Movie Tank

Elköszönök a Movie Tank-tól, a Filmsor oldalára költözöm

2017. február 16. - Sparrow

A legeslegelején leszögezem, hogy az égvilágon semmi gáz nincs, hiszen ahogy a poszt címe is elmondja, eszem ágában sincs abbahagyni a filmes témájú írást, elemzést, kritizálást. Viszont néhány heti gondolkodás és belső huzavona után arra jutottam, hogy ezt a blogot már kinőttem, pontosabban ezen a felületen, egyszemélyes szerkesztőségként nem vagyok képes azt a teljesítményt produkálni, amit elvárok magamtól. Úgy döntöttem, hogy hosszabb távon is sikeresen, több eredménnyel tudok dolgozni egy jól működő csapat tagjaként, és ezt a Filmsor (filmsor.net) stábjának képében szerencsére meg is találtam.

A Movie Tank, hat és fél évem munkája persze megérdemli a teljes poszthosszúságú búcsút és összefoglalást, a tovább után ez olvasható.

rocky.jpg

Tovább

Nem ettől leszünk jobban - Az egészség ellenszere (2016)

Igaz, Gore Verbinski nem a barátnőnk, hosszú szőke hajjal és méretes mellekkel, de azért mégis többször okozott már számunkra nagy örömöket. Az évezred elején például összehozta A kör-t, amivel megcáfolhatatlanul bizonyította, hogy a remake-készítés alapvetés szempontjából egyáltalán nem elítélendő lehetőség a filmvilágban, hiszen produkciója kategóriákkal jobban sikerült az eredeti japán Ringu-nál. Ezt követően az első három A Karib-tenger kalózai-filmmel vezényelt minket izgalmas vizekre, amelyeken hajózva Jack Sparrow kapitánnyal vállvetve élhettünk át emlékezetes kalandokat. Kipróbálta magát az animáció világán belül is, a Rango-val egyből meg is nyerte a műfaj kategóriájának Oscar-díját. Most, tizenöt esztendővel A kör után visszatér a borzongatás zsáneréhez.

Sajnálatos módon ezt nem lehet szépen felvezetni. Az egészség ellenszerét hiba volt idejekorán mesterműnek kikiáltani és mint a Messiást, úgy várni, mert nem lett jó. Ezzel meg is van az év első komoly csalódása.

wellness3.jpg

Tovább

Lehet, hogy van olyan, aki nem akarja az új Logan-posztert a falára, de nem valószínű

Most már tényleg csak néhány hét van hátra a Logan premierjéig, ami kifejezetten nagy durranásnak ígérkezik, hiszen R kategóriás és több, mint két órás lesz. Hugh Jackman meg is érdemelné a méltó leköszönést. Érkezett még egy új IMAX-poszter, ami talán a legjobb a film eddigi falra valói közül.

loganimaxposter.jpg

Kannibálok a pusztaságban - Itt a Bad Batch előzetese

Ana Lily Amirpour a Csadoros vérszívó című különleges alkotással sikeresen feltette magát a filmtérképre. El is készítette második nagyjátékfilmjét. A The Bad Batch tavaly már bemutatkozott néhány fesztiválon, de szélesebb körű premier keretein belül eddig nem láthatta a nagyérdemű.

Ám most egy lépéssel talán közelebb kerültünk a mozis bemutatóhoz, hiszen itt a produkció előzetese, ami egészen hangulatosra sikeredett. A történet a keserűen ábrázolt jövő texasi szegletében játszódik. A kerítésen túl civilizálatlan pusztaság húzódik, ahol a kannibálok is beleszólnak a buliba.

Az alkotás főszerepeiben Suki Waterhouse, Jason Momoa és Keanu Reeves lesznek láthatók.

badb.jpg

Tovább

Szép történet és más semmi - Oroszlán (2016)

Vannak szép és értékes igaz történetek, amelyek azonban mégsem kívánkoznak a filmvászonra. Már többször írtam arról, hogy a valós események megfilmesítésének egyre nagyobb méreteket öltő kultusza képes olyan alkotásokat is eredményezni, amelyek történései kétségtelenül fontosak, megőrzésre és időszakos felelevenítésre érdemesek, viszont nem a játékfilm a megfelelő felület számukra, üzenetük kifejezésére. Célszerűbb volna újságcikkben, esetleg dokumentumfilmben megemlékezni róluk, mert nemes egyszerűséggel cselekményi mennyiség szempontjából bizonyulnak kevésnek a kétórás játékidő kitöltésére. Érdekes, hogy ilyen bevezetőt írtam, mert az Oroszlán története egyértelműen olyan valós alap, amely a nagyvászonra való. 

Csakhogy a készítők mégis mindent megtesznek annak érdekében, hogy elhitessék velünk ennek ellenkezőjét.

lion2.jpg

Tovább

Megérkezett a Páncélba zárt szellem vadonatúj előzetese

Március 30-án érkezik meg a mozikba Mamoru Oshii kultklasszikus animéjének élőszereplős animációja. A Páncélba zárt szellem komplex science fiction teória, fókuszában a mesterséges intelligenciával, a húson túli élő létezésének lehetőségével és ezeken keresztül persze az ember teremtő erejének felelősségével. Remélhetőleg eme mély tartalom az új műben is tiszteletét teszi majd!

A legújabb előzetesben a korábbi hangulatcentrikussággal ellentétben inkább a történetre helyeződik a hangsúly.

in.jpg

Tovább

Filmes képeslapok Valentin-napra

Újra itt van ez a Valentin-nap, ami sokaknak fel sem tűnik. Nem feltétlenül azért, mert nem élnek párkapcsolatban, hiszen lehet, hogy egyszerűen csak nem érzik szükségét az erőltetett túlfokozottság jegyében történő, nem kizárt, hogy az érzelmekbe vetett bizalom hiányából fakadó önhitegetésnek. A legjobban valószínűleg ezt is azok csinálják, akik viccesre veszik a figurát. Kitűnő ötlet lehet például filmes és sorozatos tematikával operáló, kreatív lapok ajándékozása, amivel esetleg megidéződik egy közös mozgóképes kedvenc.

A tovább mögött található galériában jó néhány ilyen - angol nyelvű - kártyát találtok!

valentine.jpg

Tovább

20 film Valentin-napra azoknak, akik nem csak nyáladzani szeretnének

Sokan nem szeretik a Valentin-napot, mert erőltetett, fölösleges, képmutató ünnepnek, a párkapcsolat problémáinak tradicionálisan szentesített szőnyeg alá söprési időszakának tartják. Valóban az lehet az érzésünk, hogy egy jól működő szerelmi viszonyban a február 14-i megőrülés és az egymáson alkalmazott, mosoly és ölelés mögé bújtatott érzelmi terror teljesen indokolatlan. Ugyanakkor az intelligens, kapcsolatuk állásával és lényegi elemeivel, na meg a problémákkal tisztában lévő párok is érezhetnek késztetést arra, hogy valamilyen módon megüljék ezt a napjainkra minden egyéb alkalomhoz hasonlóan felületessé és elüzletiesedetté vált ünnepet. Mivel a Valentin-nap a halloweenhez hasonlóan átragadt ránk az angolszász kultúrák majmolása által, érthető, hogy Magyarországon is sokat beszélnek a dologról. Egy jó film kiválasztásával és közös megnézésével elég könnyedén át lehet vészelni ezt az időszakot is, és mivel minden egyes néző, aki A sötét ötven árnyalata helyett valamilyen minőségi mozgóképre voksol, máris miniatűr győzelmet arat a szemétkultúra felett, íme segítségképpen húsz olyan alkotás, amely a romantikus narratíva kontextusában, intelligensen és éretten próbálja megfejteni fajunk egyik legbonyolultabb fogalmát, amit úgy hívnak, hogy szerelem.

vnap22.jpg

Tovább

Újabb laza kedvcsináló videó érkezett A galaxis őrzői második részéhez

Május elején érkezik A galaxis őrzői második felvonása, ami az eddigi előzetesek alapján legalább annyira tökös és stílusos lesz, mint a Marvel-filmek között már-már klasszikusként is kezelhető első epizód. Visszatér Star-Lord, Gamora, Rocket és a bébisített Groot is!

Érkezett egy új spot, ami ismételten pörgős és laza, ráadásul néhány eddig nem látott képkockát is tartalmaz.

galaxy.jpg

Tovább

Kárhozatra ítélt szerelem - Blue Valentine (2010)

Boldog párkapcsolatok szövődnek, amelyek nem ritkán házasság formájában hirdetik tovább az elégedettség igéjét, hódolva a nyíló tavaszi virágok illatára emlékeztető, tökéletes és igazából megfoghatatlan harmónia zamatának. A különleges és örömteli illatok viszont idővel megkophatnak, elhalványulhatnak vagy akár teljesen meg is szűnhetnek. Rosszabbik esetben képesek átcsapni kifejezetten zavaró bűzbe, elviselhetetlen, orrfacsaró szagok együttesébe, amit egy idő után már lehetetlen elviselni. Így lesz a folyamat vége az esetek túlságosan nagy arányában egymás ellen fordulás, szakítás, válás. A statisztikák megmondják, mi pedig tudomásul vesszük. Hibás gondolkodási mechanizmusunk keretei között azonban egyfajta tabuként kezeljük a rosszul működő párkapcsolatok témáját, nem vagyunk hajlandók a problémakör mögé nézni, hogy meglássuk, mi az, ami tévútra szaladt.

Derek Cianfrance 2010-es rendezése megteszi helyettünk.

valentin3.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása