Movie Tank

Emlékezz rám!

2010. november 28. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy idei dráma, az Emlékezz rám! lesz terítéken. Ezt a filmet nemrég láttam, és kellemes csalódást okozott, ugyanis nagyon jó.

http://www.patuly.com/wp-content/uploads/2010/04/remember-me-poster.jpgA főszereplő Tyler Hawkins ( Robert Pattinson ), akinek az élete jobban is alakulhatott volna. 22 éves, az apjával ( Pierce Brosnan ) nagyon rossz a kapcsolata, és a bátyja néhány évvel ezelőtt öngyilkos lett. Viszont van egy húga, akit nagyon szeret, és akiért bármire képes lenne. Egyik este a lakótársával bulizni mennek, mely után egy utcai verekedésnek lesznek szemtanúi. Oda mennek leállítani a feleket, ám a kiérkező rendőrök őket is felelősségre vonják. Tyler vitatkozni kezd az egyik rendőrrel ( Chris Cooper ), mire az megveri és végül börtönbe kerülnek a haverjával együtt. Végül az apja kihozza őket a sittről. Ezután derül ki, hogy a Tylert megverő rendőr lánya, Ally ( Emilie De Ravin ) ugyanarra az egyetemre jár ahová Tylerék. Természetesen adott a forgatókönyv: Össze kell jönni a lánnyal.

A történetről nem írnék többet. Mielőtt bárki is megijedne nem egy lagymatag romantikus filmről van szó, hanem egy igazán szívszorító drámáról, amiben nem a romantikus szál kapja a legnagyobb hangsúlyt. Ami külön meglepett, az Robert Pattinson játéka, ami valami eszméletlen jó volt. A többi színész is jól végezte a dolgát, bár Pierce Brosnan még tekerhetett volna egy kicsit jobban. Ami külön jó pont, az az hogy a film nem igaz történet alapján készült, hanem eredeti ötlet. A zenén is meglepődtem, ami már a film elején felcsendül és nagyon jól kapcsolódik a film hangulatához. Ilyen jó zene - film kapcsolatot ritkán látni. Én A gyűrűk urát és a Rekviem egy álomért tudom példának felhozni erre.

Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, de a drámák kedvelőinek még annál is jobban.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr462478530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása