Movie Tank

28 nappal később

2011. február 26. - Sparrow

Sziasztok!

A legutóbbi írásban Danny Boyle legújabb filmje, a 127 óra volt terítéken. Most a rendező 2002 - es zombifilmjén, a 28 nappal később című filmen van a sor.

http://geektyrant.com/storage/page-images/28_Days_Later_-_Poster_01__2002_.jpeg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1287934851183Főszereplőnk Jim ( Cillian Murphy ), aki 28 nap kóma után ébred fel egy kórházban. Azonban, amiket ezután tapasztal, nem éppen szívderítő fejlemények. A kórház, és az egész város is kihalt, sehol senki. Csak szanaszét étel, innivaló, autók, és egyéb dolgok. Jim evakuálásról szóló szórólapokat és újságcímlapokat talál. Majd miután betéved egy templomba ( ahol egy méretes hullahegyet talál ), embernek már alig nevezhető lények támadják meg. Végül egy férfi és egy nő menti meg, akik közlik vele, hogy 28 nappal ezelőtt egy vírus szabadult el, és ezt tette az emberekkel. A vírus harapás, illetve vérátvitel útján terjed. Jim csatlakozik a két megmentőjéhez. Később találkoznak egy apával és annak a lányával. Együtt elkapnak egy rádióüzenetet, ami egy katonai bázisról beszél, nem messze Manchestertől. A rádióüzenet arról is beszél, hogy megvan a vírus ellenszere. Együtt indulnak útnak, hogy megkeressék a bázist.

Ennyit a történetről. A film főszereplője Cillian Murphy, akit én kifejezetten jó színésznek tartok, főleg azok után, amit a Batman: Kezdődik! - ben csinált. De nagyon jó volt a Napfényben és az Eredetben is. Itt sem hazudtolja meg magát. Annyira lazán hozza, az eleve nem túl merev karaktert, hogy még humoros pillanatokat is okoz ebben az amúgy egyáltalán nem humoros filmben. A többi színész játéka közepes, elviselhetők, de semmi extrát nem nyújtanak.

A 28 nappal később nagyon jól mutatja be a vírus pusztítása utáni világot, pontosabban Angliát, ugyanis ott játszódik a film. A film elején, a kihalt város hátborzongató. A 2004 - es Holtak hajnalánál az volt a gondom, hogy nem tudtam komolyan venni a filmet. Itt viszont nincs ilyen probléma, bár azért egy picit még fokozhatták volna a film komolyságát. Egy kicsit sötétebb hangulatot el tudnék képzelni.

Danny Boyle már 2002 - ben tudott filmet rendezni, a 28 nappal később méltó a rendező életművébe. Jó film, és a zombifilmek rajongóinak mindenképpen ajánlom.

Ahogy a Ragyogás 2. videójában ígértem, folytatódni fog a Közös filmnézés, illetve hamarosan kikerül egy szavazás az első évaddal kapcsolatban.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr252692773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.02.27. 13:44:43

Ajánlom ennek a filmnek a második részét, a 28 héttel későbbet. Nekem nagyon bejött ;)
süti beállítások módosítása