Movie Tank

Shutter

2011. augusztus 30. - Sparrow

Sziasztok!

Ezúttal a Shutter című, 2004 - es, thai horrorról lesz szó.

Tun ( Ananda Everingham ) és Jane ( Natthaweeranuch Thongmee ) boldog párkapcsolatban élnek. Tun profi fotósként dolgozik. Egyik este, mikor épp hazafelé tartanak, elgázolnak egy lányt, ám mikor meglátnak egy másik kocsit a helyszínen, gyorsan tovább hajtanak. Ezután azonban érdekes, hátborzongató dolgok történnek velük. Tun fotóin különös árnyak, és ugyanaz a lány tűnik fel, akit elgázoltak. Mikor Tun haverjai sorban öngyilkosok lesznek, a srác kénytelen bevallani barátnőjének, hogy ismeri a lányt, aki kísérti őket. Az iskolában ugyanis elég közeli kapcsolatba került vele.

Nagyon kreatív főcím után veszi kezdetét a Shutter története, mely egy súlyos, jóvátehetetlen, múltbéli hibára épít, mely az egész bonyodalom kirobbantója. A Tun múltjából visszatérő lány megkeseríti a pár életét, és tönkreteszi kapcsolatukat. Egészen morbid módon azonban ennek egyetlen oka van: a szerelem. Ez a sztori végső soron a síron túlról is visszatérő, csillapíthatatlan szeretet és a bosszú különös, és kissé gyomorforgató keveréke, ami könnyen kiveri a biztosítékot. Igencsak hatásos, jól felépített történetet kapunk, korrekt cselekményvezetéssel. A film végén egy nem túl nagy, de ettől még kreatív és viszonylag hatásos csattanónak örülhetünk.

Ananda Everingham színészi játéka nagyon jó, és kellően hiteles. Kicsit szokatlan a férfi főhős, a hasonló horrorok általában " nő - központúak ", de a srác tökéletesen helyt áll. Karakterének elég sanyarú sorsot írtak meg, ezt a színész nagyon hitelesen adja vissza. Natthaweeranuch Thongmee alakítása korrekt, bár nem tökéletes. Összességében elviselhető, nem irritáló, inkább szimpatikus a karaktere.

A fényképezés szempontjából a sötétebb árnyalatok dominálnak, szivárványszínekre ne számítsunk, de annál több szürkére és barnára, illetve az ebből kitűnő fehér ruhára, melybe az alkotók a kísértetcsajt öltöztették. A zene nagyon illik az adott jelenetekhez. Gyönyörű szép, de ugyanakkor hátborzongató dallamok is felcsendülnek.

A Shutter eléggé félelmetes atmoszférával rendelkezik, bár egy picit többet vártam volna tőle. A hirtelen ijesztgetések viszont nagyon jól működnek, előfordult, hogy nagyot ugrottam. A halott csaj zombiszerű kinézete is nagyon jól sikerült, kellően hátborzongató.

Horrorrajongóknak mindenképpen ajánlott a Shutter, csalódást biztosan nem fog okozni.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr523190701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2011.08.31. 12:17:24

Hmm nem mondom, hogy így elsőre nem kaptam kedvet a filmhez. Lehet, hogy vetek majd rá egy pillantást.
süti beállítások módosítása