Movie Tank

Ördög

2011. április 05. - Sparrow

Sziasztok!

FIGYELEM!!!! EGY POSZTTAL LEJJEBB MÉG MINDIG LEHET SZAVAZNI A KÖZÖS FILMNÉZÉS KAPCSÁN!

Ma az Ördög című 2010 - es filmről lesz szó ( rég volt már a Gyilkos felvonó, kellett egy liftes film :D ), mely M. Night Shyamalan ötletéből készült. A filmet John Erick Dowdle rendezte.

http://moviestudio.files.wordpress.com/2010/12/devil_ver2.jpgA történet fő cselekménye egy toronyház elakadt liftjében játszódik. A felvonó foglyai öt, egymásnak teljesen idegen ember. Egy idős és egy fiatal nő ( Jenny O'Hara, Bojana Novakovic ), egy matrac - ügynök( Geoffrey Arend ), egy fiatal férfi ( Logan Marshall Green ), és az épület kisegítő dolgozója (Bokeem Woodbine ). A pokol akkor szabadul el, mikor az első áramkimaradás bekövetkezik. Ugyanis ezt követően a fiatal nő testén ijesztő, leginkább harapáshoz hasonlító sebhelyet fedeznek fel, ami azelőtt nem volt ott. Mindenki a matrac - ügynököt gyanúsítja, ám amikor az egy újabb áramkimaradás alkalmával életét veszti, rájönnek, hogy más a tettes. Valaki közülük. Eközben nyomozásba kezd az ügyben Bowden nyomozó ( Chris Messina ). Nemsokára kiderül, hogy a foglyok közül valaki nagy valószínűséggel az Ördög.

Hát az alapsztori érdekes, bár sok meglepődést nem ígér. Mi más lehetne a film csattanója, mint, hogy kiderül, melyik szereplő az Ördög. És valóban, ilyen szempontból semmi extra, a film végén a lift öt foglya közül valaki felfedi a kilétét. Bár az igaz, hogy megtippelni sem tudtam volna, melyikük az. Tartogat egy másik csattanót is a film, ami azért már jobban sikerült, és valóban meglepődtem rajta.

A karakterek egész jól megvannak írva, kár, hogy ezt elcseszik a szájukba adott pocsék mondatokkal és párbeszédekkel. A film vége kifejezetten gyerekesre sikeredett, és egyáltalán nem reálisra. A zene nem rossz, de nagyon tucathatása van, semmi egyedi nincs benne.

Egy ilyen alapsztoriból sokkal jobb egy helyszínes filmet lehetett volna csinálni, ha jobban rámennek a szereplők lelki világára. Illetve, ha több idő játszódik a liftben, vagy akár az egész cselekmény, mint például a Buriedben. 

Összességében az Ördög nem sok mindenben jobb, mint a Gyilkos felvonó, mindössze annyiban, hogy a sztorija nem akkora baromság, és a karakterek jobban megvannak írva. A film elég unalmas, a párbeszédek borzalmasak, a befejezés pedig gyerekes.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr472802102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása