Movie Tank

Colombiana

2011. szeptember 17. - Sparrow

Sziasztok!

Ma délelőtt volt szerencsém moziban megnézni a Colombiana című filmet, ami Luc Besson forgatókönyvéből készült.

Cataleya ( Zoe Saldana ) szüleit meggyilkolták, mikor a lány még kicsi volt. Apja, Fabio ( Jesse Borrego ) ugyanis egy kolumbiai maffiavezérnek, Don Luisnak ( Beto Benites ) dolgozott, de mikor megkísérelte átverni főnökét, az megölette őt és feleségét. Cataleya az Egyesült Államokba menekül, ahol felkeresi bácsikáját, Emiliot ( Cliff Curtis ), aki profi gyilkossá képzi ki a lányt, de csak azért mert az mindenáron ezt akarja. Felnővén, Cataleya bérgyilkosként szülei gyilkosainak nyomába ered, de terveit megnehezíti az FBI.

A film legnagyobb erőssége a forgatókönyv, amit Luc Besson le se tagadhatna, annyira az ő stílusa. A gördülékeny, akciódús, és a szokványostól eltérő jelenetek mind a méltán híres forgatókönyvíró - rendezőre jellemző típusból valók. Kicsit soknak tartottam a bevezetést, de ez a forgatókönyv legnagyobb hibája, tehát a történet kis túlzással tökéletes.

A főszereplőnő, Zoe Saldana elképesztően gyönyörű, ráadásul nagyon jól, és hitelesen alakít. Sok olyan jelenetet kapott, amiben igazán megmutathatta, hogy mennyire is jó színésznő. Aki még nagyon szimpatikus volt, az Emilio, illetve az őt életre keltő Cliff Curtis. Fontos szerepe volt a filmben, és egy igazán nagyszabású jelenetnek is ő állt a középpontjában. Ez az, amikor a film elején, fényes nappal szétlő egy autót, majd választást ajánl Cataleyanak, ezután pedig továbbsétálnak. Ez is Bessonra jellemző jelenet, ugyanis egyáltalán nem szokványos.

Az akciójelenetek piszok jók. Ez leginkább a kreatív ötletekből ered. A helyszínek változatosak, így Kolumbiától, az USA - n át a Karib - szigetekig mindenfelé járunk. A film végén felcsendülő dal, a Hurt Johnny Cashtől pedig nagyobb telitalálat, mint a Walk a Thor végén.

A Colombiana egy igazán jó bosszúállós akciófilm. Akik szerették az Elrabolvát, ezt is imádni fogják.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr373234315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.09.21. 13:21:17

Ez egy teljesen jó akciófilm, ami semmilyen kockázatot nem vállal, ezért különösebb meglepetéseket sem tartogat, de szórakoztató, és ennél több nem is kell. Saldanának meg továbbra is nagyon jól áll a műfaj :)
süti beállítások módosítása