Movie Tank

Thriller - hétvége: Ismeretlen férfi

2011. augusztus 19. - Sparrow

Sziasztok!

Kezdetét veszi a Thriller - hétvége. Elsőként Jaume Collet-Serra idei filmje, az Ismeretlen férfi lesz terítéken. A rendező nevéhez fűződik Az árva című, zseniális thriller is.

Dr. Martin Harris ( Liam Neeson ) felségével ( January Jones ) Németországba érkezik, hogy előadást tartson, és találkozzon a híres tudóssal, Bressler professzorral ( Sebastian Koch ). Csakhogy miután a pár a hotelhez érkezik, Martin rájön, hogy a reptéren hagyta a táskáját. Így taxit fog és visszasiet. Csakhogy útközben balesetet szenvednek, és Martin majdnem meg is hal. Egy kórházban ébred, és miután visszamegy a szállodába, kénytelen szembesülni a ténnyel, hogy a saját felesége nem ismeri fel, és a helyébe egy másik férfi lépett. Ezért elkezdődik a hajsza az igazság nyomában, amelyben Martin segítségére van a taxisofőr lány, Gina ( Diane Kruger ), és a magánnyomozó, Ernst Jürgen ( Bruno Ganz ).

Az elején muszáj megemlítenem a film poszterét, amin Liam Neeson egy pisztollyal pózol. Ez csak azért érdekes, mert a filmben egy kurva másodpercig nincs a kezében pisztoly. Tehát a néphülyítés már itt is megy.

A történet első osztályú thriller - forgatókönyv. Jól felépített, érdekfeszítő, izgalmas. Viszont mindez mit sem érne egy jó csattanó nélkül. Ugyanis nincs jó thriller lehengerlő fordulat nélkül. Ezt itt meg is kapjuk. Ez a fajta csattanó az utóbbi években eléggé közkedvelt a thriller - készítők körében, de itt azért kicsit másképp tálalják, mint két korábbi filmben, amiknek a címét nem fogom leírni, mert azzal elképzelhető, hogy spoilereznék.

Liam Neeson szokásához híven brillírozik a vásznon, fantasztikus alakítást nyújt. Minden mozdulatával, minden mondatával elhiteti velünk, hogy ő valóban Dr. Martin Harris, aki ellen összeesküdött az egész világ. A feleségét alakító January Jonesról sajnos már nem lehet ilyen dicsérően írni, ugyanis borzalmas, amit a színésznő művel. Eszméletlenül erőltetett, és irritáló a játéka. Mindemellett a karaktere is pocsék. Aki viszont fantasztikus még Neeson mellett, az Diane Kruger. Elképesztően hiteles alakítást nyújt a színésznő, úgyhogy - hogy egy korábbi szerepére visszautaljak - megérdemel egy bravót ( Respect Master Waltz ).

A hangulat első osztályú thriller - atmoszféra. Zseniálisan kivitelezett szürke, lehangoló képi világ jellemzi a produkciót.

Az Ismeretlen férfi kötelezően ajánlott darab!

Köszönöm, hogy elolvastátok! A Thriller - hétvége holnap folytatódik kettő írással!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr543165334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tpeti97 2011.08.19. 18:37:47

Meg szeretném kérdezni te láttad már az Taken-t?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.08.19. 18:49:23

@tpeti97: A nagy részét igen, de nem néztem végig, mert szerintem borzalmas.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.08.22. 18:45:42

Azért Ganz érdemelt volna 1-2 szót a színészi játékoknál...
süti beállítások módosítása