Movie Tank

Napfény

2010. december 15. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy 2007 - es sci - firől lesz szó, a Napfényről.

http://mozi-iz.freeblog.hu/files/sunshine-poster-big.jpgA film 2057 - ben játszódik. A Nap haldoklik, és ezáltal úgy néz ki, hogy a Föld élővilága is halálra van ítélve. Utolsó reményként felküldenek egy űrhajót, mely az Ikaros I nevet kapja és az a feladata, hogy egy atomrakétával indítsa újra a Napot. Csakhogy az űrhajó eltűnik és nem ad jelet magáról. Ezért újat indítanak útjára, Ikarosz II néven nyolcfős legénységgel. A hajó útja során megtalálja az Ikarosz I - et is, de olyat is lelnek a fedélzetén, amire egyikük sem számított.

 

Ennél többet nem írnék a történetből. A film főszereplője Cillian Murphy, aki a Batman: Kezdődikből és az Eredetből lehet ismerős. Az előbbi filmekben nyújtott alakításához hasonlóan itt is nagyon jól hozza a karakterét. Van még ismertebb színész a gárdában, Chris Evans, aki a Fantasztikus Négyes filmekben keltette életre Fáklyát. A többi színész az elmegy kategóriába tartozik, mély nyomot nem hagytak. A legnagyobb negatívuma a filmnek, ez az atomrakétás dolog. Tehát, az hogy atomrakétával "újrafűtjük" a Napot, ez szerintem több, mint lehetetlen. De elképzelhető, hogy csak én vagyok tájékozatlan. Ha jár erre egy fizikus, megkérném, hogy erősítse meg vagy cáfolja, amit írtam. Ettől eltekintve a történetre sok panasz nem lehet. Ezenkívűl, ebből a filmből származik az egyik kedvenc filmes idézetem. Aki megnézi, tudni fogja, melyik mondatra gondolok. Mindenképpen ajánlom a Napfényt azoknak, akik szeretik a sci - fit és a fent említett színészeket.

Köszi, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr852517877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.12.19. 17:00:10

Nekem onnantól nem tetszett, hogy átmentek a másik űrhajóba. Igaz, hogy onnan lett izgalmasabb, de egyébként teljesen értelmetlen és logikátlan is. Ettől még nem rossz a film, de különösebben jónak se tartom.
süti beállítások módosítása