Movie Tank

Nem is gondolnád, hogy ezekhez a lélegzetelállító jelenetekhez nem használtak CGI-t!

2017. január 28. - Sparrow

A CGI, azaz a komputeranimációs látványtechnológia alapvetően rendkívül sok lehetőséget rejt magában. A digitális forradalom következtében megszaporodott filmtechnikai eszközök következtében azonban a túlhasználás problémája is felmerült. Hollywood műanyag látványfilmek végeláthatatlan sorát ontja magából. Ezek a produkciók nem feltétlenül rosszak, sőt, lehetnek kifejezetten remekbe szabottak is, de mégis, a dolgoknak utánajáró néző tudatában formálódó kép lehet, hogy veszít csillogásából a rengeteg valótlan, digitális részlet megismerését követően.

Szerencsére a mai napig számos rendező hisz a valódi, kézzelfogható látványtechnikában, függetlenül attól, hogy ezeket sokkal nagyobb munka összerakni.

Az alábbi, zseniális, érdekes és nagyon szórakoztató videóban népszerű blockbusterek jeleneteiről hullik le a lepel. Ezeket a képsorokat bizony nem komputerrel készítették, hanem egyéb módokon. Meg is nézhetjük, miként!

darkkngiht.jpg

 

Ha tetszett a poszt, like-old a blog Facebook-oldalát! Köszönöm!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr2712159485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.01.29. 13:33:53

Most őszintén szólva, nem mindegy, hogy hogy csinálták ? A végeredmény számít. A Star Wars 7 látványa semmivel sem rosszabb mint a IV-V-VI. Más kérdés, hogy a CGI nem helyettesíti a forgatókönyvet.

arturdent 2017.01.29. 14:49:31

Üdv!
Szerintem nem mindegy. Engem például nagyon érdekelne egy filmes hogyan készült és hol.
Sajnos azok az emberek akik rengeteg munkát és tudást adnak hozzá egy-egy látványosabb jelenet elkészítéséért azok mindíg a háttérben maradnak, nem beszélve a kaszkadörökről.
A milliokat meg a hírnevet meg a sztárok kapják.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.01.29. 23:03:57

Sokan elfelejtik, hogy a CGI előtt is voltak filmes trükkök. Sőt, az nem is tud jó filmet készíteni, aki csak CGI-t használ a trükkökhöz...
süti beállítások módosítása