Movie Tank

Elrabolva

2011. augusztus 26. - Sparrow

Sziasztok!

Mikor először láttam az Elrabolva című filmet, végig se néztem, annyira nem tetszett. Tegnap viszont újranéztem, és most értetlenül állok egy kérdés előtt: Mi a francért nem tetszett nekem ez a film akkor?

Bryan Mills ( Liam Neeson ) egykori titkos ügynök ma már visszavonultan él, és igyekszik tartani a kapcsolatot lányával, Kimmel ( Maggie Grace ), annak ellenére, hogy volt felesége ( Famke Janssen ) ezt ahol csak lehet, igyekszik megakadályozni. Mikor Kim egy barátnőjével Párizsba akar utazni, Bryan csak nehezen írja alá a beleegyező nyilatkozatot. A lányokat Párizsba érkezésük napján elrabolják. Bryan bosszú/mentő hadjáratot indít, és aki az útjába áll, annak nem jósolhatók szép kilátások. A visszavonult, negyvenes évei végén járó férfi visszavedlik könyörtelen gyilkossá, aki bármire képes, hogy visszaszerezze lányát, és megbüntesse annak elrablóit.

Mesterműnek nem nevezem, de az Elrabolva ettől függetlenül nagyon jó film. A forgatókönyv legnagyobb erőssége, hogy szakít a hollywoodi akciófilm - sablonokkal. Mikor azt hisszük, hogy pontosan tudjuk, mi fog történni, elképzeléseink szöges ellentettjét látjuk. Továbbá nagyon jók a helyszínválasztások. Az alkotók igyekeztek változatos környezetbe helyezni a cselekményt, ami sikerült is. Piszok jól megkoreografált, izgalmas akciójelenetek, lövöldözések, autós üldözések gondoskodnak arról, hogy egy percig se unatkozzunk.

Liam Neeson egyszerűen fantasztikus. Maximálisan hiteles alakításának és tökéletes karakterének köszönhetően végig együtt érzünk vele, és a játékidő minden percében szurkolunk neki. A többi szereplőről sokat nem érdemes beszélni. Neesonhoz hasonló, kiemelkedő alakítást egyikük sem nyújt, de komoly baj senkivel sincs. Famke Janssen a maga kissé irritáló mellékszerepében szépen helyt áll, és Maggie Gracevel sincs semmi baj.

Az Elrabolva bosszúfilmként is tökéletesen fókuszál. Liam Neeson ugyanis gondoskodik róla, hogy néha már - már ámokfutásszerű hadjárata a lehető legtöbb hullát hagyja maga után. Senkinek sem kegyelmez, aki az ő és a lánya közé áll.

Az Elrabolva jó film, aminek legnagyobb erőssége, hogy elhagyja a sablonokat, és a saját útját járja.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr163182504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.08.26. 20:31:07

Jó írás, osztom a véleményt.

tpeti97 2011.08.27. 09:44:41

Örülök hogy tetszett Famke Janssen engem is irritált.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.08.28. 07:36:16

"legnagyobb erőssége, hogy elhagyja a sablonokat"

Én pont úgy emlékszem rá, hogy teljesen sablonos, a történet nulla, a cselekmény kiszámítható, és mégis egy remekül működő, izgalmas film :)

Coix 2014.08.06. 13:52:23

Nekem még tetszett tőle az Unknown (Ismeretlen férfi) film is. Igaz, az egy kicsit Bourne-utánérzés volt, de akkor is.
süti beállítások módosítása