Movie Tank

Fűrész - sorozat: Fűrész

2010. október 15. - Sparrow

Sziasztok!

Október 28. - án lesz a Fűrész hetedik részének itthoni premierje, ráadásul 3D - ben. És úgy gondoltam, hogy a premierig még van időnk átvenni az előző részeket. Kezdjük természetesen az elsővel. :)

saw_1.jpgAki látta a top 20 kedvenc filmek listámat ( http://movietank.blog.hu/2010/10/04/top_20_filmek ), az tudhatja, hogy ez a film a 8. helyet kapta meg. Nagyon szeretem ezt a filmet. Mindenképpen a horrorok királya. Ennél eredetibb ötletet még soha nem láttam. Mellesleg kevés olyan film van, aminek ekkora a mondanivalója. Ezt a bizonyos mondanivalót a blog leírásában, idézetként el is olvashatjátok, de azért leírom ide is: " Csak akkor értékeled az életet, ha testközelbe kerülsz a halállal. "

Az egész film e körül a mondat körül forog. Ez a lényege, ez tartja életben már hat éve.

Az első rész története úgy kezdődik, hogy Adam ( Leigh Whannell ) és Dr. Lawrence Gordon ( Cary Elwes ) felébrednek egy koszos mellékhelyiségben, lábuknál fogva a vízelvezető csőhöz láncolva. A szoba közepén pedig egy hulla fekszik szétlőtt fejjel, egyik kezében pisztollyal, másikban egy magnólejátszóval. Hamar rájönnek, hogy egy bizonyos Kirakós játszik velük. Így hívják ugyanis azt a "sorozatgyilkost", aki embereket rabol el, akik nem becsülik meg kellőképpen az életüket és halálos játékokat játszat velük. Azért tettem idézőjelbe a sorozatgyilkost mert igazából nem öl meg senkit, de a legtöbben nem élik túl a játékait. Viszont aki igen, az örökké hálás lesz az életéért. Adam és Dr. Gordon találnak egy - egy magnókazettát a zsebeikben, és lejátszák a hulla magnójával. Kiderül, hogy Gordon feladata az, hogy megölje Adamet vagy a családja meghal. A wc - ben pedig találnak két fűrészt és hamar rájönnek, hogy az a lábuk levágására való, hogy kiszabadulhassanak a láncok kötelékéből. Mindeközben a "gyilkos" után nyomoz David Tapp nyomozó ( Danny Glover ).

Gondolom most már ti is egyet értetek velem abban, hogy ez egy igazán eredeti történet.Gyorsan kitérek az egyetlen negatívumra, hogy legyen idő ajnározni a pzitívumokat. A színészi játékok elég gyengék. Leigh Whannel alakít talán a legjobban, főleg a film végén. A történet a legnagyobb pozitívum és van még egy dolog, amit nem lehet szó nélkül hagyni: CHARLIE CLOUSER - HELLO ZEPP. Ez a zene egyszerűen óriási. A legjobb filmzene, amit eddig hallottam. Mikor a film végén, a csattanónál, ahogy összeáll a kép, felcsendül ez a szám, a hideg kiveri az embert. Egyszerűen szenzációs. 

Aki még nem látta ezt a klasszikus alapművet, az mindenképpen nézze meg, mert ezt a filmet látni kell.

Hát, ennyit a Fűrész első részéről, legközelebb a második epizód lesz terítéken itt, a Fűrész - sorozatban.

Köszi, hogy elolvastátok! :)

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr642374212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.10.15. 18:10:00

www.youtube.com/watch?v=kEj3FloAQQM
Ezt még gondolom nem hallottad :). Számomra ez a legjobb "főcímdal".
A fűrész sorozatról nem írok, mert úgy is tudod a véleményem :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.16. 10:58:44

@FroG: Már ne haragudj, de ez meg sem közelíti a Hello Zeppet.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.10.16. 15:38:29

@Sparrow:Sztem meg az nem közelíti meg ezt :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.16. 17:37:47

@FroG: Ok.:D Ízlések és pofonok. :D Egyáltalán végighallgattad?

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.10.16. 18:44:27

@Sparrow: Igen, mert szeretem. De annyira nem mint a Blood theme-t :), nem láttad még film közben, mit tudnak belőle kihozni :D

A nép fia 2012.06.23. 17:07:35

Szerintem a Fűrész c. film nem más, mint öncélú kegyetlenkedés. A gyomrom is felfordult tőle.
süti beállítások módosítása