Movie Tank

Paul

2011. augusztus 18. - Sparrow

Sziasztok!

Tegnap volt alkalmam megtekinteni a Paul című 2011 - es vígjátékot. Szerintem egyetértünk abban, hogy talán évről évre kevesebb a jó vígjáték. Ezért is vagyok oda meg vissza a Paultól, ugyanis valami fantasztikus komédiát hoztak össze az alkotók. Nagyon jól szórakoztam rajta.

A történet két gyökér képregényrajongó srácról, Graemeről és Cliveról ( Simon Pegg, Nick Frost ) szól, akik Amerikába utaznak, hogy a Comic - Con után megtekintsék az összes olyan helyet az országban, ami a földönkívüliekhez kapcsolódik. Ezen útjuk során találkoznak a földönkívüli Paullal ( Seth Rogen ), aki épp a bázisról menekül. Kiderül ugyanis, hogy az elmúlt hatvan évben végig itt élt a Földön, és tanácsokat adott befolyásos embereknek, például Steven Spielbergnek az E.T. elkészítéséhez. Azonban mostanra már nem veszik hasznát ilyen téren, ezért ki akarják vágni az agyát, hogy ezzel megszerezzék a különleges képességeit. Ezért Paul megkéri a két srácot, hogy segítsenek neki megszökni. Mindeközben nyomukban lohol a szövetségi ügynök, Zoil ( Jason Bateman ).

Az idei év vígjáték felhozatalából nálam eddig egyértelműen a Paul viszi a prímet. A Förtelmes főnökök címéhez hűen förtelmes volt, a Mr. Popper pingvinjei csak Jim Carrey miatt volt szórakoztató, a Másnaposok 2 ugyan nagyon jó volt, de nem annyira, mint a Paul. Vígjátékhoz képest rendkívül okos történet, ráadásul elég súlyos mondanivalóval. A kis túlzással fetrengve röhögős poénok mellé kapunk egy kis drámai töltést is, ami nagyon jót tesz az összhatásnak.

Simon Pegg és Nick Frost eszméletlenül élvezik a szerepek játszását, ez látszik rajtuk. Igazi vígjátékszínészek. Jason Bateman marha jól alakít, így felhozta 1 - 1 - re az állást, ami eddig 0 - 1 volt a Förtelmes főnökök miatt. A film végén, egyfajta sci - fi rajongóknak szánt slusszpoén gyanánt feltűnik Sigourney Weaver, aki jelenlétével tovább színesíti a produkciót.

Maga Paul szerintem minden idők legjobb CGI - vel életre keltett karaktere. A személyisége profin van megírva, és ráadásul úgy, hogy a nézők nagy része száz százalék, hogy szimpatikusnak találja. Rendkívül bunkó, de mégis jólelkű és szerethető. És, ha már CGI. Paul életre keltése nagyon jól sikerült. Sokkal jobban annál, mint amit a Maci Laciban látunk, pedig azért az se volt rossz.

A Paul az utóbbi évek legjobb vígjátéka a Másnaposok filmek mellett. Nem érdemes kihagyni!

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr293162273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.08.18. 12:17:48

Ajánlom a Vaskabátokat, illetve a Haláli hullák hajnalát, amelyekben ugyan ez a két "hülye" csávó van. Mindkét film rohadt jól sikerült. Szerintem ezt is bepótolom.

Sh1mmy 2011.08.18. 15:08:55

Én is ajánlom a Vaskabátokat, és a Haláli hullák hajnalát, azok inkább angol humorú filmek, de nagyon szórakoztatóak. Amúgy jó írás, osztom a véleményedet.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.08.22. 10:02:04

Egy valami nagyon hiányzott: Edgar Wright. A Vaskabátok és a Haláli hullák nagyon jó volt, de itt erősen hiányzik a jelenléte, csak egy közepes lett.
süti beállítások módosítása