Movie Tank

A Vadász és a Jégkirálynő (2016)

2016. április 19. - Sparrow

Az utóbbi években rendszeres hollywoodi gyakorlattá vált a klasszikus mesék élőszereplős film formában való feldolgozása és ennek sötétített hangulati tónussal történő megtámogatása. Érkeztek korrektebb darabok a zsáner képviseletében (Demóna, Hamupipőke), ám igazán kiemelkedő produktum eleddig nem látott napvilágot. Most megérkezett a Hófehér és a Vadász előzménybe gyúrt folytatása, avagy a Jégvarázs Adult Edition, de nem, ez sem hozza meg a műfaj létjogosultságába vetett hitet.

huntsman4.jpg

A Vadász (Chris Hemsworth), mielőtt tényleg A Vadássz vált volna belőle, családjától elrabolt kisfiúból kinevelt katona volt. Úrnője, a Jégkirálynő, Freya (Emily Blunt) a Hófehérrel konfliktusba kerülő Ravenna (Charlize Theron) húga, aki gyermeke halála után lobbant fagyos haragra és avanzsált kegyetlen hódtó uralkodóvá. A Jégkirálynő birodalmában tilos szeretni, ám a Vadász mégis szerelmes lesz egyik harcostársába (Jessica Chastain). Freya végez a nővel, hősünket pedig menekülésre kényszeríti. A Vadász már Ravenna bukása után tér vissza egykori otthonába, hogy megszerezze az elrabolt, démoni varázstükröt és újra szembenézzen a Jégkirálynővel.

Meggondolatlanság lenne azt mondani, hogy a legenyhébb kifejezéssel is csak feledhető vagy maximum erősebben közepes Hófehér és a Vadász folytatásért kiáltott volna. Ennek megfelelően a Jégkirálynő is egyszer ugyan végignézhető, unalmasnak sem mondható, de különösebb plusz élményt nyújtani képtelen alkotásként érkezett meg a mozikba. A cselekmény közel két órája fölöslegesen sok, bár a forgatókönyv viszonylag képes megfelelő dinamikával tálalni a sztorit. Meglepő módon egész jó poénokat is kapunk az akciójelenetek és az ömlengések mellé, ám a lényeg természetesen ebben a mesében is az, hogy a szerelem mindent legyőz és kész. Kár, hogy ennek is a legvaskalaposabb, lefárasztóbb manifesztációjával kell szembesülnünk.

huntsman2.jpg

Az akciójelenetek, habár nem váltják meg a világot, többnyire jól működnek. A harci koreográfiák átláthatóak, izgalmasak és a lehetőségekhez képest viszonylag kemények is. A látványvilág a térábrázolás szempontjából nagyon szép, a meseszerű színek nem válnak túl giccsessé, viszont bizonyos effektek helyenként rendkívül csúnyán mutatnak.

Pont nem egy ilyen filmtől várnánk ezt, ám a legnagyobb pozitívum minden kétséget kizáróan a színészgárda munkája. Kész rejtély számomra, hogy miként sikerült ennyi remek színésznőt összeverbuválni ebbe az alkotásba, ám a végeredmény mindenképpen örömködni való. Emily Blunt egészen kiváló, Charlize Theron pedig egyenesen zseniális. Jessica Chastain is kifejezetten hiteles, bár partnerei mellett eléggé elmarad. Ennyi kimagasló hölgy mellett szinte már fel sem tűnik az amúgy eléggé szórakoztatóan játszó Chris Hemsworth, de azért ő is jelen van.

A Vadász és a Jégkirálynő feledhető tucatfantasy, ám egyszer azért meg lehet nézni, főleg a kiváló színésznőtrió miatt. 6,5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr318639758

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Vadász és a Jégkirálynő 2016.04.23. 18:15:23

Nincs új a nap alatt, főleg Hollywoodban. Az amerikai filmgyártás fellegvárában szeretnek biztosra menni, és egy projektről a lehető legtöbb sikeres bőrt lehúzni. Így amikor az Universal Pictures elég jó mérleggel zárta a Hófehér és a Vadász című filme...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.04.29. 14:43:42

az hogy Theront visszatudták rángatni egy dolog, hogy Emily Bluntot megzsarolták, hogy ez kell legyen a másik film amiben szerepel, az is egy dolog, dehogy Jessica Chastint mi az istennyilával vették rá hogy égesse magát ebben a rakás, unalmas szarban fel nem tudom fogni

még a legtöbb esze Kirsten Stewartnak volt, aki valahogy kimaradt az egészből, és emiatt emlegetése még nevetségesebbé válik

és ami a legdurvább hogy a film prequel-sequel egyszerre :D ilyet se lát minden nap az ember
süti beállítások módosítása