Movie Tank

Télapu

2010. december 05. - Sparrow

Sziasztok!

Aktuális témával fogok foglalkozni ebben az írásban, ugyanis az egyik legnépszerűbb és egyben az én kedvenc " télapós" filmemet hoztam nektek, a Télaput.

http://spontaneoustruth.files.wordpress.com/2009/12/santa_clause_poster1.jpgA film 1994 - es, és egy hideg téli estén nagyon kellemes kikapcsolódás. Karácsonykor meg még jobb hangulatot teremt.

A főhős Scott Calvin ( Tim Allen ) véletlenül " megöli " a Télapót, ezért kénytelen a helyébe lépni. Mivel elvált feleségétől ( Wendy Crewson ), ez a váratlan fordulat arra is megfelel, hogy ismét szorosabb kapcsolatba kerüljön kisfiával, Charlieval ( Eric Lloyd ). Együtt megjárják az északi sarkot, találkoznak a manókkal, majd egy év múlva vár Scottra élete egyik legnehezebb feladata. Le kell bonyolítania egy karácsonyt Télapó szerepében.

A történetről ennyit. A filmnek sok pozitívuma van. A legnagyobb az a karácsonyi hangulat hibátlan megteremtése. Az északi sarki játékgyár nagyon ütősre lett megcsinálva. A színészi játékok szintén jók, még a gyerekszínészek sem olyan irritálóak, mint annyiszor láttuk más filmekben.

 

A zenék szintén tökéletes hangulati elemek. Ha eltekintünk a " télapós dologtól ", ez egy sima amerikai vígjáték, de mégis azzal, hogy ilyen jól megteremti a karácsonyi hangulatot, szerintem mindenkinek a kedvence lesz. Tudom ajánlani bátran karácsonyra.

Köszi, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr772495090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.12.06. 18:44:01

Nagy klasszikus :) Elég régen láttam már, de ha belefér az időmbe, akkor Karácsonyig beiktatom én is. Télapós filmek közül a Tapló Télapó a kedvencem, azt szigorúan minden évben újra meg is nézem :D

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.12.14. 18:46:55

A filmet alapvetően szeretem. Történetileg meg úgy az egész stílusa is nagyon jó, de a folytatás csak lehúzott rókabőr és az, hogy évente előszedik, az már kicsit sok. Onnan tudom, hogy közelítünk karácsonyhoz, hogy vagy ez vagy a Reszkessetek betörők megy a tvben :D

konor94 2010.12.14. 20:10:35

Nagyon király a blogod .Én si nagyon szeretek filmeket nézni és nagyon tetszik ahogy csinálod én is akarok csinálni filmekről kritikákat csinálni csak egy év technikai problémákkal küszködök na de a lényeg így tovább

Turanga Leela 2010.12.30. 16:15:57

Jó kis írás, bár én ki nem állhatom a filmet:D Na jó, az első még érdekes, de a többi...:D
süti beállítások módosítása