Movie Tank

Arrow - 1X02

2012. október 19. - Sparrow

Folytatódik a CW Smallville-felfogásban készített Zöld Íjász sorozata, melyben a Star Cityben újonnan feltűnt, csuklyás igazságosztó új áldozatot szemel ki magának. Habár szépen fűzi tovább az epizód a pilotban elindított történeti szálakat, véleményem szerint azért ennél valamivel többre lesz szükség, hogyha valóban egy hosszú életű sorozatot akarnak tető alá hozni a csatornánál.

Arrow-Kelly-Hu-China-White-Episode-1x02-001.jpg

Oliver ezúttal egy gyilkossággal vádolt alvilági üzletembert vesz célba, aki azonban az Íjász első, igencsak hatásos figyelmeztetése után nem ijed meg, inkább ellentámadásba kezd, és felbéreli China Whiteot, egy bérgyilkosnőt. Mindeközben a főhős nappali alteregóját édesanyja zaklatja azzal, hogy foglalja el jogos vezetői helyét apja cégénél.

Ahogy feljebb is írtam, a második epizód könnyedén tartja a pilot szintjét, ám valahogy mégis úgy tűnik, hogy a készítők komoly hajlamot mutatnak arra, hogy itt leragadjanak, és ne törjenek nagyobb babérokra. Márpedig ennél jóval komplikáltabb epizódsztorikat kéne megírni, különösen ami az adott rész történetét illeti. A rész elsődleges cselekménye kissé unalmas, semmi újat, eredetit nem tartalmaz. Ám ettől függetlenül a mellékesebben tálalt, de a sorozat fővonalát képviselő jelenetek remek előadásban érkeznek, így kerülünk egy fokkal közelebb Queen-mama sötét énjéhez, illetve tudjuk meg, hogy a sziget, melyen Oliver az elmúlt öt évet töltötte, mégsem volt annyira lakatlan. Ki kell még továbbá emelni, hogy a szövegkönyv is remekbe szabott. Az akciójelenetekkel továbbra sincs semmi baj, sőt, még mindig mozifilmszinten láthatjuk őket, kiegészülve remek kameramunkával. Nagyon örültem még annak, hogy Oliver és Laurel között elindult egy kölcsönös vonzalmon alapuló szál, amit valószínűleg addig fognak húzni, amíg csak tart a széria.

Jól indultak a dolgok múlt héten, de most már azért tovább kéne lépni, mert így elfognak pártolni a nézők az Arrow mellől. Maradunk a 7/10-nél. 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr814858155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.22. 12:15:29

unalmas lett a második rész, azt hiszem végeztem ezzel a sorozattal.
süti beállítások módosítása