Movie Tank

A következő három nap

2011. január 27. - Sparrow

Sziasztok!

Egy 2010 - es amerikai thrillerről lesz ma szó, melynek nálunk egy hete volt a premierje. Ez A következő három nap, amit eredetileg meg sem akartam nézni, aztán mégis így alakult.

http://4.bp.blogspot.com/_NuV9OvFvUJU/TH8nF8tzXHI/AAAAAAAAAEU/P-cSizvh56A/s1600/Next+Three+Days+Movie+Poster.jpgA rendező Paul Haggis, akinek jelentősebb alkotásai forgatókönyvíróként vannak ( A millió dolláros bébi, Casino Royale, A Quantum csendje ). Itt most a rendezői vénáját ismerhettük meg, és én azt mondanám, hogy inkább a rendezés irányába kéne tovább haladnia, mert A következő három nap rendezésével igazából semmi komoly baj nem volt. Mondjuk a forgatókönyvet is Haggis írta, és ott azért ismét van kivetni való. Na de előbb nézzük a történetet!

Főszereplőnk John Brennan ( Russel Crowe ). Békés életet él feleségével, Laraval ( Elizabeth Banks ) és kisfiával. Egészen addig a napig, amíg be nem kopog hozzájuk a rendőrség, és le nem tartóztatják Larat emberölés vádjával. John az ügyvédjükkel folyamatosan küzd a szabadlábra helyezésért. Mert hű és szerető férj lévén egy pillanatra sem hiszi, hogy Lara valóban bűnös. Mikor megjön a hír, hogy Larat átszállítják egy másik börtönbe, John elszánja magát a szöktetésre. Információkat gyűjt, mindent eltervez, olyan emberekkel beszél, akiknek sikerült már megszökni. Maradéktalanul felkészül...

A történetről nem is írnék többet. Érdekes, és figyelemfelkeltő, de a megvalósításból sokkal többet ki lehetett volna hozni. Kezdjük azzal, hogy a film unalmas. Nagyon túlhúzták a szöktetésre való felkészülésről szóló részt. Már azt httem, John sosem indul el a feleségéért. Arra számítottam, hogy egy látványos, autós üldözéses szöktetést fogok látni. De nem azt kaptam. Tényleg érdekes az egész dolog megtervezése, de nagyon elhúzzák és így nem marad idő a szöktetés látványos bemutatására. Mondjuk van egy látványos jelenet, ami azért eléggé üt, de azért ez kevés.

http://www.chinapost.com.tw/news_images/20101130/Film_Review_The_Next_Three_.jpgRussel Crowe alakítása kellemes meglepetés volt, mert nem vártam tőle sokat. Viszont Elizabeth Banks rosszul alakít. Van egy megrendülős, sírós jelenete, amit annyira nevetségesen csinált, hogy gondolatban rögtön elbújtam a He7edik - beli Brad Pitt alakítás mögé. Feltűnik egy jelenet erejéig Liam Neeson is, akit még elnéztem volna egy ideig, mert nagyon jól játszott. Ő alakította azt az egykori rabot, aki többször is sikeresen megszökött a börtönből. A filmnek van egy csattanója, ha ezt annak lehet nevezni egyáltalán. Kiszámítható.

Hát ennyi lettem volna mára. Köszi, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr142618536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2011.01.28. 16:42:08

Pár napja tervezek egy mozit és amikor kijött ez a film, úgy gondoltam, hogy tutira ezt fogom megnézni, de azóta elbizonytalanodtam, főleg így, hogy az írásodat is olvastam. Van egy-két film, ami érdekel és még nem döntöttem el, hogy mit fogok megnézni. Szerinted érdemes ezért kifizetni a mozijegyet, vagy inkább a DVD-t javasolod?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.01.28. 17:07:02

@Powerful900: Ahogy írtam, én nem akartam moziba megnézni ezt a filmet, de végül elrángattak rá. Azt nem mondom, hogy fölösleges pénzkidobás, mert a filmnek vannak bőven pozitívumai, amiket le is írtam. Sajnos negatívumból is van. Én bőven megelégedtem volna egy itthoni DVD nézéssel. Ha moziba mész, én inkább ajánlom a Zöld darázst.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2011.01.28. 19:29:21

Én szerintem ezt megfogom nézni moziban,mert érdekel,és egyáltalán nem tűnik rossznak,na meg Russell Crowet is nagyon bírom..:D

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.01.29. 09:30:34

véleményem szerint ez egy eléggé..."kettős" nézetű film. Van aki szereti ezt a stílust, van aki nem. Én még nem láttam, de szerintem nem is fogom. Annyira nem dob fel. Inkább egy itthoni "popcornmozizizás" gondolata. :)
süti beállítások módosítása