Movie Tank

Nevem Senki

2010. szeptember 14. - Sparrow

Kezdésnek egy igazi klasszikust hoztam nektek. Ez egy olyan film, amiről nem igen lehet negatívan írni, annyira jó. Lesz itt még szó rossz filmekről is, de így az elején egy ilyen kellemesebb darab szerintem bőven megteszi.

 

 

Röviden ismertetném a történetet azok előtt, akik még nem látták volna. Mellesleg kétlem, hogy ők sokan lennének. :)

Tehát a főszereplőnk Jack Beauregard ( Henry Fonda ), aki messze a vadnyugaton híres rendkívüli gyorsaságáról. Az évek során azonban elég sok ellenséget szerzett. http://est.hu/kepek/158/galeria/158144_galeria_nevem_senki_01.jpg

A film elején láthatjuk is, ahogy megpróbálják meggyilkolni, ám természetesen nem sikerül.

Elhangzik egy párbeszéd, ami az egész filmet jellemzi. A kérdés csak arra irányul, hogy van e gyorsabb ember nála. A válasz fejrázás kíséretében csupán ennyi: "Senki".

Ezek után jelenik meg a címszereplő, Senki (Terrence Hil), akiről hamarosan megtudjuk, hogy nagy tisztelője Beauregardnak. Mindenképpen rá akarja venni az "öreget", hogy küzdjön meg a Vadak Bandájával és ezáltal írja be magát a történelem könyvekbe.

A történetről ennyit, hogy ne lőjem le a poénokat.

 

Mindenképpen meg kell említeni azt, ami talán a legjobb a filmben. Gondolom már kitaláltátok, hogy Ennio Morricone zenéjéről van szó. Mikor felcsendül a The Wild Horde, a nézőt szabályosan a hideg rázza.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a színészi alakítások mellett sem. Henry Fonda és Terence Hil zseniális alakításának köszönhetően beleélhetjük magunkat a történetbe és a film ideje alatt végig olyan érzésünk van, mintha mi is benne lennénk.

Hát így első postnak ez a kellemes kis klasszikus köszöntött titeket. Aki szintén szereti ezt a filmet az bátran kommenteljen és természetesen az is, aki nem.

Hamarosan fogtok negatívabb hangvételű írásokat olvasni, amiken tudtok majd jókat röhögni. Mára ennyi volt.

Sziasztok! :)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr232296228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2010.09.15. 09:14:43

Mindenki szereti és dicséri ezt a filmet, úgy tűnik, én vagyok az egyetlen, akinek nem tetszik :)
Sokszor elkezdtem nézni, de mindig kb a felénél annyira szétuntam magam, hogy lekapcsoltam. Pedig Terrence Hillt nagyon bírom, Henry Fonda meg ugye színész-legenda, akinek már csak illemből is meg kell nézni az összes filmjét, de ez nekem nagyon nem jött át.
A blog eddig jó, de még sokat nem láttam belőle.
Kitettem a linket a Baaad Movies-ra, remélem, segít elindulni!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.15. 15:01:20

@BlackSheep89:
Köszönöm szépen hogy írtál. Ez igazából még csak egy bevezető bejegyzés, hamarosan jön a következő, ami már hosszabb lesz, tartalmasabb és egy kifejezetten rossz filmről fog szólni, amit amúgy nektek is ajánlottam, de Sorter azt írta vissza, hogy nem akar belőle videót csinálni. Úgyhogy írok róla én egy jó szaftosat. :)
És köszi hogy kitetted. :)
süti beállítások módosítása