Movie Tank

Hurry up shrimp - Family Guy S12-E01-02

2013. október 08. - Sparrow

Seth Macfarlane 1999-ben alkotta meg minden idők egyik legbetegebb tévésorozatát, a Family Guyt, ami eszelős, a hülyeség határait kreatívan feszegető stílusával, ugyanakkor értelmes, gazdag üzenetcsokrával tartja foglyul nézőjét. A hasunkat fogva nevetünk, de ugyanakkor el is gondolkodunk a komoly társadalomkritkákat hordozó, ironikus momentumokon. A Family Guy hamar beállt a népszerű felnőttrajzfilmek sorába, és ugyanúgy befagyasztotta az időt, mint a South Park és a Simpson család. Stewie még mindig csak egy éves, Briannek ugyanúgy körülbelül öt éve van hátra, Meg és Chris pedig továbbra is tinédzserek. Az őrült család, a szerethető retardált, Peter Griffin vezetésével immár tizenkettedszerre indult világhódító útjára. Az új szezon két hete kezdődött, lássuk, milyen volt az első két rész!

famguy1.jpg

Finders Keepers

A 12. évad első epizódja kissé lightos a sorozat átlagminőségéhez képest, de ettől még nagyon szórakoztató. Az első néhány percben Peter öregedés okozta, égtelenül bűzős szájszaga kap teret, ami számos remek poén forrása. Természetesen Stewie kiborulása a legjobb, aki apja szagát megérezvén nemes egyszerűséggel kiveti magát a babaetetőből. Ez persze csak a bevezetés, később egy eléggé morbid kincsvadászat kap főszerepet. Kissé elégedetlen voltam, amiért ezt a szálat nem dolgozták ki elég részletesen, és hogy tulajdonképpen összecsapták a befejezést. Ha a Peter büdös - témát mellékelték volna, több teret kaphatott volna a kincskeresés. Az azért szórakoztató, hogy Quahog valaha volt összes jellegzetesebb lakosa beszáll a hajszába, én már csak Halált hiányoltam. A főtörténettől eltérő kis epizódok azonban ezúttal is működnek. A gyors garnélakiszállítás reklámja rekeszizomtornásztató, de a legjobb egyértelműen a Vissza a jövőbe - snitt, ami valóban logikus problémát vet fel. Összességében jó kis évadnyitó ez, csak kissé takaréklángon ég.

Vestigial Peter

Ez viszont már igazi, vérbő Famguy-epizód, a sorozat eddigi történetének egyik legbetegebb ötletével. Peter és Lois éppen új inget akarnak venni a túlsúlyos családfőnek, amikor az óriási dudort fedez fel a nyakán. Nem, nem egy tumor a rejtélyes kinövés, hanem Peter kifejletlen ikertestvére, aki, Dr. Hartmannak hála, "megszülethet". Ez annyit jelent, hogy a Griffin-család ezen epizód erejéig új taggal bővül. Ő Chip, Peter cérnahangú, koboldméretű mása. Összességében rengeteg elborult poén forrása ez az alapszituáció, de az igazán maradandó élmény a bevágott jelenetek által érkezik. A második részben számos kis klipben feltűnik egy-egy állat, akik engem abszolút két vállra fektettek. Az éneklő medve, a csípős stílusú gepárd-apuka, és az agresszív dingó mind nagyon ütősek. Chip és Peter hatalomharca rendkívül jól van megkoreografálva, a főszálhoz pedig társulnak a feljebb említett klippek és egy-két szokásosan frappáns Stewie-momentum. Kemény rész, vérbeli Family Guy! Ez már a 12. évad, de a minőség változatlanul király.

famguy2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr465557598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása