Movie Tank

A Minden6ó

2011. május 20. - Sparrow

Sziasztok!

Tom Shadyac 2003 - ban készítette el A Minden6ó című filmet, melyben újra együtt dolgozhatott régi kollégájával, Jim Carreyvel, aki a film főszerepét játssza. Korábban az Ace Ventura és a Hanta boy című filmeken dolgoztak együtt.

http://cf1.themoviedb.org/posters/0ce/4bc9067e017a3c57fe0020ce/bruce-almighty-original.jpgBruce Nolan ( Jim Carrey ) TV riporter, aki a híradósi állásra hajt, melyért komoly küzdelmet folytat Evan Baxter ( Steve Carell ) ellen. Eközben igyekszik ápolni kapcsolatát barátnőjével, Grace Conellyvel ( Jennifer Aniston ). Sorozatos kudarcai miatt azonban hamar mélypontra kerül. Úgy gondolja, hogy Isten pikkel rá, és egyre többet szidja az Urat. Istennek ( Morgan Freeman ) egy idő után elege lesz és megjelenik Brucenak. Főhősünkre ruházza minden hatalmát, mondván, mutassa meg, hogy is kell ezt jól csinálni. Bruce kezdetben természetesen úgy gondolja az őrület láttatta mindezt vele, de hamar szembesül újonnan szerzett képességeivel.

A történet nagyon érdekes, és a körülményeket tekintve eredeti. Isten megjelenítését az alkotók nem szúrják el, nem teszik nevetségessé. Az Úr jelenetei kellő komolyságot tartalmaznak. Ezt tetézi Morgan Freeman szenzációs színészi játéka, aki láthatólag nagyon élvezi, hogy ő lehet Isten. Viszonylag sokat szerepel a képernyőn, általában a főhős mélypontjain jelenik meg egy - egy tanáccsal.

Jim Carrey természetesen hibátlan alakítást nyújt, és a karaktere is kiemelkedően reálisra sikeredett. Egy ember, akire folyamatosan rá jár a rúd, megkapja Isten minden hatalmát. Mindannyian azt tennénk, amit ő. Jobbá varázsolnánk mélyponton lévő életünket. Bruce átmegy egy elég sablonos karakterfejlődésen, ami még is érdekes hatást nyújt, elsősorban a nagyon jó szövehttp://i293.photobucket.com/albums/mm72/satanicscum666/Bruce_Almighty_1.jpggkönyvnek köszönhetően. Carrey nagyon jól ötvözi komikusi vénáját a drámai elemekkel, ez nagyon tetszett. Jennifer Aniston tökéletesen teljesít a film legsablonosabb karakterének szerepében. Annak ellenére, hogy Grace személyisége sablonos, ő a cselekmény egyik fő mozgatórugója. Steve Carell itt még nem kap sok teret ( az Evan, a Minden6ó című folytatásnak ő a főszereplője ), de ez nem is akkora baj, hisz ebben a filmben Evan még eléggé irritáló.

Az effektek terén is odatették magukat a készítők. A kiugró irattartó fiók, a hétujjas kéz vagy a kettényíló paradicsomleves mind egyszerű, de annál látványosabb elemei a filmnek.

Mivel A Minden6ó elsősorban vígjáték, nevettető jelenetek is bőven kapnak helyet a filmben. Szépen beosztva a játékidőre, inkább mérsékeltebb, de kellemes poénokat kapunk. Több nem is kell, hiszen idővel a produkció feltárja mondanivalóját, mely nem más, mint az ember önmagában való hitének hatalmas, csodatévő ereje.

Igaz, időnként a történet elkanyarodik a nyáladzás irányába, még időben észreveszi magát, és visszatér a helyes útra. A film megnézését mindenképpen ajánlom, a jó színészi játékok, az érdekes történet, és a mondanivaló miatt.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr382918877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása