Movie Tank

Kung Fu Panda 3 (2016)

2016. július 23. - Sparrow

A DreamWorks kedves, szerethető franchise-t szállított az utóbbi években Kung Fu Panda cím alatt. Való igaz, hogy nem emelkedett a Pixar, de még a Disney saját gyártás magasságaiba sem, viszont egyszeri szórakozásként, na meg családi programként gond nélkül működött az első és a második rész is. Az előzetes hasonló harmadik kört ígért. Én magam úgy gondoltam, nem mennék moziba Po újabb kalandjáért, viszont most, hogy a produkció benézett a házimozis piacra, természetesen tettem vele egy próbát.

kungfupanda.jpg

Po, a Sárkányharcos továbbra is eleget tesz küldetésének, a mögötte álló ötösfogattal karöltve védelmezi otthonát, és a kung fu nagy bölcsességeinek otthont adó templomot. Shifu mester ekkor új kihívást gördít elé. Arra kéri a saját gondolataiban eligazodni nehezen képes pandát, hogy tanítsa magánál sokkal tapasztaltabb társait. A feladat nehéznek bizonyul, ráadásul éppen ezzel egy időben tér vissza a szellemvilágból Kai, aki nagymesterek csijét magánál tudva indul harcba azért, hogy igazán naggyá váljon.

Ismételten egy kifejezetten szórakoztató, de még a legkisebb mértékben sem súlyos animáció érkezett. Ez a széria valóban azért marad le a Pixar-klasszikusok, vagy akár a jobb Disney filmek mögött, mert nem látja meg a gyerekeket a moziba elkísérő idősebb testvérek vagy szülők igényét. Ők is szeretnének szórakozni és gondolkodni, idejüket nem pazarolni, a Pixar gyakorlatilag egész munkásságát erre építette fel. A Kung Fu Panda ezzel szemben harmadszorra is inkább a tizennégy év alattiakat jelöli meg kizárólagos célközönségként. Így komolyabb elrejtett tartalmi töltetekre nem igazán figyelhetünk fel, bár tény, hogy az önmagunk megtalálásának fontosságát hangsúlyozó mondanivaló intelligens tálalásban érkezik. Az eme üzenet köré felépített cselekmény szép ívet ír le a játékidő során. Ez utóbbi nem túl hosszú, ugyanis másfél órát sem számlál a produkció.

kungfupanda3.jpg

A Kung Fu Panda sorozat esetében számomra mindig is a főgonoszok voltak az üde színfoltok. Őszintén megmondom, hogy az első két részből már nem sokra emlékszem, ám a negatív figurák határozottan és élénken élnek bennem. Kai szintén nem rossz figura, csupán motivációi kissé bárgyúak, illetve fajsúlya sem túl erőteljes. Senki nem tudja, kicsoda, mindenki értetlenül néz rá, tulajdonképpen egy önbizalomhiányos bivaly, semmi több. Így pedig sajnos nem túl félelmetes, pedig ugyanebből az alapból többet is ki lehetett volna hozni. Szerintem az alkotók azzal vétettek hibát, hogy Kai-t ismeretlen, elfeledett gonosztevőként mutatták be. Ez egy poénnak jó volt, viszont a konfliktus erejét alaposan letornázta.

Az animáció maga egészen mesteri, erre a vonalra tényleg nem panaszkodhatunk. A jelenetkoreográfiák számos kreatív megoldást tartalmaznak, sok az érdekes beállítás és a jól megvalósított elképzelés. Mindehhez társul a gyönyörű színvilág, ami rendkívül élénk, ráadásul érezhető átgondoltság lapul a tónusok megválasztása mögött, így tényleg kiemelkedővé válik az élmény, legalábbis helyenként.

A Kung Fu Panda 3 vicces, pörgős, szórakoztató film. Nem magasodik ki mezőnyből, nem fogunk rá sokáig emlékezni, de, különösen ha kisgyerek van a környezetünkben, érdemes egyszer rászánni azt a 80 percet. Ja, és Pipi mesterről akarok egy spin-offot. De nagyon! 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr878909378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása