Movie Tank

Egy levegővel #8

2012. február 22. - Sparrow

Védhetetlen

Daniel Espinosa egy Bournera hajazó akcióthrillerrel erősíti az idei év filmfelhozatalát. Vagy éppen gyengíti? Nagyon nehéz megválaszolni ezt a kérdést, mert habár a Védhetetlen egy remekül kidolgozott, pörgős, és látványos film, ami még fordulatokat is tartalmaz, mégis fájdalmasan átlagos. Nincs benne semmi egyedi.

A történet középpontjában Matt Weston ( Ryan Reynolds ) áll, aki a CIA egyik védett házának a házvezetője. Ezek az építmények arra szolgálnak, hogy egy - egy fontos koronatanúnak, vagy terroristának szolgáljanak átmeneti védelmül. Matt élete rendkívül unalmasan telik, hiszen az elmúlt egy évben egy kuncsaft sem érkezett a házba. Ám a film elején ez gyökeresen megváltozik, ugyanis behozzák Tobin Frostot ( Denzel Washington ), az amerikai történelem legnagyobb árulóját. A védett házat hamarosan megtámadják, és a CIA ügynökeit mind megölik. Mattnek ki kell menekíteni Tobint, és ezzel elkezdődik egy macska - egér játék, ahol mindenki lő mindenkire, és mindenki menekül mindenki elől.

Kétségtelenül pörgős, akciódús filmről beszélünk. Nem egy autósüldözésben és tűzharcban gyönyörködhetünk, ráadásul a hangeffektek székbetapasztóak. Viszont hiába látványosak az akciók, ha a néző mégis unja azokat, mert olyan érzése van végig, hogy ilyet már látott valahol. És tényleg így van. A történet korrekt, és a néhány fordulat se rossz, bár logikai baromság itt is akad. Tobin sokáig Mattet is próbálja lerázni, és igazából ők is végig egymás ellen játszanak, csupán a film legvégén fognak össze. De ekkor már úgy viselkednek, mint a legjobb barátok, akik meghalnának a másikért. Erős öt perc lehetett, mikor így összeforrtak. A karakterek kidolgozása pocsék, mintha konkrét személyiségük nem is lenne. A színészi munka ennek ellenére jó. Reynoldsról a Buried óta tudjuk, hogy tud, ha akar, itt is megmutatja ezt. Washington is szépen hozza a figurát, nála azért ez nem túl nagy elvárás.

A Védhetetlen jó film, de nagyon sablonos. Moziba a pörgős akciók miatt érdemes megnézni, de szerintem nem létfontosságú a nagy vásznas előadásra beülni.   

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr704168489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása