Movie Tank

2013-Évértékelés: Menetrend

2014. január 17. - Sparrow

Ahogy a blog Facebook-oldalán tegnap már megígértem, íme itt van a jövőheti 2013-összegzés pontos menetrendje. Összesen 72 darab 2013-mas mozgóképet volt szerencsém megtekinteni, tehát az évértékelés ezúttal is nagyon alapos lesz. Fontos ezúttal is kiemelni a blog állandó évösszegző-alapszabályát: Nálam csak és kizárólag azok a produkciók számítanak 2013-masnak, amelyeket akár egyetlen helyen is ( még akkor is, ha az csak valamilyen fesztivál volt ) a világon bemutattak már tavaly, vagy hogy érthetőbb legyen, azon filmekről van szó, amelyek évjárataként 2013 van megjelölve az IMDB-n. Lesznek bőven toplisták, alább a napi bontás!

Movies-2013.jpg

Január 20.

-TOP5 Legjobb Betétdal - 8:00

-TOP5 Legjobb Filmzene - 16:00

Január 21.

-TOP10 Legjobb Látvány - 12:00

Január 22.

-TOP10 Legjobb Női Mellékszereplő - 8:00

-TOP10 Legjobb Férfi Mellékszereplő - 16:00

Január 23.

-TOP5 Legjobb Rendező - 8:00

-TOP5 Legjobb Forgatókönyv - 16:00

Január 24.

-TOP10 Legjobb Férfi Főszereplő - 8:00

-TOP10 Legjobb Női Főszereplő - 16:00

Január 25.

-TOP5 Negatív Csalódás - 8:00

-TOP5 Pozitív Meglepetés - 16:00

Január 26.

-TOP10 Legrosszabb Filmek - 8:00

-TOP25 Legjobb Filmek - 16:00

Remélem, minél többen velem tartotok a jövő héten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr355762540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.18. 08:12:35

hínnye, pörögni fog a blog rendesen!

ThePretender 2014.01.21. 16:12:21

Én nagyon szelektálós vagyok a díjazásokat tekintve. Ha nekem lenne egy ilyen "Oscar díjátadóm", akkor körülbelül 7 díjat osztanék ki. Legjobb férfi\női színész, rendező, forgatókönyvíró, dokumentumfilm, rövidfilm, egész estés film. Gondolkodtam még az adaptált\eredeti f.köny szészedésén, de inkább egybe raknám, ahogy a dok. filmekből sem csiálnék rövid és hosszú kategóriát. A zenéken gondolkodtam még, de nem csinálnék nekik egy filmdíjátadón kategóriát, maradjon a Grammy-re ez a feladat.

Hogy miért? Mert nem vagyok kíváncsi olyan emberekre akik a technikai szaktudásuk miatt kapnak díjat. És nem akarok egy pocsék filmet azzal megbélyegezni hogy az én díjátadómon díjat kapott. Azért sem mert az emberek és a borítókészítők hajlamosak elfejelteni a kategóriát. Milyen lenne már ha pl. Max Payne (ami a látványon kívül egy pocsék film), vagy a Spirit, vagy mégjobb a Transformers elején, vagy a borítóján így kiírnák, hogy "Oscar díjas film". Nem! Nálam direkt azért vannak csak ilyen kategóriák mert ezekben csak jó filmek nyerhetnek. A látvány, az operatőri munka, a vágás, még a zene is lehet BÁRMILYEN gagyi filmben jó. A színészi teljesítmény, vagy a rendezői, forgatókönyvírói pedig nem.

Továbbá azért sem szeretem ezt mert az ítészek hajlamosak lépcsőzetesen adni a díjakat. Kiválasztanak 20 filmet ami jó, az 1-2 kedvencük megkapja a nívós díjakat (pld.: rendező, fkönyv író), a harmadik-negyedik esetleg öt-hatodik a középkategóriát (mellékszereplői, zenei díj) a maradék fele pedig a harmadik kategóriát, ált. a látvány díjakat. Másrészt azt sem szeretem hogy a mellékszereplői díjat sokszor, olyan főszereplő kapja aki nem volt elég jó, vagy nem volt elég idős stb. a fő díj elnyeréséhez, esetleg inkább másodvonalbeli színész, így fősz.-ként odaadják neki a melléksz.-i oscart. Arról meg ne is beszéljünk hogy nehéz megszabni mi fő és mi mellékszereplő. Legyen akkor 10 vagy 15 jelölt, ha olyan sok nevet tudnak, ne ilyen lépcsők szerint osszák már fel, mert ez így komolytalan.

Csak ennyit akrtam így a díjazás kapcsán:D. Azért kíváncsi vagyok ki kapja a legjobb filmet, legjobb rendezőt!
süti beállítások módosítása