Movie Tank

Red

2011. május 09. - Sparrow

Sziasztok!

Ma a 2010 - es Red című akcióvígjátékról lesz szó.

red.jpgFrank Moses ( Bruce Willis ) nyugdíjas CIA ügynök, aki menekülésre kényszerül, miután otthonában megtámadják. Régi társaival, Joeval ( Morgan Freeman ) és Marvinnal ( akit szintén megakarnak ölni - John Malkovich ) próbálnak rájönni, mi állhat a dolog hátterében, miközben Franknek újdonsült barátnőjére, Sarahra ( Mary-Louise Parker ) is vigyáznia kell. Később csatlakozik hozzájuk két régi társ is Victoria ( Helen Mirren ) és Ivan ( Brian Cox ) személyében. Hamarosan rájönnek, hogy egy régi guatemalai CIA akció van a háttérben, amiben Frank és Marvin is részt vettek. Akik rajtuk kívül ott voltak, már mind halottak. Az is kiderül, hogy akkor, Guatemalában a jelenlegi alelnököt ( Julian McMahon ) mentették ki, miután az megöletett egy csomó embert. Ekkor Frank elhatározza magát. Megakarja ölni az alelnököt. Mindeközben a nyomukban liheg a fiatal CIA ügynök, William Cooper ( Karl Urban ).

Komoly meglepetésben részesültem, mikor elkezdtem nézni a Redet. Ugyanis eddig fogalmam sem volt róla, hogy ez egy képregényfilm. De miután lepörgött a DC felirat a képernyőn, kénytelen voltam elfogadni ezt a tényt. Nem is hallottam még soha, hogy a DC Comicsnak lenne ilyen képregénye. De természetesen majd utánanézek. Na de akkor lássuk magát a filmet.

Természetesen a nagyszerű szereposztás miatt érdemes elsősorban megnézni a filmet. John Malkovich egy agyilag kissé rozzant karaktert játszik, de ez teljes mértékben illik is hozzá. Nagyon jól kelti életre a figurát. Morgan Freemanre sem lehet panasz, a kisujjából kirázta ezt az alakítást. Kár, hogy nem jut neki túl sok idő a vásznon. Karl Urban nagyon jó alakítást nyújt William Cooper személyében. Brian Cox nagyon szimpatikus, és Helen Mirren is szépen helyt áll. Természetesen a végére hagytam az aduászt, Bruce Willist, aki parádézik a szerepben, ahogy ezt már megszokhattuk tőle. Említsük még meg Mary-Louise Parkert, aki nagyon szimpatikus, és teljesen helytálló színészi játékot produkál.

A film egyik legnagyobb pozitívuma a reális karakterek. Sarah személyében végre kapunk egy olyan nőt a főhős oldalán, aki nem kezd el rögtön rinyálni és sipákolni, ha elrabolják, elsül egy pisztoly vagy rakétavetővel lövöldöznek körülötte. Megőrzi a hidegvérét, és sokkal reálisabb, és nem utolsósorban szimpatikusabb hatást kelt, mint általában az ilyen stílusú filmek női karakterei. Szintén reális karakter William Cooper, aki a munkáját, mint egy gép végzi, akármilyen feladatot is kapjon, de megismerjük az emberi oldalát is. Ezt legjobban az a jelenet példázza, mikor Frank megfenyegeti Williamet, hogy megöli annak családját.

A film hihetetlenül pörgős, tele van látványos akciójelenetekkel. A lassítások ilyenkor a maximumra fokozzák a hatást. Személyes kedvencem Bruce Willis egyik akciójelenete, ahol ismét egy rendőrautóval trükközik ( ahogy a Die hard 4 - ben is ). És mivel akcióvígjátékról beszélünk, nem maradhatnak el a poénok sem. Amik ugyan elég mérsékeltek, de nagyon sokat kapunk belőlük, és így mosolyogva, néhány hangos felröhögéssel fogjuk végignézni a filmet. A képi megoldások is ötletesek. Elég sok helyszínt bejár a cselekmény, és a váltást mindig egy - egy képeslap formájában adják a tudtunkra. A fegyverhangok marha jók. Ennyire tökös, zúzós fegyverhangokkal kevés filmben találkozunk.

Bátran ki tudom jelenteni, hogy a Red az eddigi legjobb akcióvígjáték, amit láttam. Mindenképpen ajánlom a megnézését.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr272890426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.05.10. 16:45:01

Na, ez egy jó kis kedvcsináló volt, lassan megnézem én is. Én tisztában voltam vele, hogy képregényfilm, csak nekem az előzetesek alapján nem tűnt elég "képregényesnek", olyan egynek elmegy kategóriának tippeltem, de most már én se halogatom sokáig.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.05.10. 18:20:46

@Dr.Jones: Én nagyon meglepődtem azon, hogy képregényfilm. És tényleg nézd meg, mert nagyon jó film műfaján belül.
süti beállítások módosítása