Movie Tank

Thriller - hétvége: Chloe - A kísértés iskolája

2011. augusztus 20. - Sparrow

Sziasztok!

A Thriller - hétvége egy igazán jó alkotással, a 2009 - es Chloe - A kísértés iskolájával folytatódik.

Catherine ( Julianne Moore ) és férje, David ( Liam Neeson ) hajdanán boldog házasságuknak ma már csak szürke és érzelemmentes másolatát élik. Mindezt tetőzi az, hogy Catherine elkezd gyanakodni férjére, ugyanis úgy gondolja, hogy az megcsalja őt. Ezért felbéreli a fiatal prostituáltat, Chloet ( Amanda Seyfried ), hogy próbálja meg elcsábítani Davidet. Ha ez sikerül a lánynak, akkor Catherine gyanúja beigazolódik. A dolog azonban egyre jobban kezd elmérgesedni, és Chloe beszámolói alapján úgy tűnik, hogy egy egyre komolyabb kapcsolat van kialakulóban David és az örömlány között. Mindemellett Chloe és Catherine is egyre jobban kezdenek összemelegedni, ami csak fokozza a bonyodalmakat.

A Chloe igazán kiemelkedő, és hatásos thriller. Ez egyvalaminek, vagy inkább egyvalakinek köszönhető. Aki nem más, mint egy fiatal hölgy, akit Amanda Seyfriednek hívnak. A forgatókönyv nem akarja megváltani a világot, inkább megteremt egy olyan alapanyagot, aminek a sikeres kivitelezése a színészeken múlik, legalábbis nagyrészt. Liam Neeson nagyon gyenge, élete legrosszabbját hozza ebben a filmben, Julianne Moore nem rossz, szépen helyt áll. Aki viszont mindent visz, az a már említett Amanda Seyfried. A játékából ugyanaz a bájos kegyetlenség sugárzik, mint A lány és a farkas című filmben, csak ezúttal sokszorosan. Fantasztikus arcjátékával, és nem utolsósorban lenyűgöző szépségével végig fogva tartja a nézőt. Ráadásul nem is minden jelenet igényelte a ruhát a színésznőtől, úgyhogy a meztelen bájait is megcsodálhatjuk, még ha rövid időre is.

Ahogy írtam feljebb, Amanda Seyfried nélkül ez egy eléggé tucat, de még mindig élvezhető thriller lenne, de így, hogy ez a lány is szerepet kapott a produkcióban, kiemelkedő alkotást köszönthetünk benne. Seyfrieden érződik, hogy nagyon élvezte, hogy végre egy kicsit, vagy inkább nagyon rossz lehet. Ettől függetlenül a forgatókönyv egészen jól rángatja a szálakat, és a rendezés is kellően higgadt, alapos munka. Utóbbi Atom Egoyan nevéhez fűződik.

A filmnek végig sikerül fenntartania egy kissé sötét, enyhén nyomasztó hangulatot, ami kétségtelenül a produkció előnyére válik. Meg kell még említeni Julianne Moore és Amanda Seyfried leszbikus jelenetét is, ami köröket ver a Fekete Hattyúban látott, hasonló témájú jelenetre.

Mindenképpen érdemes megnézni a Chloe - A kísértés iskolája című filmet. Kiemelkedő thriller. Ha Liam Neeson kicsit jobban összeszedi magát, illetve ha a komor hangulaton is sikerült volna még egyet tekerni, akkor egyenesen zseniális munka lenne. De így is nagyon jó.

Köszönöm, hogy elolvastátok! A Thriller - hétvége holnap folytatódik!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr133167485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása