Movie Tank

A szellemlovas: A bosszú ereje

2012. március 03. - Sparrow

Azon kevesek közé tartozom, akik szerették az első részt, nekem kifejezetten a kedvenceim között szerepel. Most elkészült a folytatás, ráadásul a Crank - filmek rendezőpárosával. Az imdb - s 5.1 pont viszont kicsit nyugtalanított a mozizás előtt, és sajnos teljesen jogosan.

Imádom a Szellemlovas figuráját, lenyűgöző, és kreatív. Régebben néhány számot elolvastam az épp akkor futó képregénysorozatból is. Egy ilyen misztikus alapban rengeteg lehetőség van, amit véleményem szerint az első filmben megfelelően ki is használtak az alkotók. Neveldineék viszont inkább arra vállalkoztak, hogy egy Crank 2 - höz hasonló, elborult zúzdát készítsenek. Ezt is vártuk tőlük, de sajnálatos módon, az, ami jól állt Jason Stathamnak, nagyon rosszul mutat a bosszúálló démon esetében. Valóban, szinte az egész játékidő alatt érzékelni lehet a rendezők stílusát, de minden beteg próbálkozásuk rosszul veszi ki magát. Taylorék tipikusan rájuk jellemző képi megoldásokat alkalmaznak, ám ezek ezúttal tönkreteszik a filmélményt. A leginkább kiemelendő Nicolas Cage motoros ámokfutása, melyben időnként átalakul Szellemlovassá, pocsék effektek kíséretében. Vagy meg lehet említeni az egyik gonosz figura feltűnéseit is. Mikor gyilkol, a kép elfeketedik, és csak őt, illetve áldozatát láthatjuk.

Nic Cage esetében sosem értettem, hogy miért bántja mindenki. Lehet, hogy sok az adóssága, és ezért mindent elvállal, de ettől még ezek a filmek nem szoktak rosszul elsülni. Először érzem jogosnak a szidalmat, ugyanis amit Cage Johnny Blaze szerepében művel, az borzalmas. Az erőltetett grimaszok és a nevetséges vihogás még egy igazán elkötelezett Cage - rajongót is megrenget hitében. A női főszerepben Violante Placidot láthatjuk, aki nagyon dögös, és jóval szimpatikusabb, mint Eva Mendes. Feltűnik még Christopher Lambert tar kopaszon, teletetovált fejjel. A megmozdulásai viszont sajnálatos módon minden ízükben borzalmasan kínosak.

Kisebb pozitívumok azért akadnak. Az animált átvezetők a tűrhető narrációval egészen érdekesek és kreatívak, továbbá néhány akciójelenet is eléggé ott van. Cage motoros kaszkadőre amúgy egy magyar srác volt.

A szellemlovas: A bosszú ereje az idei év egyik leginkább várt filmje volt nálam ( bár azóta rájöttem, hogy hivatalosan 2011 - es ), de mérhetetlen csalódást okozott. Nem tudom, hogy fel lehet e még valahogy támasztani a bosszúálló démon nagy vásznas karrierjét. Nincs rá sok esély.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr344285737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán77 2012.03.03. 21:20:41

" de ettől még ezek a filmek nem szoktak rosszul elsülni."

De, sajnos igen. Cage utobbi 5-7 évben kizarolag bukásokhoz (kritikai vagy/és penzugyi) adja a nevét. Kár érte

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.03.06. 10:04:30

Nálam egy szintem mozog az első résszel. Nem volt nagyon rossz, de olyan gyenge közepesnél jobb se.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.24. 10:57:01

az elsőben messze nem aknáztak ki a lovasból semmit, nemhogy megfelelően.
süti beállítások módosítása