Movie Tank

A legbetegebb akciófilm(ek)

2011. augusztus 09. - Sparrow

Sziasztok!

Mark Neveldine és Brian Taylor mindörökre beírták magukat az akciófilmek történelemkönyvébe a Crank - filmek megrendezésével, melyekben minden idők legbetegebb akciófilmjeit köszönthetjük.

Crank - Felpörgetve

Chev Chelios ( Jason Statham ) profi bérgyilkos, aki egyik nap felébredvén egy FUCK YOU feliratú DVD - lemezt talál a TV előtt. Lejátszva azt, kénytelen elfogadni a tényt, hogy halálos kínai méreg folyik az ereiben, és csupán pár órája van hátra. A gyakorlat próbáján, és barátja, Miles doki ( Dwight Yoakam ) segítségével rájön, hogy folyamatosan pörögnie kell, egy percre sem állhat meg, különben a szíve lelassul, majd végül megáll. Így hát elkezdődik a végeláthatatlan rohanás, az adrenalin és a fő gonosz Verona ( Jose Pablo Cantillo ) nyomában.

A Crank vérbeli akciófilm, nem kevés vígjáték elemmel fűszerezve. Egyértelmű ütőkártyák az utcán, tömegben való szeretkezés, vagy az injekció hatására bekövetkező erekció. Emellett garantáltak a brutális káromkodások, tűzharcok, és sok - sok vér. Mindemellett az alkotóknak még a történetre is sikerült kellő figyelmet fordítaniuk, és egy igazán összeszedett forgatókönyvet kiadni a kezeik alól. A zárójelenet pedig telitalálat.

Jason Statham parádézik, és személyében megkaptuk az új évezred első igazi akcióhősét, aki bátran és pofátlanul veszi át szépen lassan, fokozatosan a trónt Bruce Willistől és Sylvester Stallonétől. Szenzációs arcjáték jellemzi a filmben nyújtott színészi teljesítményét. Chev barátnőjét, Evet Amy Smart alakítja, aki itt még elég kevés teret kap, és a karaktere is elég fölöslegesnek érződik. Chev jó barátját, Kaylot Efren Ramirez alakítja, de ő sem kap sok teret és ugyanaz a baj vele, mint Smart karakterével. Jose Pablo Cantillo jól alakít, és tökéletesen sikerült azonosulnia a főgeci karakterével.

A Crank folyamatosan pörög, megállás nélkül adagolja nekünk az adrenalint, akárcsak Chevnek. Mindemellett szétröhögjük a belünket a beteg poénokon, és nagyon jól szórakozunk. Kötelező darab!

Crank 2 - Magasfeszültség

A második rész ugyanolyan mint a 2006 - os előd, csak ezúttal mindenből dupla, vagy inkább tripla adagot, és ezáltal egy sokkal jobb filmet kapunk.

Chev Chelios ( Jason Statham ) meghalt, de aztán jobban lett. Ezúttal viszont a kínai maffia nyomába kell erednie, ugyanis lenyúlták a szívét, és helyette egy műszervet tettek be, aminek az aksija igencsak merülőben van. Chevnek ezúttal folyamatos elektromos áram - bevitelre van szüksége, hogy újratöltse a műszívet. Régi barátjára, Miles dokira ( Dwight Yoakam ) ismét számíthat, barátnője, Eve ( Amy Smart ) is szívesen feltölti hősünket, ráadásul a halott Kaylo tesója, Venus ( Efren Ramirez ) is feltűnik. Utóbbi sajnos inkább terhére van hősünknek, hiszen tourette - szindrómával küzd, és nem ura a testének.

A Crank 2 sokkal betegebb és sokkal pörgősebb film, mint az első rész. A film vége felé kapunk két, eléggé gyenge ötlet által született jelenetet, de ezeken kívül a film végig leköti a nézőt. Az utcai szeretkezést ezúttal átvitték a lóversenypálya kellős közepére, és tekertek is rajta egy kicsit, úgyhogy a nemi szerveket már ki is kellett takarni. Beteg, és véres jelenetek követik egymást megállás nélkül, és ezúttal sokkal többet fogunk röhögni is, mint az első filmen. Neveldineék az elborult jelenetek mellett ezúttal is odafigyeltek a történetre, ami ismét igencsak izgalmasra és érdekesre sikeredett.

Jason Stathamnak sikerül egy fokkal még jobban alakítania, mint a Crankben, és ezúttal Amy Smart is odateszi magát. A karakterét rendesen átírták erre a filmre, és sokkal több teret biztosítottak neki. Ennek én is örültem, és láthatóan a színésznő is, aki lubickol a szerepben. És ugye nagyon szép is. Efren Ramirez szintén több teret kap, és egy teljesen új, jobb karaktert is. Dwight Yoakam megint csak nagyon laza, mint az első részben, és legalább annyira szimpatikus is.

A Crank 2 tökéletes adrenalinbomba, és lekörözi még az első részt is, nem is egyszer.

A két filmet ajánlatos sorrendben megnézni a történeti összefüggések miatt. Mindenkinek ajánlom Mark Neveldine és Brian Taylor beteg agyszüleményeit, a Crank - filmeket!

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr323136568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tpeti97 2011.08.09. 13:04:33

Jó írás volt én valamiért még csak az 1-et láttam de már rég meg akarom nézni a 2-t is. Nem tudom, miért nem tettem még meg.

Sh1mmy 2011.08.09. 13:27:51

Remek írás, nagyon nagy filmek, de nálam az ilyen badass filmeknél a Golyózápor a viszi a prímet, nagyon abszurd, de nagyon szórakoztató, tudom ajánlani. :D

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.08.09. 14:08:07

Na, ebben most teljes mértékben egyetértünk, hihetetlenül szórakoztató mindegyik film, de a 2. szerintem is valamivel jobban sikerült. Ha pontoznom kéne, akkor 8/10 és 9/10. FUCK YOU CHELIOS!

tpeti97 2011.08.09. 19:31:09

@Dr.Jones: Ki nem szereti az ilyen beteg állatkodást:D

keios 2012.06.12. 08:19:22

A legbetegebb akciófilmek a Crank 1-2?
Nem rossz filmek de mennyire is beteg, illetve akkor ennyi beteg akciófilm létezik a cikk írásával bezárólag? Ha nem szeretnéd, hogy nevetségessé váljon a blog, akkor mindenhol illene kiegészíteni legalább annyival hogy 'azok közül amiket én láttam' agy valami ilyesmi.
süti beállítások módosítása