Movie Tank

Az utolsó akcióhős

2011. augusztus 15. - Sparrow

Sziasztok!

Kevesen mondhatják el magukról, hogy akkora nyomot hagytak a filmvilágban, mint Arnold Schwarzenegger. Ő a főszereplője John McTiernan Az utolsó akcióhős című filmjének. A rendező munkái közé tartozik még többek között a Predator és a Die Hard is.

Danny Madigan ( Austin O'Brien ) iskola helyett leginkább a moziban tölti az idejét, ahol kedvenc akcióhősének, Jack Slaternek ( Arnold Schwarzenegger ) a filmjeit nézi újra és újra. Mikor a birtokába jut egy varázsjegy, Danny egy csapásra az új Jack Slater - moziban találja magát, ráadásul rögtön a főhős kocsijának hátsó ülésén. Danny belülről tapasztalja meg ezt a különös világot, ami csak a mozivásznon létezik. Miközben erről próbálja meggyőzni Jacket, a félszemű bérgyilkos, Benedict ( Charles Dance ) megkaparintja a varázsjegyet, és segítségével átjön a mi világunkba. Miután rájön, hogy itt a bűnözés sokkal egyszerűbb, mint a filmek világában, elhatározza, hogy nem is nagyon megy már vissza. Közben Jack és Danny utána erednek, csakhogy a mi világunkban egy szemből kapott golyó nem csak egy egyszerű felszíni karcolás Jack számára.

Az utolsó akcióhős nagyon szórakoztató akcióvígjáték, tele pörgős akciójelenetekkel és jó poénokkal. A történetvezetés is többnyire jól el van találva, főleg a film második fele tetszett, mikor Jackék már a mi világunkban kalandoznak. Nyersen, de nagyon ügyesen tálalt társadalomkritikát is kapunk, és enélkül nem is lenne az igazi a produkció. Ez az eleme a filmnek nagyon tetszett.

Mindenki tudja szerintem, hogy a jó öreg Arnoldot soha sem a lenyűgöző arcjátéka miatt szerettük, hanem egyszerűen azért, mert őt nem lehet nem kedvelni. Ebben a filmben amúgy a színészi játéka sem rossz, de ha az lenne, akkor sem tudnék rá haragudni. Austin O'Brien többnyire elég irritáló, bár néha azért összeszedi magát. Charles Dance nagyon jó, a legkiemelkedőbb alakítást nyújtja a gárdából.

Meg kell még említeni a filmzenét, ami valami szenzációs, és szerves része a film egészének.

Az utolsó akcióhős nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt, mindenképpen érdemes megnézni. 

Köszönöm, hogy elolvastátok! Ide kattintva olvashatjátok Rozmár úr interjúját velem. Google Chromeon nézzétek!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr953154674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása