Movie Tank

Hannibal - 2X03

2014. március 16. - Sparrow

Will bátran viseli a megpróbáltatásokat, és terve is van, még hogyha mi, nézők, egyelőre nem is egészen látjuk át az egészet, de hát ez még így az elején egyáltalán nem baj. Azonban hiába üli végig faarccal a tárgyalási napokat, azért belül kínozza önmagát rendesen. A harmadik epizód nyitójelenete ez utóbbit példázza. A hátborzongató, pazarul szerkesztett képkockák a villamosszékben sülő Willt mutatják, amint kivégzése visszafelé zajlik, és a legeslegvégső ítéletet kimondó kart ő maga húzza meg, tetőtől talpig öltönyben és nyakkendőben. Ezzel pedig már most megvan az évad egyik legjobb jelenete!

hanni hassun61.png

Bizony, a Hannibal legfrissebb részében megkezdődik Will tárgyalása, ahol eldől, hogy a férfi valóban a halálsorra kerül-e. A forgatókönyv azért rendesen bonyolítja a cselekményt, hiszen a semmiből feltűnik egy gyilkos, aki szinte teljesen ugyanúgy gyilkol, mint állítólag Will, vagyis mi tudjuk, hogy Hannibal. Azonban mivel akadnak hangyányi eltérések a módszerek között, ez még nem jelenti Will felmentését... Távolról sem. Nem derül ki egyértelműen, hogy ki áll a háttérben, de eléggé a jó Dr. Lecter árnya érződik ki a marionett bábuk mögötti sötétségből. Azonban a későbbiekben remélhetőleg érkezik valami nagy fordulat az új(?) gyilkos kilétét illetően. Egyelőre azonban mindenki tervez. Hannibal tervez, Alana Bloom tervez, az ügyészség is tervez, az ügyvéd is tervez, mindenki csak tervez, és ebből kifolyólag kissé vontatottá válik ez az epizód. Összességében jók a tárgyalótermi képsorok, azonban övezhetné őket sokkalta feszültebb atmoszféra is, elviselném. Ráadásul nagy teret kap Jack Crawford, de valahogy nem tudnak vele mit kezdeni a készítők. Érződik, hogy nagyon, de nagyon előtérbe akarták helyezni Laurence Fishburne figuráját, azonban eme céljuk valóra váltására tett kísérletük csupán néhány rendkívül unalmas jelenetet eredményez.

Az alkotók ezúttal sem kímélik a gyengébb idegzetűeket, az epizód vége felé akadnak ám brutális képek. Már nem azért, de a tárgyalóterem közepén elhelyezett, észveszejtően gyomorforgató pozitúrába állított hulla valami elképesztő módon hatásos. Persze, hogy kinél miben fejeződik ki ez a hatás, az személyfüggő, ha értitek. Will ismét feladatot kap, ezúttal saját érdekében is kell cselekednie, és a jelenet, amelyben lefesti a legfrissebb designt, ismételten fantasztikusan van kivitelezve, és az összképbe még némi csonkítás is belevegyül.

Nyilvánvaló, hogy nem lehet minden epizód olyan zseniális, mint amilyen az előző volt, és összességében nézve fasza lett a harmadik rész is, csak kissé vontatott, és a szükségesnél kevésbé feszült, ámde eléggé hatásos. 8/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr495864776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.17. 16:02:01

eskü ez a sori minden résszel egyre jobb és jobb.
süti beállítások módosítása