Movie Tank

Az Új Bosszú Angyalai: Kitörés! (Képregény)

2014. május 04. - Sparrow

"És amikor már kétségessé vált a harc kimenetele... A csapat összeállt."

A Káosz által prezentált, hihetetlen mértékű pusztulás után A Bosszú Angyalai feloszlottak, és ezzel kibillent a kimondatlan egyensúly. Üresség támadt, amit be kellett tölteni. Szükség volt egy új csapatra. A tagokat ismét a körülmények terelték össze, hogy a Kitörés poklának közepette megszülethessen az Új Bosszú Angyalainak szövetsége.

Kitores_borito.jpgFél év telt el a Káosz történései óta. A Bosszú Angyalai nincsenek többé, a csapat feloszlott. Matt Murdock a Ryker-szigetre érkezik, hogy egy különösen érdekes fogollyal találkozzon. Kísérőnek a sérthetetlen bőrű Luke Cage-t bérelte fel. A Raft-börtönkomplexumba érkezvén Jessica Drewt, azaz Póknőt kapják meg vezetőnek. A kis csapat éppen az épület alagsorában jár, amikor elmegy az áram. Elektro keze van a dologban, aki óriási börtönlázadást robbant ki. A helyszínen hamarosan megjelenik Amerika Kapitány, Pókember, és Vasember is. A jelenlévő hősök rendkívül jól működnek együtt, és ez szöget üt a Kapitány fejébe. Miután meggyőzi Tony Starkot, megalakul az Új Bosszúangyalok csapata. Hőseink ráállnak a börtöneset ügyére, hiszen nyilvánvaló, hogy Elektro egy konkrét személyt szöktetett meg, a többi kiszabadult rab csak álcázásnak kellett.

Az író ismét Brian Michael Bendis, ennek megfelelően kiváló történettel van dolgunk. Jóval lazább a felütés, mint a Káosz esetében, de azért ahogy halad előre a sztori, úgy lesz egyre komplexebb, és fajsúlyosabb az összkép. Bendis remekül szakaszolja a cselekményt, és hibátlanul lövi be a tempót, ennek megfelelően a Kitörés! az első oldaltól az utolsóig fogva tartja az olvasót. A sztori akciódús, ugyanakkor rendkívül intelligens is, ráadásul a humorfaktor is jelen van.

Bendis ügyesen bánik a karakterekkel, hiszen minden figura valami mással, valami sajátossal járul hozzá a mű atmoszférájához. Vasember a nyugtalanságot, a kétkedést, a félelmet képviseli, míg Amerika Kapitány az elszántság, és a magabiztosság jelképe. Ott van Póknő, akinek kettős szerepe egyelőre tisztázatlan és pont emiatt csempész némi stílusos rejtélyességet az összképbe. Luke Cage a férfias, nyers erő képviselője, Pókember az állandóan jelenlévő lazaság megtestesítője, míg a sztori vége felé becsatlakozó Rozsomák... hát... ő pedig Rozsomák, aki mindenféle körítés nélkül, önmagában is jelenség.

David Finch rajzai elképesztőek, a művész még a Káoszban nyújtott teljesítményét is felülmúlja. A hősöket és a gonoszokat is szenzációs beállításokban láthatjuk megjelenni, ennek megfelelően a képregény elolvasása után nem kevés kép marad meg élénken az emlékezetünkben. Finch pazar akciójeleneteket vet papírra, amelyek erősen fokozzák az izgalomfaktort. A ceruzamágus munkáját Danny Miki tusrajza támogatja, Frank D'Armata színei pedig, természetesen, csodálatosak, és elképesztően hangulatossá teszik a képeket.

Nem titkolom, hogy a Kitörés! az abszolút kedvencem a Kingpin által megjelentetett Bosszúangyal-kötetek közül. Imádom a sztori energikusságát, a karakterek között tökéletesen megoszló hangsúlyt, és persze odavagyok a csodálatos képekért, a pazar beállításokért, és a magával ragadó akciójelenetekért is. 9,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr386116904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.04. 17:37:54

ha van olyan dolog amit szeretni lehet a Bendisvengers-ben az Luke Cage! Végre valaki akin látszik, hogy szereti és tudja is írni a karaktert.
süti beállítások módosítása