Movie Tank

Éjféli etetés

2011. szeptember 13. - Sparrow

Sziasztok!

Ma a Baaadmoviesnak köszönhetően itthon rendkívül nagy közutálatnak örvendő Ryuhei Kitamura 2008 - as rendezéséről, az Éjféli etetésről lesz szó.

A fiatal fotós, Leon ( Bradley Cooper ) álma, hogy lefényképezze New Yorkot, olyan minőségben, ahogy az megérdemli. Egyik példaképe tanácsára próbál izgalmas fotókat készíteni. Így akad hamarosan, a metróban minden éjjel gyilkoló Mahoganyra ( Vinnie Jones ). Leon egyre jobban belebonyolódik a rejtélyes és egyben hátborzongató nyomozásba, magával rántva barátnőjét, Mayát is ( Leslie Bibb ). Végül pedig egy olyan sötét és félelmetes titokra bukkan, amire álmában sem számított volna.

Én nem láttam ugyan a Versust, de szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy Kitamura az Éjféli etetésben sokkal jobb munkát végzett. Az alapötlet is nagyon jó, és a történet sokkal több, mint egy egyszerű sorozatgyilkos - sztori. A forgatókönyv egész jól megvan írva, bár valami plusz mintha hiányozna belőle. Az a bizonyos titok, amiről lerántják a leplet a film végén, elsőre elég idióta, viszont nagyon jól tálalják, ezzel tényleg a frászt hozva a nézőre. A filmvégi fordulat elég kézenfekvő, de nagyon hatásosan mutatják be. A történet összességében tehát elég gagyi, viszont az alkotók remekül eltalálták a tálalást.

És igen, Bradley Cooper élt már a Másnaposok előtt is, és az Éjféli etetésben is nagyon jól alakít. Vinnie Jones kicsit idegesítő, de azért elég jól alakít, és a sorozatgyilkos karakterét nagyon jól sikerül eltalálnia. Az előbb említett két főszereplő viszonylag hasonló szintű alakítást nyújt, annyi szól pluszba Cooper mellett, hogy ő alapból szimpatikusabb.

Ami igazán nagy erőssége az Éjféli etetésnek, az a fantasztikus vizuális világ. Szenzációs képi megoldások, különleges véreffektek és kiváló operatőri munka jellemző a filmben. A fényképezés sötét, a domináló szín a szürke. Összességében tehát a technikai megoldások hihetetlen hangulatot teremtenek és sikerül az alapból elég gagyi történetet félelmetessé tenni.

Az Éjféli etetés megnézését tudom ajánlani. Klasszikus szagot senki nem fog érezni, de egyszer érdemes látni.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr243224897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása