Movie Tank

Rango

2011. március 05. - Sparrow

Sziasztok!

AZ ÍRÁS ELŐTT FIGYELEM! EGY POSZTTAL LEJJEBB MÉG MINDIG LEHET SZAVAZNI AZ ELSŐ ÉVADDAL KAPCSOLATBAN. A SZAVAZÁS VASÁRNAP, AZAZ HOLNAP ESTE NYOLCKOR ZÁRUL!

És akkor lássuk a mai írás alanyát, a Rango című animációs filmet. Volt szerencsém moziban megnézni ezt a filmet, és habár az első tíz percnek elég baromság szaga volt, a közel kétórás film után nagyon elégedetten hagytam el a termet. A Rango akár még az Oscar - jelöltek közé is odaérhet egy év múlva.

http://lh3.ggpht.com/_G8H6IpH0Q7U/TQcIe7bE_5I/AAAAAAAARCw/JkxJDXny7yA/Rango%20poszter%202%5B2%5D.jpgA történet főszereplője a baloldali poszteren látható gyík. A film elején egy autó platóján, akváriumában élvezi az életet, ám egy közúti fennakadás miatt lezuhan a kocsiról. Az aszfalton szilánkokra törik az akvárium, és a védtelen kis gyík az országút közepén találja magát. Minden irányból a sivatag veszi körül. Kiderül, hogy a közúti fennakadást egy bizonyos állat okozta, aki felsétált az útra ( Megmondom őszintén, nem tudom, milyen állat volt, így aki látta a filmet és tudja, az írja le kommentben, mert nagyon érdekel ). Ő ad tanácsot gyíkunknak miszerint el kell indulnia a sivatagban, és találni fog egy várost. Főhősünk meg is találja Por városát, ahol a legkülönfélébb kis termetű állatok élnek. Bemegy egy kocsmába, és mikor a helyiek kérdőre vonják, kitalál egy szép mesét, miszerint ő nyugatról jött és kegyetlen pisztolyhős. Egy golyóval bánt el hét hírhedt banditával. Ekkor nevezi el magát Rangonak ( a valódi neve nem derül ki ). A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a várost megtámadja egy héja, és Rangonak bizonyítania kell, amit mondott magáról. A véletlen folytán végül megöli a héját, így ő lesz a város új sheriffje. Hamarosan szembesül Por legnagyobb gondjával, ami pedig nem más, minthogy nincs elég víz. Eltűnt, és nem tudják hová.

Nos, hát ennyit a történetről. Ahogy az elején írtam, a film kezdete eléggé megijesztet. Baromságnak tűnt a történet, ám ahogy Rango megérkezik a városba egy igazán jó animációs film veszi kezdetét. Az első pozitívum maga Por városa, ami ugyanolyan, mint a vadnyugat egyik települése, az egész kinézetét, hangulatát, és lakóit tekintve. ( Úgy tűnik az állatok száz év lemaradásban vannak :D ) A képi világ egyszerűen fantasztikus, és a karakterek kivitelezése is nagyon jó. Akinek a kinézete különösen tetszett, az Csörgőkígyó Jake volt, aki amúgy egy rettegett bandita a filmben.

A történetvezetés nagyon jó, a film izgalmas. Kreatív és változatos. Sok minden történik, pörög a cselekmény, és mindezt megbolondították még a nagyszerű látvánnyal. A karakterek jól megvannak írva, látszik, hogy az alkotók nem csapták össze őket. Az összes szereplő jól átgondolt munka eredménye. Amire még mindenképpen ki kell térni, az a film zenéje. Nagyszerű dalbetétek gazdagítják a filmet, melyeket négy bagoly ad elő ( ugyanis ők mesélik a történetet ) mindig a cselekmény közelében, vagy egy sziklán vagy egy épület tetején ácsorogva. Vicces karakterek, és mindenképpen színesítik a filmet.

A Rango egy olyan animációs film, amit minden korosztálynak bátran ajánlok. Az idei év terméséből ugyan ez az első animációs film, amit láttam, de van egy olyan érzésem, hogy színvonalban nem nagyon fogják fölülmúlni. Bár lesznek idén még ígéretes animációs filmek ( Verdák 2, Rio ). Majd meglátjuk.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr12712845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.03.07. 18:30:34

Nem is tudom mikor volt olyan, hogy sokat nevettem a moziban:) A Rango ilyen volt. É

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.03.07. 19:07:14

@koimbra: Igen, nagyon jó film. De nekem nem is annyira a poénok miatt tetszett, inkább a képi világ és karakterek voltak nagyon jók.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2011.03.07. 19:41:04

Ő nem egy kaméleon? Pedig azt hittem...

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.03.07. 20:14:58

@||aNtHoNy||: De, amúgy az. Csak a filmben mindenki gyíkozta, még ő saját magát is. Ezért használtam én is inkább a gyíkot.
süti beállítások módosítása