Movie Tank

Túlélni a karácsonyt

2011. december 25. - Sparrow

Egynek elmegy. Ezt a gondolatot váltotta ki belőlem Mike Mitchell Túlélni a karácsonyt című filmje, miután megnéztem.

Drew ( Ben Affleck ) a marketingszakmában dolgozik, ráadásul igencsak jó a munkájában. Ám pont karácsony előtt szakít vele a barátnője ( Jennifer Morrison ). Drew nem akarja egyedül tölteni a Szentestét, így ellátogat szülőházához, és kibéreli karácsonyra a jelenleg ott élő családot...

Ismét egy olyan film, melynek pazar alapötletéből ki lehetett volna hozni egy fergeteges vígjátékot tele fetrengős poénokkal és vicces karakterekkel. Ám a Túlélni a karácsonytra csak nagyon nagy jó indulattal mondhatjuk, hogy ez sikerült neki. A forgatókönyv valóban nem rossz, de a kivitelezés gyenge. Továbbá sok adott poénlehetőséget sem használnak ki az alkotók. A cselekményvezetés egészen jól tekereg, a film vége felé pedig már szabályosan izgulunk főhősünkért, ám mosolyra csak ritkán húzódik a szánk.  A karácsonyi hangulat megteremtése végül is sikerül a filmnek, ehhez nagyban hozzájárulnak a betétdalok, és a középpontban álló család otthonának valóban meghitté való kialakítása, meg persze a havas helyszín. Visszatérve a történetvezetésre: Habár összességében jó, azért kicsit összecsapottnak tűnik. Ez főleg az erőltetett bevezetésen és lezáráson látszik meg. Kicsit hosszabb játékidő jobbat tett volna az összképnek. A film mindössze 86 perces. 

Egyvalamit ne tegyetek, ha e film megnézésére adjátok a fejeteket! Ne nézzétek szinkronosan! Ugyanis Ben Affleck Adam Sandler állandó magyar hangját kapta meg, ám ez olyan szinten gagyi végeredményt szült, hogy én éreztem magam kínosan miatta. Ettől függetlenül Affleck,mint úgy általában, megint csak kitűnően alakít, bár néha elég bárgyú. James Gandolfini játssza Drew ideiglenes apját. Az ő alakítása egyértelműen a legjobb a gárdában, és a karaktere is magasan a legszimpatikusabb a figurák közül. Christina Applegate helyes és Catherine O'Hara is egész jól hozza a karaktert. Jennifer Morrison figurája fájdalmasan sablonos és idegesítő, viszont a színésznő egész jó játéka egy kicsit emel a színvonalon.

A Túlélni a karácsonyt egyszer simán nézhető film, főleg karácsonykor, de azt is hozzá kell tenni, hogy az alapötlet sokkal több lehetőséget tartogatott, mint amennyit a végeredményben kihasználva látunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr293491348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.12.25. 15:16:46

Ezt is láttam, és emlékeim szerint csalódás volt.
süti beállítások módosítása