Movie Tank

Trónok harca 2X10 - Az évadzáró

2012. június 05. - Sparrow

A 9. rész minden képzeletet felülmúló volt, még úgyis, hogy a Trónok harca mindig magas színvonalat produkál. Ezután még kíváncsibban vártam az évadzáró epizódot, mely a szokásosnál jó tíz perccel hosszabb volt. Az első fél órában, ahogy az várható volt, levezették az előző epizód véres csatáját, bemutatták, hogy a harcban részt vevő szereplők hogy vannak a vérontást követően, kiből mit hoz ki a győzelem, vagy éppen a vereség.

game102.jpg

Ahogy az előző részben, úgy itt is láthattunk olyan jeleneteket, melyek csak a harmadik regényben, a Kardok viharában szerepelnek. Például Brienne és Jaime csak a harmadik rész elején hajóznak el, de itt már javában tart az útjuk. Ez persze teljesen logikus döntés volt az alkotóktól, hiszen ezzel már felvezetik a következő szezont. És igazából az egész második fél óra erre épül: A következő évad előkészítésére. Robb összeházasodik egy lánnyal, aki a csaták után ápolta a betegeket. Az Ifjú Farkas ezzel azonban valószínűleg kivívja Lord Frey haragját, akinek egyik lányához már elígérkezett az északi király. Theon Greyjoy történetének végére morbid pont game10.jpgkerül, de természetesen kicsit sem sajnáljuk az aljas állatját. Bran és kis mentőosztaga pedig elindul nagy útjára, amelyről az alkotók nem győzik eléggé sejtetni, hogy mekkora jelentősége lesz. Az egyetlen kakukktojás Daenerys, aki a második évadban ismét lezár egy fejezetet, ahogy az elsőben is tette. Ha emlékszünk még, az első szezon legvégén megszülettek a sárkányai, ezzel az ő történetének első szakasza lezárult. Most pedig ismét egy jelentős állomáshoz érkezett a szőke Khaleesi. Kislányból könyörtelen királynővé válik, és ez talán az ő személyes fejlődését nézve nagyobb lépés, mint a szárnyas fenevadak életre hívása. Danyhez kapcsolódik az epizód legjobban megkoreografált képsora, melyben a Halhatatlanok Házában keresi a sárkányait. Hangulatos, misztikus, kissé félelmetes, remek atmoszférával rendelkező jelenet ez, és habár a regényben vérfagyasztóbb, itt sem volt rossz. Az évad végső zárásaként pedig a Kardok viharának prológusát láthatjuk, ahol jönnek a Mások. Azok a titokzatos, természetfeletti lények, akiknél vérfagyasztóbb már ritkán járt a képernyőn. Profi kidolgozású, rémisztő élőhalott isteneket láthatunk, akiktől majdnem összecsináltam magam, pedig már láttam egyet s mást.

Remek volt ez az epizód is, tűkön ülve várom a harmadik évadot, addig olvasom a Varjak lakomáját ( a ciklus negyedik kötete ), és természetesen itt lesz a Borgiák II. is.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr54567365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.06.05. 19:17:05

SPOILER! Theon meghalt, vagy a sorsa csak a következő évadban tisztázódik?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.05. 20:33:13

@FroG: Az a legvalószínűbb, hogy meghalt, de ezt konkrétan nem mondják ki. Legalábbis amíg én olvastam eddig, a negyedik könyv elejéig, még nem mondták. De majdnem biztos, hogy halott.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.06.05. 20:57:05

@Sparrow: Kár.. azt hittem kiadták a Starkoknak, úgy tűnt, mintha elrabolnák.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.07. 08:37:39

Theon Greyjoy miért aljas állat?!

nekem se kedvenc szereplőm, de nem tartom aljasnak.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.07. 13:12:51

@doggfather: Elégette, majd felakasztotta egy ártatlan paraszt kettő ártatlan kisgyerekét, azért hogy tekintély vívjon ki magának. Ha szerinted ez nem aljas, akkor definiáld az aljast!

baeregh 2012.06.07. 14:19:01

Csak egy Mást láttunk, az aki ránézett Sam-re, a többiek voltak az élőhalottak: Vadak, és az Éjjeli Őrség katonáinak hullái vegyesen. De ők nem Mások, ahogy a mások se élőhalottak. A mások képessége, h a hullákat életre keltsék, h szolgálják őket, ezért kell őket elégetni.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.07. 14:26:51

@baeregh: Valóban nem élőhalottak, hanem a Halál, és az élőhalottaknak valamiféle istenei, Melisandre R'hllorjának ellenpólusai, annak a bizonyos Másik, gonosz istennek a képviselői, akinek nem mondják ki a nevét.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.07. 14:29:45

@Sparrow: tényleg nem volt túl "szép" dolog, de ilyet csinált más is, a felakasztott nők??

Őket Starkék akasztották fel, az nem volt aljas??

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.07. 14:34:40

@doggfather: A nőket nem a Starkok akasztották fel, hanem Lord Beric útonállói, akik Stark híveinek mondják magukat, de valójában a saját szabályaik szerint élnek, és ítélkeznek. Robbnak köze sem volt azokhoz az akasztásokhoz, és semelyik másik Starknak sem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.06.07. 14:37:50

@Sparrow: rendben nem a legjobb példa volt. :D

keresek másikat.
süti beállítások módosítása