Movie Tank

A sebezhetetlen

2011. február 05. - Sparrow

Sziasztok!

Lehet, hogy M. Night Shyamalan nem egy hibátlan rendező, de nekem nagyon tetszik, hogy a történetei eredetiek. A sebezhetetlen című filmben a megvalósítás is egész jól sikerült.

https://m.blog.hu/sf/sf/image/unbreakable.jpgA film főszereplője David Dunn ( Bruce Willis ), aki biztonsági őrként dolgozik. A történet elején vonatbalesetet szenved, majd a kórházban közlik vele, hogy ő az egyetlen túlélője a szerencsétlenségnek. A helyzet azért is nagyon furcsa, mert nem csak, hogy az egyetlen túlélő ő, de egy karcolás sincs rajta. Ezután felveszi a kapcsolatot Daviddel Elijah Price ( Samuel L. Jackson ), aki egy ritka csontbetegségben szenved. Elijah hisz abban, hogy David sebezhetetlen, és ahogy a biztonsági őr átgondolja a múltját, nem emlékszik rá, hogy lett volna beteg. Elijah képregényrajongó, és úgy gondolja, hogy David arra van kiválasztva, azért ilyen különleges, hogy megvédje az embereket.

Hát ennyit a történetről. A sebezhetetlen egy nagyon érdekes megközelítése a szuperhős témának. Nagyon jó ötlet, hogy ennyire hétköznapi helyzetbe helyezték. Az úgymond rendhagyó szuperhősfilmek közül nekem ez a kedvencem. Hiszen ez nagyon jó vegyítése a szuperhős témának és a thrillernek. Bruce Willis és Samuel L. Jackson jól megállják a helyüket. Mégis ami a legjobb a filmben, az nem más, mint a zene. A zene, ami olyan hihetetlenül jó. Ritmusos, élénk, a néző érzi, ahogy elkezd pörögni a zenére, érzi, hogy a teste belsejébe hatol.

Negatívumként annyit tudnék mondani, hogy ebből a filmből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Kicsit több üzenetet, mondanivalót kellett volna mögé csempészni, hogy igazán fajsúlyos legyen.

Ajánlom A sebezhetetlent azoknak, akik szeretik Bruce Willist és Samuel L. Jacksont, és azoknak is, akik szeretnének látni egy igazán rendhagyó szuperhős filmet.

Köszi, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr432640541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása