Movie Tank

Vizet az elefántnak

2011. szeptember 28. - Sparrow

Sziasztok!

Ma a Vizet az elefántnak című, idei drámát hoztam nektek. Erre a filmre már nagyon kíváncsi voltam, főleg arra, hogy Robert Pattinson képes e még olyan alakításokra, mint amit az Emlékezz rámban láthattunk tőle.

Jacob Jankowski ( Robert Pattinson ) megöregedve, megfáradtan meséli el élete történetét egy cirkusz igazgatójának: Mikor még a harmincas években félbe kellett hagynia tanulmányait szülei váratlan halála miatt, az állatorvosnak készülő fiú elindult a nagy világba. Egészen addig gyalogol, míg egy vándorcirkuszba nem botlik. Mivel állatorvosi ismeretei jól jönnek, a cirkusz vezetője, August ( Christoph Waltz ) alkalmazza Jacobot a cirkusznál. A fiúnak sikerül beilleszkednie, és hamarosan megtalálja  a közös hangot August feleségével ( Reese Witherspoon ) is. A fontosabb bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor az egyik ló, aki fontos szerepet vállal az egyik számban, elpusztul. August helyette egy elefántot, Rosiet vásárol meg, aki hamar szenzáció lesz.

Az " öregember mesél " kerettörténet nagyon jól működik a filmben. A zárójelenet nagyon jóra sikeredett, kár volt utána azokat a fekete - fehér filmkockákat bevágni. A fő történeti szál is egész jó, bár alapjaiban eléggé sablonos. A vándorcirkuszos alapötlet viszont nagyon tetszett. Ezzel sikerült a sablonokat színessé, érdekessé tenni. Továbbá láthatunk egy eddig elég ismeretlen világot, hiszen a vándorcirkuszok története nem gyakori filmtéma.

A karakterek többnyire jól sikerültek. Ismét Christoph Waltz a verhetetlen, aki megint csak a legjobb karaktert kapta. Ami különösen érdekessé tette a figurát, azok a gyakran megjelenő dühkitörések, amiket Waltznak eszméletlen hitelesen sikerült visszaadni. Robert Pattinson alakítása a közelében sincs az Emlékezz rámban nyújtott, lehengerlő munkájához, bár hozzá kell tenni, hogy Jacob figurája nagyon pocsék, amit Tyler Hawkinsról egyáltalán nem mondhatunk el. Reese Witherspoon egészen meglepő, jó alakítást produkál a filmben, bár a karakterfejlődését nem oldották meg valami jól.

A fényképezés igen jó, sok a szín a filmben, így viszonylag boldog, örömteli hangulat árad a produkcióból.

A Vizet az elefántnak egy nagyon erős közepes film, de könnyed szórakozásnak tökéletesen megfelel. A fajsúlyos drámák rajongói viszont inkább várják meg a Melankóliát!

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr453263073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása