Movie Tank

Super 8

2011. június 22. - Sparrow

Sziasztok!

Ma J.J. Abrams új filmjéről, a Super 8 - ról lesz szó, mely Steven Spielberg produceri közreműködésével készült.

Joe ( Joel Courtney ) négy hónapja elvesztette az édesanyját és apjával ( Kyle Chandler ) magukra maradtak. De a tizennégy éves fiú élete lassan kezd visszarázódni a rendes kerékvágásba, hiszen a film, melyet barátaival közösen forgat, lassan elnyeri végső formáját, és ráadásul sikerült megnyerniük az egyik szerepre a csinos Alicet ( Elle Fanning ). Azonban mikor egyik este a vonatsínek mellett forgatják az egyik jelenetet, szemtanúi lesznek egy tehervonat kisiklásának. Hamarosan megjelenik a hadsereg, és kiderül, hogy a vonat valami nagyon veszélyes dolgot szállított.

Akinek elege van már az irritáló gyerekszínészekből, annak mindenképpen ajánlom ezt a filmet. A gyerekeknek sikerül azonosulni a karaktereikkel, és nagyon jó alakításokat produkálni. Kiemelkedik közülük Elle Fanning, akiben Hailee Stenfield után ismét egy tehetséges női gyerekszínészt köszönthetünk. A többiek is szépen helyt állnak, az egyedi karaktereket nagyon jól eltalálták, és ami a legfontosabb: Egyik gyerek sem idegesítő. Kyle Chandler is jól alakít, bár a karakterének eléggé muszájból tettük bele szaga van.

A cselekmény központi elemét megformáló szörnyetegben egyértelműen fel lehet fedezni a Cloverfield bestiájának a vonásait. Kutya legyek, ha az alkotókat nem Matt Reeves 2008 - as filmjének bestiája ihlette. A látvány is fontos eleme a filmnek, mely igazán jól sikerült. A leglátványosabb jelenet a vonat kisiklása a film elején, mely már - már Transformers szintű vizuális hatással bír. A film zenéje is jó, a finálé alatt hallhatjuk leginkább.

A történet egyszerű, látszik, hogy az alkotók nem a minél csavarosabb forgatókönyvre fektették a hangsúlyt. A sztori elbírt volna egy - két komolyabb elszakadást a kötelező sablontól.

A Super 8 nem fog klasszikussá válni, de a rendkívül hitelesen alakító gyerekszínészek miatt mindenképpen érdemes megnézni.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr582997539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.06.22. 21:12:36

Nagy felüdülés volt az Eden Lake után, mi ? :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.23. 11:54:08

@Sh1mmy: Az nem kifejezés, bár eléggé különböző filmekről van szó. Az Eden Laket meg amúgy is elég rég láttam, és igyekszem elfelejteni.:D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.23. 12:10:11

@Sh1mmy: Basszus, most kapcsolok, hogy te a gyerekszínészekre gondoltál.:D Igen, a Super 8 ilyen szempontból is kategóriákkal jobb, mint az Eden Lake.:D

Borsesz · http://borsesz.blog.hu/ 2011.06.23. 14:57:49

Sparrow kérlek gyere fel MSN-re ha itt vagy. Meg kéne beszélni valamit :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.24. 11:50:10

@Borsesz: Sajnos leghamarabb csak hétfő délután tudok felmenni msn - re, mert most nyaralok Kiskunmajsán. Most is csak a strandi internetszolgáltatást használom, de itt nem nagyon tudok msn - ezni. A Super 8 írás is el volt mentve korábban, csak innen publikáltam gyorsan. Ne hargudj, remélem hétfőn ráér megbeszélni. Mindenesetre utánanézek az msn - nek, hátha meg tudom innen is oldani, de nem valószínű.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2011.06.29. 19:20:13

Nem véletlen a hasonlóság a Cloverfield és a Super 8 között. Hiszen Abrams a Cloverfield-ben produceri munkát vállalt.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.29. 20:07:11

@Powerful900: Na, ez az, amit nem tudtam. Köszi az információt.:D
süti beállítások módosítása