Movie Tank

Hannibal - 1X11

2013. június 09. - Sparrow

A tetteknek következményei vannak. Ezt a fontos tényt nem vette figyelembe Dr. Chilton, amikor karrierje érdekében úgy manipulálta a családja megöléséért elmegyógyintézetben ülő Dr. Gideont, hogy az úgy gondolja, ő maga a Chesapeak-i Mészáros. Önzőségéért bűnhődnie kell, ahogy mindenki másnak is, akik miatt Gideon már azt sem tudja, hogy kicsoda.

Hanni11.png

Az epizód legnagyszerűbb pozitívuma a párhuzam Dr. Gideon és Will között. Az ideiglenes jelvénnyel rendelkező szakértő ugyanis a pszichopata sebészhez hasonlóan kezd elszakadni önmagától, és retteg, hogy egyik reggel úgy kel fel, hogy nem tudja, ki bámul vissza rá a tükörből. Mi már tudjuk, hogy mitől szenved Will, de ő előtte Hannibal egyelőre titokban tartja az agyhártyagyulladás tényét, így főhősünk azt hiszi, problémája teljes mértékben mentális. Fél, hogy elméje irracionális áradata magával rántja. A rész elején látható álomjelenet is ezt fejezi ki. Utóbbi a sorozat eddigi legjobb álomképe, hátborzongató az a fene nagy hullám, de még ijesztőbb a jelentése. És ahogy Will vízként szétfolyik, az valami zseniális!

Hannibal játszadozása is igencsak kezd érdekessé válni, egyre inkább azt érezhetjük, hogy a doktor úr nemes egyszerűséggel az őrületbe akarja kergetni Willt. Ezt végül ki is mondja, persze aggódást színlelve, személyi pszichiáterének. Madds Mikkelsen zsenialitásával egyszerűen nem tudok betelni, hihetetlen, hogy ez a dán úriember milyen elsöprő méretű színészi tárházzal rendelkezik. Hugh Dancy is remekel, részről részre egyre jobban érzi a figurát. Akit viszont külön kiemelnék a tizenegyedik epizódból, az a Dr. Gideont életre keltő Eddie Izzard. Elképesztően ütős pszicho-figurát mutat be a színész, a rész-eleji rövidke monológja a szállítókocsiban valósággal hátborzongató!

A Hannibal az előző részekben sem volt tekintettel a gyengébb idegzetű nézőkre, és ezúttal egészen elborult dolgokat is láthatunk. Az élveboncolás, amit maga az áldozat is figyelemmel kísér, bármelyik csonkolós horrorfilmhez felér, és a kolumbiai nyakkendő is rendesen odavág a hányingernek.

Jó kis epizód volt ez is. Hangulatilag túlságosan hasonlít az előző részekre, egy kis újítás, valami változtatás már jól esne, de lehet, hogy meg kell békélni a ténnyel, hogy ez már nem változik az évad maradék két epizódjában. 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr895352852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.10. 08:23:36

nekem nem volt egyértelmű, hogy chilton egyedül befolyásolta gideont, vagy hannibal "jóváhagyásával"?!

Mert a vacsora alatt úgy tűnt, mintha "közös" kísérlet lett volna, nem?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2013.06.10. 14:54:21

@doggfather: Szerintem Hannibaltól csak utólag kért tanácsot, de nekem sem volt egyértelmű.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.10. 16:46:26

@Sparrow: hát...

Olyan érzésem volt, hogy ketten találták ki, majd chilton valósította meg.
süti beállítások módosítása