoszaurusz porig rombolja Tokiót, és rengeteg embert megöl.

Amúgy a filmről: A makettek között őrjöngő óriásbábu még ma is nagy hatással van a nézőre, a látványvilág egyszerűen lenyűgöző, ráadásul a cselekményt minden idők egyik legjobb filmzenéje kíséri. Egyetlen negatívum a néha már elviselhetetlenül pocsék színészi játék.

Mérföldkő-skála: 9/10

A film egésze: 8/10

 

 

A majmok bolygója ( 1968 )

Rendezte: Franklin J. Schaffner

planet-of-the-apes1968.jpegAmiért mérföldkő: A majmok bolygója rendelkezik az egyik legjobb, legelgondolkodtatóbb science fiction történettel. A Földről indult űrhajós expedíció ezer év hibernálás után újra vissza akar térni bolygónkra, ám egy ismeretlen égitestre zuhannak, melyet rendkívül intelligens majmok uralnak, az emberek pedig csak a gügyögő állatok szerepét töltik be. Persze a film végén kiderül, hogy a legénység valójában a Földre érkezett meg, ahol időközben megváltozott a hierarchia.

Amúgy a filmről: A cselekmény végig izgalmas, leköti a néző figyelmét. A színészi játékok, élen Charlton Hestonnal zseniálisak, az alapszituáció pedig nagyon félelmetes. A majmokat játszó színészek jelmeze és sminkje egészen lenyűgöző.

 

Mérföldkő-skála: 8/10

A film egésze: 10/10

 

2001: Űrodüsszeia ( 1968 ) - Írás

Rendezte: Stanley Kubrick

2001-a-space-odyssey-poster-7.jpgAmiért mérföldkő: Az emberiség lényegét, létezésének célját kutatja, fejtegeti a film, mindezt zseniálisan kitalált, alkalmazott, és nehezen megfejthető szimbólumok segítségével. Hogy jutottunk el a majmoktól az űrutazásig, és ki akarta egyáltalán ezt a fejlődést, kinek vannak céljai velünk? Vajon a teremtőnk lehetőséget vagy kudarcot lát bennünk? Ezen kérdések megválaszolását már a nézőre bízza a mestermű.

Amúgy a filmről: A hosszú nyitó jelenet fényképezését még a legminőségibb természetfilmek is megirigyelhetnék. Gyönyörű, színes, éles képekben csodálhatjuk meg a teremtés első szakaszának különleges értelmezését. A főcselekmény, a két űrhajós harca a hajó komputerével, nagyon izgalmas, a zárás pedig letaglózó.

Mérföldkő-skála: 9/10

A film egésze: 10/10

 

Harmadik típusú találkozások ( 1977 )

Rendezte: Steven Spielberg

 

closeenc.jpgAmiért mérföldkő: Van e élet a Földön kívül, és ha igen, érdeklődnek e irántunk az idegenek. Spielberg klasszikusa elsőként mutatta be az űrlények látogatását, és mindehhez nem használt semmi mást, csak a legelterjedtebb históriákat: Fényárban úszó csészealjak, elrabolt emberek, buborékfejű, nagy szemű idegenek.

Amúgy a filmről: Az első fél óra után nagyon leül a cselekmény, a film rémunalmassá válik. Sok a fölösleges, túlnyújtott jelenet. Viszont aki eljut a csodálatos fináléig, a filmtörténet egyik legpazarabb zárásának lehet tanúja, úgyhogy érdemes végigszenvedni az üresjáratokat. Meg persze itt van a főszereplő, Richard Dreyfuss, aki remek alakítást nyújt.

Mérföldkő-skála: 8/10

A film egésze: 7/10

 

 

Csillagok háborúja ( 1977 )

Rendezte: George Lucas

 

starwars.jpgAmiért mérföldkő: Igazából nehéz szavakba önteni. Leginkább azért, mert a valaha volt legnagyobb kozmikus eposz, pazarul kitalált világokkal, lenyűgöző lényekkel, bivalyerős karakterekkel, és példátlan mennyiségű kreativitással.

Amúgy a filmről: Mark Hamill, Harrison Ford, és Carrie Fisher is elsőosztályú alakítást nyújtanak, a látvány korát meghazudtolóan pazar, a helyszínek csodálatosak.

Mérföldkő-skála: 10/10

A film egésze: 10/10

 

 

 

 

 

 

A nyolcadik utas: a Halál ( 1979 ) - Írás

Rendezte: Ridley Scott

Alien_poster_1979_cut.jpgAmiért mérföldkő: Mert megteremtette a valaha filmvásznon járt legbrutálisabb szörnyeteget, a kérlelhetetlen gyilkológépet, magát az univerzumokon átívelő Halált, aki elől nincs menekvés. A legcsodálatosabb, legkreatívabb fantázialény, a sci-fi rajongók legnedvesebb fantáziáinak tárgya.

Amúgy a filmről: Remek színészi alakításokat láthatunk, élen Sigourney Weaverrel és John Hurttel. A cselekmény sajnos tartalmaz üresjáratokat, és unalmas, fölösleges képsorokat, de ettől még remekül kelti fel a nézőben a klausztrofóbiai félelmet.

Mérföldkő-skála: 9/10

A film egésze: 9/10 

 

 

 

A Birodalom visszavág ( 1980 )

Rendezte: Irvin Kershner

 

starwars2.jpgAmiért mérföldkő: Ezúttal egyértelműen a látvány forradalmáról beszélhetünk. Brutális hatást gyakorol a szemünkre a lenyűgöző hócsata a birodalmi lépegetőkkel, a Dagoba-rendszer, vagy éppenséggel a csodálatos Felhőváros. Meg persze itt jelenik meg először a sci-fi világ egyik legközkedveltebb alakja, Yoda mester, továbbá ne feledkezzünk meg arról a ma már magától értetődő csattanóról, mely lerántja a leplet Luke Skywalker apjának kilétéről.

Amúgy a filmről: A történet tartja az első részből megszokott színvonalat, sőt, dob is rajta egy keveset, ráadásul komoly mondanivalóval töltik fel a szkript lapjait.

Mérföldkő-skála: 7/10

A film egésze: 10/10

 

 

Szárnyas fejvadász ( 1982 ) - Írás

Rendezte Ridley Scott

bladerunner.jpgAmiért mérföldkő: Szintén a látványról, pontosabban a díszletekről beszélhetünk ezúttal is. Azóta sem láthattunk a Szárnyas fejvadászéhoz fogható sötét hangulatú világot. Pazar épületek, melankolikus atmoszférájú város. Magába szippant.

Amúgy a filmről: A szárnyas fejvadász már-már elviselhetetlenül unalmas, jóformán semmi sem történik a filmben, egyszerűen nincs cselekmény. Scott azt hitte, hogy ha egy filmnek lélegzetelállító a díszletvilága, mindjárt le is lehet szarni a forgatókönyvet. Máig nem értem, hogyan szenvedtem végig. Persze Harrison Ford játéka remek, és Rutger Hauer filmvégi monológja is nagyon ütős.

Mérföldkő-skála: 6/10

A film egésze: 4/10

 

 

Tron, avagy a számítógép lázadása ( 1982 ) - Írás

Rendezte: Steven Lisberger

tron-1982-poster.jpegAmiért mérföldkő: Megint csak a látvány a lényeg. Addig soha nem látott, lézeres animációt vittek fel a fekete-fehérben felvett jelenetekre, ezzel valóban olyan érzésünk van, mintha a cselekmény egy számítógép belsejében, a programok között játszódna.

Amúgy a filmről: Szórakoztató, minden korosztály számára ajánlott filmecske, ötletes forgatókönyvvel, izgalmas cselekménnyel. Jeff Bridges vér lazán hozza a főszereplőt.

Mérföldkő-skála: 9/10

A film egésze: 8/10

 

 

 

 

Vissza a jövőbe ( 1985 )

Rendezte: Robert Zemeckis

Back_to_the_Future_rerelease_movie_poster.jpgAmiért mérföldkő: A legokosabb, legszórakoztatóbb, legjobb rendezéssel rendelkező időutazós film, amit valaha gyártottak. Magával ragadó, és nagyon szerethető, az időszörfölős filmek zászlóshajója. Egyike azon kevés filmeknek, aminek legalább egyszeri megnézését magától értetődőnek veszi az emberek 90%-a.

Amúgy a filmről: Michael J. Fox és Christopher Lloyd kettőse halhatatlan páros, remekül kiegészíti egymást az általuk játszott két ellentétes karakter. A zene valódi klasszikus, az időutazó DeLorean pedig a sci-fi védjegyei közé tartozik.

Mérföldkő-skála: 7/10

A film egésze: 10/10

 

 

 

A bolygó neve: Halál ( 1986 )

Rendezte: James Cameron

Aliens-Poster.jpgAmiért mérföldkő: Remekül mossa össze a science fictiont a pörgős akciófilmmel, így egy remek, és egyedi műfaji keveréket láthatunk megelevenedni. Az első rész után a rajongók nyilvánvalóan ki voltak éhezve arra, hogy kedvenc gyilkológépüket többet láthassák, így Cameron ennek eleget is tett.

Amúgy a filmről: Sigourney Weaver Ripleyje egy Sarah Connoréhoz hasonló karakterváltozáson megy át A nyolcadik utashoz képest, és ez a fejlődés remekül működik. Az akciók tényleg jók, a finálé pazar.

Mérföldkő-skála: 6/10

A film egésze: 8/10

 

 

 

 

Ragadozó ( 1987 )

Rendezte: John McTiernan

predator-movie-poster.jpgAmiért mérföldkő: Gondolom senkit sem fogok meglepni azzal, hogy azért, mert megalkotta az egyedüli lényt, aki valamilyen szinten feltudja venni a versenyt az Aliennel. A Predator szintén brutális gyilkológép, aki területét könyörtelenül védi, és vészjóslóan lóbálja az áldozatából kitépett gerincoszlopot. Jó-jó, azzal nem számolt, hogy az a szemét Schwarzi pont ebbe az őserdőbe fogja betenni a lábát, de hát van ilyen!

Amúgy a filmről: Sajnos maga a film egyszerűen borzalmas. A tényleg zseniálisan kreatív szörnyetegen, és a zúzós finálén kívül az égvilágon semmi pozitívuma sincsen. Dögunalmas nyögve nyelés.

Mérföldkő-skála: 7/10

A film egésze: 3/10

 

 

Terminátor 2. - Az ítélet napja ( 1991 )

Rendezte: James Cameron

 

t2.jpgAmiért mérföldkő: Jimmy gondolt egyet, fogta a CGI-t, és elhatározta, hogy megalapozza a következő évtizedek blockbustergyártását. Az ellenséges terminátor folyékony fémből álló, a fent említett technikával életre keltett teste még az Arnold-gépet is rendesen megizzasztja.

Amúgy a filmről: Egyszerűen brutálisan jó! A Terminátor széria magasan legzseniálisabb epizódja. Durván földbedöngölő akciók, remek színészi játékok, nyomasztó hangulat, profi forgatókönyv, ja, és persze: Hasta la vista, baby!

Mérföldkő-skála: 10/10

A film egésze: 10/10

 

 

 

Jurassic Park ( 1993 )

Rendezte: Steven Spielberg

Jurassic_Park_poster.jpgAmiért mérföldkő: Mert addig ilyet még tényleg nem látott a nép, és a nézők a moziban legalább olyan hitetlenkedve bámulták a vásznat, mint mikor Sam Neill meglátja az első dinoszauruszokat. Gyakorlatilag teljesen hitelesen keltik életre az őshüllőket, egy pillanatig sem lóg ki a lóláb. Ilyen zseniális látványt a mai napig ritkán láthatunk a filmvásznon.

Amúgy a filmről: Remek kikapcsolódást nyújtó, pörgős és akciódús popcornmozi remek színészi játékokkal, és örökzöld zenével.

Mérföldkő-skála: 9/10

A film egésze: 7/10

 

 

 

 

Mátrix ( 1999 ) - Videó

Rendezték: Wachowski testvérek

TheMatrixPoster.jpgAmiért mérföldkő: Bullet time. Ennyi, és nem több. Ez a zseniális vizuális effekt rengeteget dob a Mátrix akciójelenetein, az a képsor pedig, melyben Neo szabályosan lemegy vízszintesbe, hogy elkerülje a lassítva érkező pisztolygolyókat, filmtörténeti klasszikus.

Amúgy a filmről: Egy remek alapötlettel rendelkező forgatókönyv elképesztően bugyuta megvalósítása, sötét zsaruknak öltözött főhősökkel, és Keanu Reeves élete legrosszabb alakításával. Hugo Weavingnek és Laurence Fishburnenek valamennyire sikerül emelniük a színvonalat, ráadásul Carrie-Anne Moss seggén is feszül rendesen a bőrgatya, de ez édeskevés.

Mérföldkő-skála: 8/10

A film egésze: 5/10

 

 

X-Men - A kívülállók ( 2000 )

Rendezte: Bryan Singer

 

x-me.jpgAmiért mérföldkő: Az első komolyabb Marvel szuperhősképregény adaptáció. '98-ban volt ugyan egy Penge, de az inkább a horror kategóriáját erősíti. A génmutáció okán különleges képességekkel megáldott, vagy inkább megátkozott szereplők története az új generációs sci-fi képregényfilmek első képviselője.

Amúgy a filmről: Singer rendezése lenyűgöző, a hangulat darkos, amire sokat rátesz a pazar fényképezés is. A színészgárda olyan fantasztikus tehetségekből áll, mint Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Halle Berry, vagy éppenséggel Famke Janssen. 

Mérföldkő-skála: 6/10

A film egésze: 8/10

 

 

 

Avatar ( 2009 )

Rendezte: James Cameron

avatar-poster.jpgAmiért mérföldkő: Egyszerűen brutális a látványvilága. A gyönyörű Pandora, a hatalmas terek, a csodálatos színek, a remekbe szabott lények, élükön a Na'vikkal. Monumentális akciójelenetek, magába szippantó mestermű.

Amúgy a filmről: Alapszintű hollywoodi történet és középszerű színészi játék, de nem is kell több, hiszen a fent leírtak elviszik a hátukon az egész filmet.

Mérföldkő-skála: 8/10

A film egésze: 8/10

 

 

 

 

 

 

 

Bosszúállók ( 2012 ) - Írás

Rendezte: Joss Whedon

the-avengers-poster.jpgAmiért mérföldkő: Mert A Bosszú Angyalai nagy vásznas adaptációja mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Sci-fi történeti pillanat volt a premier, amikor a világ legnagyobb hősei a moziban is egyesültek, hogy megvívják a harcot, amit mi nem tudnánk

Amúgy a filmről: Whedon bátran nyúlt az alapanyaghoz, és csinált egy olyan filmet, mely egyaránt tetszik a képregényrajongóknak, és azoknak is, akik még az életükben nem tartottak a kezükben ilyen füzetet. Izgalmas, pörgős sztori, remek poénvilág, elsőosztályú színészi játékok, és Scarlett Johansson, aki annyira dögös, hogy a férfi néző már abba is beleizzad, ha csak egy helyben áll.

Mérföldkő-skála: 6/10

A film egésze: 9/10

 

 

Prometheus ( 2012 ) - Írás

Rendezte: Ridley Scott

prometheus_poster.jpgAmiért mérföldkő: Történt egyszer egy reggelen, mikor a jó öreg Ridley felébredt, és azt gondolta: Odabaszok a népnek! És a direktor tényleg nem szarozott, olyan mesterművet alkotott, amihez fogható már évtizedek óta nem született. A Prometheusnak köszönhetően a teljes mértékű eredetiség visszatért a mozikba, a történet pedig egy olyan ötletet lovagol meg, amivel úgy Isten igazából még sohanem próbálkoztak a filmesek.

Amúgy a filmről: A Prometheus cselekménye mentes mindennemű üresjárattól, egy fölösleges másodperce sincs a filmnek. Noomi Rapace, Charlize Theron, Michael Fassbender, és a többiek is pazar színészi játékot produkálnak. A fényképezés, és az idegen lények kidolgozása bámulatos.

Mérföldkő-skála: 10/10

A film egésze: 10/10

 

 

 

 

Ők lennének szerintem a sci-fi filmtörténelem zászlóshajói, a műfaj legfontosabb alkotásai. Ha úgy érzitek, valamit kihagytam, vagy van olyan helyezett, akinek a szereplésével nem értetek egyet, írjátok le nyugodtan kommentben! 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr544576721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.11. 19:45:05

@cibet: 17 vagyok. Hát, igen, gyakran eltér a véleményem az átlagosan elfogadott látásmódtól.:-)

mrs. white 2012.06.11. 19:49:55

Valami miatt a szárnyas fejvadász zenéje nem lett megemlítve más filmekével ellentétben, pedig ha valahol igazán meg kellett volna említeni akkor ez az a pont. egyik legjobb Vangelis film zene, pedig volt egy pár. Ha csak az utolsó monológ lett volna a film akkor is 10/10.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.11. 19:53:35

@mrs. white: Ha csak az lett volna, akkor tényleg 10/10. :-)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.06.11. 19:59:54

@GoVegan:
"Sztalker nincs. lista innentol nem relevans, a hozzafuzott velemennyel egyutt. nekem."

PONTOSAN.

Tíz:59 2012.06.11. 20:00:49

@Sparrow: Amúgy meg olvassál sok Asimovot,meg Lem-et és rá jössz mi az igazi...

rex 2012.06.11. 20:01:11

Dark City, 12 majom, Equilibrium, 13. emelet, District 9, Clockwork Orange, Gattaca...

silverwol 2012.06.11. 20:03:19

Átgondolatlan, pontatlan, ál-sci-fi lista.

Sok film nem szerepel itt, aminek kellene, a szereplők felét pedig nagy ívben ki lehetne dobni.

Nincs sok értelme egy ennyire felületes listának.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.11. 20:03:42

@rex: A 12 majom, az Equilibrium, és District 9 tényleg nagyon jó filmek, de azért nem meghatározóak. Bár utóbbin gondolkodtam. A Mechanikus Narancsot nem szeretem, és mérföldkőnek sem tartom.

AutosVilli 2012.06.11. 20:04:09

Bammeg ez meg milyen lista?
vagy 100 órányi szkifi kimaradt az életedből ecsém!A könyvekről meg nem is beszélek!

@rex: Equilibrium az nagyon ütős!!
Orion sorozat is kimaradt.

AutosVilli 2012.06.11. 20:05:05

@Sparrow: miért nem meghatározó az equilibrium? kifgejtenéd?

rex 2012.06.11. 20:08:33

Ja, és persze az eredeti Solaris (nem a rettenetes Clooney-féle).

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.11. 20:09:21

@AutosVilli: Igazából túlságosan is hasonlít szerintem a Mátrixra, csak sokkal nagyobb filmélményt nyújt, de hát a Mátrix volt előbb, így az a meghatározóbb.

AutosVilli 2012.06.11. 20:11:28

@Sparrow: semmi köze nincs a Mátrixhoz az equilibrium-nak, embert te láttad azt a filmet????? lol
Kiborítassz.

AutosVilli 2012.06.11. 20:14:58

A pandorum-ot is kihagytad ! azzal mi van?

AutosVilli 2012.06.11. 20:15:47

Az is kötelező darab a PANDORUM aki nem látta nézze meg ,nagyon ütös a vége!!

Tíz:59 2012.06.11. 20:16:55

@AutosVilli: tényleg az is nagyon jó!!!

AutosVilli 2012.06.11. 20:19:11

A AVATAR meg Imax-ben jó,amúgy fostalicska film.

paráznabillegető 2012.06.11. 20:24:37

JÉGKALÓZÓK!!!
alapmű. elég csak megnézni a szereposztást.
amatőr egy pontozás amúgy. mivel szubjektív jól, azt kell mondanom, hogy pocsék az ízlésed...

privateer 2012.06.11. 20:29:07

@elTig: Ja, igazad van, hol a Dűne?
Más: Pandorum nekem tetszett, de nem olyan mérföldkő sajnos. Nem tudom miért. Most este meg is nézem, mert jó film.

zaturek 2012.06.11. 20:34:03

A Prometheus egekbe magasztalása már-már gyanús. Nem a film forgalmazójának dolgozol véletlenül? :)
"olyan mesterművet alkotott, amihez fogható már évtizedek óta nem született".
Értsük ezalatt a listádon szereplő többi filmet is?
"olyan ötletet lovagol meg, amivel úgy Isten igazából még sohanem próbálkoztak a filmesek."
Ha Erich von Däniken elméletére gondolsz, arra hajaz a Csillagkapu is.

JohnnyPlayer 2012.06.11. 20:34:32

Hol "A gömb"?
V agy az "Amikor megállt a föld?" (eredeti)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.11. 20:35:18

Hát köszi ezt a sok ajánlást, a Pandorumot például nem láttam még.

SWExile 2012.06.11. 20:36:39

Egyébként a rajzfilmek nem érnek? Mert az AKIRA és a Ghost in the shell igencsak alapok.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.11. 20:37:19

@zaturek: Most lebuktam.:) Valóban borsos összeget fizettek, hogy reklámozzam a filmet.:D Na, de viccen kívül, tudom, hogy sokakat megosztott a Prometheus, nekem viszont nagyon tetszett. És valóban, a sci-fi műfaján belül a T2 óta nem volt ilyen nagy teljesítmény.

AutosVilli 2012.06.11. 20:37:59

@zaturek: volt már egy ilyen vélemény hogy reklámoz a gyerek, gyanúsan kinn van az index-en, de kimoderálták a hsz-t,pedig csak egy köcsög -e vagy volt benne.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.11. 20:38:11

@SWExile: Ghost in Shell csak egy hajszálon múlt hogy nem került be. Valóban brutál egy világa van, de végül úgy döntöttem, hogy a Szárnyas fejvadász már képviseli ezt a vonalat.

FlybyWire 2012.06.11. 20:42:37

Mátrix 5
Blade Runner 4
Back to the future 10
Avatar 8

Kedves bloggazda, inkább foglalkoznál olyannal, amihez értesz. Egy 8 éves szintjén ugatod a témát. Egy MAI 8 éves szintjén.

Tíz:59 2012.06.11. 20:43:10

@Sparrow: Nem baj ,a kritikát is meg kell halgatni, alakul az izzlésed,4-5 év múlva,majd számot vetsz megint az izzlésedről,és akkor majd elveszel és hozzá teszel ehhez a listához.30 felett ismét mérföldes változások lesszenek.Addig is olvass könyvet előbb ,és utána nézd meg filmen,sokat számít.

FlybyWire 2012.06.11. 20:48:43

@Tíz:59: Ja, ha nem borult volna el az agyam az égbekiáltó agyatlan marhaságok láttán, akkor kb. ezt fogalmaztam volna én is.

De ha a gagyit is éltetjük (pl, back to to future, amit én is élveztem anno nagyon), akkor jöhetnek a dirrdurr filmek is, mint Lost in Space, stb.
Vagy hol van egy igazi klasszikus, Flash Gordon?

Gsnake 2012.06.11. 21:10:55

Miért hisztiztek? Világos, hogy szubjektív a lista, ráadásul a 10 marhára alacsony szám ahhoz, hogy a szubjektív megalkotója legalább 2-3 filmet kifelejtsen, illetve azokat tegye be mások helyett a listába.

Neki ezek mérföldkövek (ok, a Szárnyas fejvadász "unalmas" mivoltán marhára felhorgadtam én is, ez még szubjektummal sem nagyon kozmetikázható), nektek pedig más. Vitázni ezeken szerintem jó és szórakoztató dolog, érvek, ellenérvek stb.

De ez a demagóg: "ha ezt olvasom először, nem is olvasom tovább" és társai... ehh...

zaturek 2012.06.11. 21:13:13

@Sparrow: "sokakat megosztott a Prometheus, nekem viszont nagyon tetszett."
Oké, ez a Te blogod, és a Te véleményed.
"a sci-fi műfaján belül a T2 óta nem volt ilyen nagy teljesítmény"
Látod, a T2 nagyon jó példa volt: az egész filmet átlengi valami baljóslatú, nyomasztó hangulat - amit a Prometheusban annyira, de annyira vártam. De nem akart jönni az istennek sem.

Don Quixote de la Ferko 2012.06.11. 21:15:14

Nagyon szegényes lista, főleg eszmélésed (bocs, de nagyon fiatal lehetsz) időszaka utáni, és a mindenhol kiemeltként kezelt filmeket tartalmaz.

"Zardozz", "Amikor a föld elhallgatott", "A hihetetlenül zsugorodó ember", "A tetovált ember", csak hogy néhányat említsek a valódi mérföldkövekből.

tbs1001 2012.06.11. 21:15:17

@FlybyWire: A Lost in Space-t kérem nemfikázni. Apollo 440 brillíroz benne a fülnek. Meg a köcsög csávó a "barátok közt"-ből. Jóbarátok, na. 125perces SGI reklám.

Amúgy egy MAI 17 évestől egészen elviselhető lista. Még van ideje érni. (A Szárnyas fejvadász fikkantása mondjuk ütött - ott nem hiszem hogy nézés volt, inkább csak háttérmozi lehetett egy buliban.)

Ya Basta! 2012.06.11. 21:19:35

Orokhiba listaba szedese barmilyen muveszeti vagy technikai alkotasnak.
Valami mindig kimarad, vagy olyan kerul oda aminek nem ott lenne a helye.

Merfoldkovezessel meg meginabb csinyan kell banni.

Egyes alkotasok itt miert merfoldkovek, arra sajnos nem katam valaszt. Ennek minimum benne kellett volna legyen a szovegekben.
Az hogy "Mert addig ilyet még tényleg nem látott a nép" emiatt nem merfoldko egy film.
Nagyjabol meg 2-3 ora netes kutatomunkaval popec kis cikk is szulethetett volna.

Ez igy nagyon gyenge. Nem ajanlom a blogot senkinek.

nland 2012.06.11. 21:24:36

A Bosszúállok egy kalap alatt sem emlegethető a többivel.
Az X-men is jelentősen kilóg.

Ha a Sci-fi gondolkodásra és felfogásra újszerű 5leteket nézeteket, felfogást hozó filmekre gondolunk akkor semmiképpen nincs itt a helyük.
(Miközben a Solarist például nem szeretem, de vitathatatlanul itt lenne a helye...)

Számos élvezetes film van, de más a "meghatározó"...pl. a "Különvélemény" 5lete szenzációs a 12. Majom önmagába visszatérő története is kiváló, de a "régi" Totál recall, Menekülő ember is egész érdekes...stb...stb...mégse ütik meg ezt a szintet...mint ahogy a fenti kettő se... ha 5-10 évig nincs semmi...nem kell erőltetni és beírni valamit...jönnek majd :)

No meg a kérdés, hogy a szubjektivitás mennyire tud objektív lenni :o)

Malthus 2012.06.11. 21:24:57

Szárnyas Fejvadász unalmas?! Érdekes ezt még casual sci-fi nézőtöl sem hallottam soha az életben! Egyszerűen nevetséges!

Amúgy meg kimaradt: a GATTACA (!!), a Solaris (az eredeti), ahogy nagyon helyesen említették A Stalker. És persze még szóba jöhetne sok minden, de ez a három semmiképp sem maradhatna ki.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.11. 21:40:03

@GoVegan: "Sztalker nincs. lista innentol nem relevans, a hozzafuzott velemennyel egyutt. nekem. "

Metropolis sincs.

atomarc 2012.06.11. 21:48:21

A Predatort, Blade Runnert unalmasnak tartod? ...... Ennyi. Min. 10-15 év olvasást és filmnézést kívánok, azért ne add fel, fiatal vagy még.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.11. 21:57:11

Számomra a Predator 100 %, kiváló akció sci-fi, azt hiszem itt az ideje, hogy idén is elővegyem.
Egyébként minden lista szubjektív és mindenki azt mond, amit akar, a sokaságnak el kellene fogadnia, hogy azért mert valaki más mond, nem kell azonnal leszólnia az illetőt.

Sparrow, lehet, hogy írnod kellene egy kritikát a Szárnyas fejvadászról, ahol kifejted, hogy szerinted miért rossz.

ARTURUS 2012.06.11. 22:00:21

Hát nem tudom.
Én tegnap láttam a prométeuszt és bazi nagy csalódás volt.

Jónak nevezni egy filmet amiben egy tisztességes színészi alakitás van az androidé.
Amiben a nő rohangál, ugrál miután szétvágták a hasizmait és még 3 szor be is veri a sebet, de nem kiömlik a bele hanem továbbmegy.

Ahol a pali megfertőződik(hogy miért fertőzik meg rejtély), de szerencsére ameddig megdugja a nőt, addig még épp nem jön ki rajta, majd a nő ezután nem fertőződik meg(mint a pali akiből valami bio zombi lesz), de 10 óra alatt szül egy polipot.(spermák útja a méhig 6-8 óra) A polipot megölik, de nemhogy túléli, de táplálék nélkül 4000-re nő.

Az eredetiségről meg csak annyit, hogy szeretnék már egy olyan nem sbalonos és klisés scifit látni ahol nem az az alap tézis, hogy az embereket, valaki teremtette, vagy ha nem is a piramisokat mindenképp ők tanították meg nekünk építeni.

Sokkal hihetőbb, hogy valaki megtanul magától a csillagok közt utazni gyorsabban menni a fénynél, majd idejön megmutatni nekünk, hogy hogy kel kőgúlákat építeni mert nicns jobb dolga és nekünk meg még az se megy!
Minden második scifi ilyen ebben hol az eredeti?(pl:AVP)

guy2 2012.06.11. 22:12:12

Szerintem meg teljesen tükrözi a poszt a kommersz közízlést, amivel egyébként én is egyet tudok érteni.

A szárnyas fejvadász pedig mai szemmel tényleg hihetetlenül unalmas. Olyan üresjáratok vannak benne, hogy az már fáj - pl. mennek a levegőben kocsival, és annak örüljünk két percig...

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2012.06.11. 22:13:22

durva poszt, még nem tértem magamhoz. nem lepődtem volna meg ha a végén a Barátok Közt is ott figyel 10/10-es színészi játékkal.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.06.11. 22:23:20

@Sparrow:
Olvasd inkább el, de meg ne nézd, hacsak nem kényszerítenek lőfegyverrel.

GoVegan (törölt) 2012.06.11. 22:28:17

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: valoban. hirtelen a Sztalker ugrott be, mint merfoldko, aztan atfutva a posztot lattam, hogy itt sem tematika, sem tartalom, magyaran szubjektiv, amivel innentol nincs is problema, csupan a 'merfoldko' szo hasznalata.

igazabol mar vartam egy olyan irast a Prometheus hype miatt, valahol a blogketrecben, ami vegigmegy a 'klasszikus' sci-fi temakon, akar listazva, akar pontozva. akkor lehetne kulon urlenyes, 'muveszi', robotos, jovoben jatszodo, mindfuckos, idoutazos, poszt-apokaliptikus, disztopias, utopias, stb. aztan nem lenne egy kalap alatt a Zold szoja es a Predator, a vegen meg lehetne best of meccset csinalni.

na mindegy, ez se egy olyan poszt.

Veder1 2012.06.11. 22:29:53

Star Wars, Avengers sci-fi????

Személyes kedvencem is kimaradt: Moon

Mazlee 2012.06.11. 22:49:30

A Szárnyas fejvadász szerintem is unalmas. 15-20 éve amikor először láttam még lenyűgözött, de idén újra néztem és hihetetlenül nem értettem mi tetszett anno. sok minden mást soroltam volna fel én is, dehát ezért blog a blog.

GoVegan (törölt) 2012.06.11. 22:49:36

es persze Halal a…! mondjuk Realistakra ;)

The real Donky 2012.06.11. 22:56:13

Ízlésekről nem érdemes vitázni, de akkor is, a Blade Runnert ennyire lehúzni... A mérföldkő-faktort is feljebb tettem volna, hiszen a cyberpunk vonal egyik jelentős alkotása.
Érdekes ez a kettősség, a 2001 a maga statikus vonulataival 10/10, a Runner meg 4/10.
A lista amúgy érdekes, ha a szubjektivitást maximálisan szem előtt tartom.

Tom Taylor 2012.06.11. 22:57:27

Paul (2011)
Rendezte : Greg Mottola

Amiért mérföldkő: Cigizős, piálós, nagydumás űrlény, aki teljesen otthonos a földi világban. Teljesen "aklimatizálódott" űrlény még nem volt.

Amúgy a filmről: Cigizős, piálós, nagydumás űrlény menekül két balfékkel és egy félszemű csajjal. Kell ennél több?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.11. 23:03:02

További mérföldkövek:

- Pirx pilóta kalandjai
- Majka
- Tau bácsi
- Egy úr az űrből
- Boomer, a csodakutya
- Leszbikus vámpírok
- A Massza
- Matolcsy György összegyűjtött interjúi

Segna 2012.06.11. 23:06:59

Kedves 17 Éves!
Üdvözöllek a sci-fi rajongók sajnos nem elég népes táborában! Mint látod nagy szeretettel és sok-sok film javaslattal várunk. Tulajdonképpen irigyellek. Friss szemmel újként láthatsz nagy filmeket, már tudva, hogy mérföldkövek.
Én nem a Stalkert ajánlanám neked, egyből kezdésnek. Talán még nem éreznéd át, bár ha előtte megnézel egy dokumentumfilmet Csernobil vörös zónájáról..
Summa summarum szerintem a CSILLAGKAPU-val kezd. A filmmel, de akár a sorozatokra is rákattanhatsz. Aztán az új Star Trek film, majd a régebbiek... és aztán a Gattaga féle ütősek.
És a Galaxis útikalauz stoposoknak! (bár az könyvben... ugye)
Soha ne felejts el, a film nevel tanít és mélyeket mond de az ember mégiscsak azért nézi, hogy szórakozzon! :-)
AMÚGY ÜDVA KLUBBAN! -ahogy John Sheppard mondaná!;-)

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.06.11. 23:10:19

@Tom Taylor: Sparrow szerint a Paul a világ legviccesebb filmje.

Segna 2012.06.11. 23:14:57

UI. az AVATAR tényleg egy szar-fos-moslék. bocs.
gyönyörű látványvilága van meg 3D - je mint egy ütős allergia reklámnak... bár abban lehet, h több újdonság van mint ebben a fércben volt.
Erre teljesen igaz Heltai Jenő megállapítása
"Egy centiméter igazi költészet
És háromezer méter butaság."

GoVegan (törölt) 2012.06.11. 23:16:33

amugy hatha valaki tudja, mar evek ota keresem de nem talalom. fekete-feher film, amiben 'telekinezissel' okoz katasztrofalis baleseteket Parizsban egy urge, akinek a fo celja a Notre Dame lerombolasa az angol kiralyno latogatasakor. egy nyomozo persze keresi az elkovetot. olyan '50-es evek filmje lehet.

GoVegan (törölt) 2012.06.11. 23:21:02

@GoVegan: A medúza pillantása :\ ruhes memoria!

nobul 2012.06.11. 23:23:51

Számomra a Blade Runner egy kisebb csalódás volt. Nem értem, hogy miért lett ekkora kultuszfilm?

qtics 2012.06.11. 23:24:23

a Prometheus-ròl szòlò vèlemènnyel egyetèrtek. Szenzàciòs lett, remek Katie Dickie-vel, Noomi Rapace-szal, ès Idris Elba-val. Fèlàjultan jöttem ki a mozibòl...hozta az Alien filmek hangulatàt

reccs 2012.06.11. 23:29:33

X-Men, Avatar, Avengers, Back to the Future mint sci-fi???
Akkor már a Hupikék törpikéket se hagyd ki. És Dagobert bácsival mi lesz???

GoVegan (törölt) 2012.06.11. 23:37:27

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezekben a filemkben azt szeretem, hogy akkor minden olyan kellemesen lassu volt. meg egy reggeli kave is belefert mielott a szorny lecsapott. :)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2012.06.11. 23:42:46

Azannya! A pontozás erősen szubjektív, és sok filmnél nagyon eltér az enyémtől.
A Blade Runner és a Tron egymás utáni pontjai már gyanússak voltak, de a Predator és Jurassic Park arányainál már tudtam, hogy komolytalan a lista.

A legtöbben már írtátok, milyen mérföldkövek hiányoznak a róla, én még hozzátenném a Starship Trooperst, mint társadalomkritikai mérföldkövet.

Martian (törölt) 2012.06.11. 23:44:39

"Mark Hamill, Harrison Ford, és Carrie Fisher is elsőosztályú alakítást nyújtanak"

A gyerekeknek szánt képregények dialógusainak színvonalához képest mindenképpen. :)

"a látvány korát meghazudtolóan pazar,"

Nem azért, de a csaknem 10 évvel korábban készült Űrodüsszeia látványvilága felveszi vele a versenyt... és abban az űrhajók sem üvöltenek bele hangosan a világűr vákuumjába. :)

ork1234 2012.06.11. 23:45:18

Avatar meg Avengers? kedves cikkíró, nem gondolod komolyan, ugye?

SvenH. (törölt) 2012.06.11. 23:45:46

a Dune kimaradt...

@reccs: pontosan!!! valamelyik kacsamesekben van pl. robot is!!!

Martian (törölt) 2012.06.11. 23:46:22

@Hammer: "hozzátenném a Starship Trooperst, mint társadalomkritikai mérföldkövet."

Ebben a műfajban a Brazil is ott van a topon...

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2012.06.12. 00:35:41

@Martian: Na, az nekem még egy másik listán szerepel: amit még meg kell néznem :)

freemind93 2012.06.12. 00:47:01

hogy fogod ezt szegyelni 10 ev mulva, ha a kezedbe kerul

ergerberger 2012.06.12. 01:11:10

"Amúgy a filmről: A szárnyas fejvadász már-már elviselhetetlenül unalmas, jóformán semmi sem történik a filmben, egyszerűen nincs cselekmény. Scott azt hitte, hogy ha egy filmnek lélegzetelállító a díszletvilága, mindjárt le is lehet szarni a forgatókönyvet. Máig nem értem, hogyan szenvedtem végig."

Teljesen egyetértek, végre valakinek volt mersze ezt leírni.
A többi filmelemzés is ül. Fasza.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2012.06.12. 01:27:17

Gyorsan töröld a blogot, égesd el a géped, szólj apádnak, hogy mondja vissza az internetet. Köszi.

Don Quixote de la Ferko 2012.06.12. 07:57:53

@ergerberger:

"Scott azt hitte, hogy ha egy filmnek lélegzetelállító a díszletvilága, mindjárt le is lehet szarni a forgatókönyvet."

Teljesen egyetértek. Bezzeg az Avatar. Látvány nulla, sztori legalább csillagos nyolcszáz.

keios 2012.06.12. 08:04:24

Van a listában pár tényleg jó akció-tufa, kaland-tufa és horror-tufa film. Csak amolyan igazi tufa elég kevés.

keios 2012.06.12. 08:16:01

Hogy ne csak lehúzóskodjak, ajánlanám figyelmetekbe a következő filmeket is:
Találmány (Primer), Egy makulátlan elme örök ragyogása, 12 majom, Silent running, Solaris, Stalker, Emlékmás, Kamera által homályosan..mert ugye "a tudományos-fantasztikus mű olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be".

Szakyster 2012.06.12. 08:20:33

Mérföldkő: "Évekre meghatározza a filmgyártást, az ott felbukkant panelek rengeteg más filmben rendszeresen visszaköszönnek"

Ilyen szemmel nézve a lista nem feltétlenül katasztrófa. Persze bővíthető bőségesen, és mondjuk én pl a Starwars II-t nem tenném bele, mert az első részhez képest nem ad többet ilyen szinten. De ezzel a szemüveggel nézve az Avatar, az X-men teljesen ideillik. Az előbbi volt az első komolyan vehető 3D film, amit követnek a többiek, a második meg elindított egy teljesen új hullámot, a képregényhős filmeket.

Szakyster 2012.06.12. 08:22:29

Ilyen szemmel nézve a 12 majom, a Moon, Totál recall, Menekülő ember nem illik ide, mert bár egyedileg zseniális filmek, nem teremtettek stílust.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.06.12. 08:36:30

Én se értem, miért lett akkora kult a Blade Runner. Rossznak semmiképp nem nevezném, de hogy iszonyú vontatott, az biztos.

magyar ember teli szájjal 2012.06.12. 08:37:07

Star Trek sehol, Galactica sehol. Pöpec kis elemzés.

Netuddki. 2012.06.12. 09:23:10

"A szárnyas fejvadász már-már elviselhetetlenül unalmas, jóformán semmi sem történik a filmben,"

Hát, én is eddig olvastam. Ha nézel is Sci-Fi -t lécci a továbbiakban ne próbálj egyikről se kritikát írni! De ha mégis írnál akkor ne rakd ki a blogodra. Lécci, lécci...

Szűcslaci 2012.06.12. 09:24:09

Ha valaki nem ismer, csak 10-12 ételféleséget, akkor ne írjon még TOP 10 szakácskönyvet sem. Mentségére szolgáljon a bloggernek, hogy a blog az övé, azt ír bele, amit akar. Az Index címlap nem az ő hibája.

Netuddki. 2012.06.12. 09:24:34

@Dr.Jones: "Én se értem, miért lett akkora kult a Blade Runner. Rossznak semmiképp nem nevezném, de hogy iszonyú vontatott, az biztos."

Lófaszt, nehogy má' ne értsd...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.06.12. 09:35:35

Star Trek?

A hidegháború, és a még fellelhető faji előítéletek amerikájában előszőr volt orosz tiszt a hídon, valamint a néger lány, Uhura.

Dűne?

Homokféreg, többet nem írok róla.

Végső visszaszámlálás?

Szakyster 2012.06.12. 09:38:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Star trek sorozat volt, nem film (illetve a Star Trek filmet nem nevezném mérföldkőnek)

A végső visszaszámlálás nagyon jó film, de miért gondolod mérföldkőnek?

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.12. 09:43:34

Számomra a Gömb, a Gattaca és a Mechanikus Narancs hiánya a legfájóbb pontok.

Star Wars meg nem sci-fi, ahogy az
X-Men, vagy az Avengers sem az.

Sztalkert meg mán megnézem, ha ennyien mondjátok..

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.06.12. 09:51:54

@Szakyster: Star Trek: Rendben. sorozatként indult, nem filmként.

Végső visszaszámlálás jól játszik el a gondolattal: Mi lenne, ha?

Egyébként a Szárnyas fejvadász nem érdekfeszítően izgalmas, de tökéletesen kidolgozott film.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.12. 09:59:27

@Szakyster: A Végső visszaszámlálás legalább sci-fi ellentétben a listán szereplő filmek felével. Ráadásul piszok jó és a zenéje is ütős.

Ha meg csak a mérföldkőség a lényeg akkor miért nincs ott a Mad Max trilógia?

Szakyster 2012.06.12. 10:12:08

@trollhunter89: Az, hogy mi scifi, szvsz hosszú történet, van, aki szerint pl az alien2 egy szimpla szörnyirtós akció, van aki szerint a Pókember is scifi... Az én véleményem az, hogy Igazzy scifi film nagyonnagyon kevés van, inkább könyvekben kellene keresni ezt a műfajt, de ettől még nem fogok összeesni, ha valaki pl a a Harc az Endor bolygóért-et scifinek mondja.
Amit a VV-ről mondtál, az igaz, de te is érzed, a lista szempontjából irreleváns.

Viszont a Mad Max telitalálat, nem is tudom, hasonló Posztapokaliptikus alkotás létezett e előtte...

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.12. 10:15:27

Azt hiszem ezeket még nem említette senki, pedig jó kis filmek:

Exam
Existenz (na ez igazi mindfuck movie)
Timecrimes (spanyol időutazós)
Sexmission (lengyel sci-fi vígjáték '84-ből)
The Man from Earth

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.12. 10:16:39

@Szakyster: The Boy and his dog megelőzi a Mad Maxet...

eßemfaßom meg áll 2012.06.12. 10:28:39

Nincs ezzel a listával semmi baj csak a cime a mérföldkövekkel. Ha "kedvenc filmjeim amiket azóta láttam, hogy kinőttem a pokemonból" címen futna és nem lenne benne pár éktelen baromság (starwars szereplők elsőosztáju alakitása megagigaűberLOL pedig imádom a SW-t, meg a birodalom azért mérföldkö mert van benne lépegető meg Yoda, a BadeRunner véleményről szót se...)

Szóval kissrác, még ismerkedj a müfajjal, meg a mérföldkő kifejezés tartalmával, az index szerkesztő meg örüljön, hogy jól beégetettt.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.06.12. 15:25:39

@FroG: az alapsztori szerint a jövőben játszódik, ahol egy betegség megtizedelte az emberiséget. Nem is lehetne megérteni, hogy mit miért tesznek benne a szereplők, ha nem lenne ez a háttér.

Amúgy nem azért soroltam föl ezeket a filmeket, mert szerintem a listán lenne a helyük, hanem hogy a műfaj kedvelőinek tippeket adjak.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.12. 19:45:43

@xenomorpheus: Nem róla neveztem el magam, te gyökér, de mindegy is, nem fogom idegesíteni magam ezen. Higgy, amit akarsz, hülye!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.12. 20:34:49

Azért az indexes "társadalomnak" is lenne mit tanulnia. Rémes, hogy képtelenek normálisan írni és egyből letámadják a bloggert.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.06.12. 21:18:15

@koimbra: Ez igaz, bár szerencsére van sok kivétel is, de a többségre sajnos az "agresszió" vonatkozik, ha egy kicsit is mást mondasz, mint az alap véleményük.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.06.13. 12:19:11

Elég sok szereplő kicsit félre van pontozva az én skálám szerint, úgy értem túl szubjektív a lista, ami oké, de minimális objektivitás azért ésszerű lenne. Ennek ellenére az ötlet jó.
Ja és, hogy mennyi kibeb@szott troll van ezen a földön te jó ééég...
süti beállítások módosítása