Movie Tank

Supernatural/Odaát - 8X08

2012. november 30. - Sparrow

„ Ne szagolgasd a hullát, Cass! ”


A múltkori részről nem írtam. Ennek az az oka, hogy a történetleírást leszámítva gyakorlatilag semmivel sem tudtam volna megtölteni a posztot, teljesen átlagos, azaz nagyon jó kis epizód volt. A lényeg nagyjából annyi, hogy a lestrapált Mennyország aktuális vezetősége visszahozta Castielt a Purgatóriumból, hogy saját céljaira használhassa fel. Közben ismét találkozhattunk Kevinnel, Crowleyval, és Kevin-mamival.

A nyolcadik epizód megjelenése egy hetet csúszott, ismeretlen okokból kifolyólag, viszont érdemes volt várni rá, hiszen az évad eddigi legzseniálisabb részét élvezhette a közönség.

spn-8x08-falling-anvil.jpg

Castiel közli a srácokkal, hogy többé nem akar visszatérni a Mennybe, így csatlakozik hozzájuk, mint vadász. Első ügyük hármasban egy rendkívül különleges gyilkosságsorozat, melynek során az áldozatok rendszerint valamilyen Tapsi Hapsi-féle rajzfilmbe illő halálnemekben hunynak el. Van akinek szó szerint kiugrik a szíve, mást agyon nyom egy üllő, de olyan is akad, aki fél percet időzik a levegőben a végzetes zuhanás előtt. A gyilkosságok idejében ráadásul rendszerint nagy pénzeket meglovasító rablások mennek végbe az eset néhány száz méteres körzetében.

Ugye, az alapötlet... Hát, kibaszottul zseniális, egyszerűen lélegzetelállítóan fantasztikus. Láttunk már az Odaát alkotóitól nem kevés kreatív sztorit, de ez viszi a prímet. Persze, volt már néhány mozifilm, amiben mesehősöket verbuváltak össze hús-vér színészekkel, de ez most mégis más. Ez egy horrorsorozat, és itt csak a különböző, a környezetre vonatkozó mesés hatások elevenednek meg, a szereplők nem. Kiderül, hogy a rabló a falra rajzolt lyukon keresztül jut be a bankba, vagy hogy az ápolónak összepréselődött a lába, amikor rácsapta az ajtót. Fantasztikus, nagyon kreatív alapötlet, már önmagában szórakoztató. Hál' Istennek azonban más is biztosítja a remek 40 percet, név szerint Castiel, aki finoman szólva nem igazán érzi még a vadászat lényegét. Személy szerint rég kacagtam már ennyire, ilyen hosszú ideig filmnézés közben, mint ahogy tettem azt Cass egyik "akciójánál". Nagyon örültem, hogy Sam flashbackjei végre értelmet nyernek, ráadásul nagyon érdekesek is, az epizód végi egyik visszatekintésből pedig végre megtudjuk, hogy miért hagyta ott a fiú éjnek évadján szerelmét még az évad első részében. Az epizód az Örömódával való zárása pedig piszkosul telitalálat. Ez kérem, 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr664939667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása